Linebackers 2022Scouting Reports 2022

Jojo Domann: Kan opdækningsspecialisten blive en rigtig linebacker?

Jojo Domann spillede halv linebacker og halv slotcornerback hos Nebraska, men i NFL skal han indfinde sig i en mere traditionel linebacker-rolle. Kan opdækningsspecialisten bide sig fast, eller vil han være for begrænset i resten af spillet?

JoJo Domann er født og opvokset i Colorado Springs, Colorado. Han var et 3-stjernet talent ud af high school og valgte Nebraska over skoler som Colorado, Arizona State og California.

Hos Nebraska spillede Domann som special teamer i sin første sæson i 2016, inden han i 2017 missede hele sæsonen med en skade. I 2018 spillede han lidt safety og outside-linebacker og lavede 19 tacklinger. I 2019 fik han en større rolle og startede seks af holdets 12 kampe. I alt lavede han 52 tacklinger. I 2020 blev han fast starter og lavede 58 tacklinger i holdets otte kampe. Pga. corona udnyttede Domann muligheden for at vende tilbage til en sjette collegesæson, og her lavede han 71 tacklinger , to sacks og to interceptions i 10 kampe.

Alder ved draften: 24 år (28. juli 1997)
Højde: 6ft 1in (185 cm)
Vægt: 230 lbs (104 kg)

JoJo Domann Scouting Reports

Styrker

  • JoJo Domann er en glimrende atlet for linebacker-positionen. Han har god burst og quickness i sine bevægelser, og han kommer hurtigt op i fart, som også er over middel for positionen. Han er dejligt kontrolleret og balanceret generelt, og han har movement-skills til at gøre sig i NFL som linebacker.
  • Domann viser som nævnt over middel fart, og han bruger det glimrende til at komme relativt vidt omkring. Hans range er god fra sidelinje til sidelinje, og han havde flere spil, hvor han viste god backside pursuit og jagtede et spil ned bag fra.
  • Domann er en af de mest erfarne linebackere i opdækningen i årets draft. Han spillede hos Nebraska reelt en rolle som halvt linebacker-halvt slotcornerback. Han var konstant i opdækning på tight ends eller slotreceivere, og han er rigtig komfortabel teknisk i sin backpedal og turns. God awareness in space, og generelt en dygtig opdækningslinebacker.

Svagheder

  • Domann er en ret lille linebacker, og han er lidt, hvad man vil kalde en tweener. Højden er gennemsnitlig og længden lige så, men han ser let ud for en linebacker, hvilket er relativt naturligt, når han spillede så meget i opdækningen hos Nebraska. Men der vil være nogle spørgsmålstegn ved, om han størrelsesmæssigt kan håndtere arbejdet i boksen.
  • Jeg synes, at Domanns play strength er en del under middel, og han havde problemer med at håndtere blokeringer, hvis han endte i trafik. Han skal have bedre styrke og bedre teknik, når han bliver tvunget til at møde blokeringer lige på.
  • I og med, at Domann næsten udelukkende spillede denne her hybrid-rolle, hvor han var lige så meget slotcornerback som linebacker, så har han ikke ret meget erfaring med at læse spillet i boksen. Der vil være en læringskurve, og det er en totalt ubekendt, hvordan han vil læse sine run keys, og hvorvidt han kan finde de optimale veje gennem trafik og forblive disciplineret i sine gaps. Alt relateret til løbespillet er en ret stor ubekendt.
  • Som tackler ville jeg gerne se Domann være i bedre kontrol, og han har for mange situationer, hvor han kaster sig lidt ind i tacklinger og forlader fødderne. Det gør det svært for ham at generere kraft i sine tacklinger, og når han i forvejen er lidt undersized, så mangler der noget hitting power i tacklingerne.

Opsummering
JoJo Domann er en svær størrelse at placere direkte i en NFL-rolle. Han kommer fra en college-rolle, hvor han ikke rigtigt var linebacker, men en form for halv slotcornerback. Størrelsesmæssigt gav det mening for Nebraska at placere ham sådan, men nu skal NFL finde ud af, hvordan man bedst bruger Domann. For mig er han en linebacker, da han er for tung til at være safety og formentlig lettere kan lægge ting på sit spil som linebacker. Som tingene ser ud lige nu, er der dog en del ting, der skal forbedres, hvis han på nogen måde skal være funktionel mod løbet. Derfor virker han som en type, som måske kan bruges i åbenlyse kastesituationer, men ellers må gøre sig som en god special teamer, hvis han ikke kan blive brugbar mod løbet. Med så store usikkerheder, om han kan være en NFL-starter, ser jeg Domann som en dag-3 spiller, som jeg først ville overveje omkring femte runde.

NFL Comparison: Tanner Vallejo

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button