EDGE Rushers 2022Scouting Reports 2022

Jesse Luketa: Canadisk eksplosivitet og intensitet

Jesse Luketa imponerede til Senior Bowl, og den canadiske pass rusher/linebacker viser også spændende eksplosivitet og god intensitet i sit spil. Men hvad er hans ideelle rolle i NFL?

Jesse Luketa er født og opvokset i Ottawa, Canada, hvor han var den yngste af en søskendeflok på syv. Han skiftede som teenager til en high school i Pennsylvania, hvor han spillede to år, inden han som et 4-stjernet talent valgte Penn State som sit college over tilbud fra Auburn, Ohio State, Georgia og mange flere.

Hos Penn State fik Luketa lidt spilletid allerede i første sæson, hvor han endte med at lave syv tacklinger. I sin anden sæson i 2019 spillede han i 13 kampe og startede to. I alt blev det til 24 tacklinger. I 2020 spillede han i ni kampe og startede otte, hvor han lavede 59 tacklinger. I 2021 lavede Luketa 61 tacklinger og et halvt sack.

Alder ved draften: 23 år (15. januar 1999)
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 261 lbs (118 kg)

Jesse Luketa Scouting Reports

Styrker

  • Jesse Luketa bringer en virkelig robust og tætpakket krop. Han har relativt lange arme og ben og en bred og kompakt overkrop. Han er fyldig på den gode måde med en klart defineret muskelmasse, der får ham til at bære 255-260 pund overbevisende.
  • Luketa er tydeligt virkelig eksplosiv og hurtig både på de første meter og over længere distancer. Kan virkelig genere fart og bygger farten godt op over sine tre første skridt. Hans fart er så god, at han blev brugt en betydelig del i space som linebacker hos Penn State.
  • Luketa er måske ikke som sådan fleksibel i sin krop, men han har rigtig god short area quickness til at lave små hurtige bevægelser, så han kan komme på kant af folk. Her er han virkelig svær at holde, fordi han har rigtig god power og eksplosivitet i sit build, og kombinationen af hans burst, speed to power og short area quickness, gør ham virkelig svær at håndtere in space én-mod-én.
  • Der er en herlig attitude i Luketas spil, og han giver den maksimalt gas på alle spil. Han spiller hårdt og med en god motor, og hans range op og ned ad line of scrimmage er imponerende. Han har flere spil, hvor han i backside pursuit løber runningbacks ned.

Svagheder

  • Der er dejlig eksplosivitet i Luketa, men som jeg også berørte ovenfor, så mangler der noget bend i ham. Han er lidt high hipped, og han er ikke så fleksibel i ankler og hofter, og det skader lidt hans evne til at runde hjørnet skarpt og lave pludselige og voldsomme retningsskift. Skal ofte samle sig en lille smule, inden han kan lave skarpe retningsskift.
  • Som Pass rusher viser han kun i glimt nogle pass rush-moves, der er baseret på hand usage. Som oftets truer han med sin eksplosivitet og sin speed to power, men han skal blive bedre til at bruge hænderne til at holde sit bryst frit, så hans momentum ikke bliver slået ihjel. Mangler teknisk polering som pass rusher.
  • Jeg vil gerne se ham arbejde med et mere stabilt pad level mod løbet. Han har virkelig gode spil, hvor han skyder gaps, men når han skal stå og holde point of attack, har han en tendens til at blive for smal og oprejst i sin positur. Det skader anchor, så han ikke står godt nok fast og kan blive skubbet lidt rundt.
  • Holdet der drafter Luketa skal have en klar plan for, hvilken rolle han skal have. Hos Penn State blev han brugt lidt som linebacker, lidt som stand up-rusher indvendigt på kastedowns og mest som en stand up EDGE. Han er lidt lavere end normale EDGEs, men han har tyngden til at spille derude. Men vil manglen på længden gøre ham til en spiller, der ikke duer som fast starter mod løbet? Man skal have det rigtige system for at få mest muligt ud af Luketa, og han passer ikke ind alle steder.

Opsummering
Jesse Luketa havde en rigtig god Senior Bowl-uge, hvilket sendte ham på min radar. Her imponerende han efter sigende, selvom han kun har formået at lave 0,5 sack i hele sin college-karriere. Jeg kan også sagtens se, hvorfor han har gjort det så godt til Senior Bowl, og hans eksplosivitet, styrke og short area quickness gør ham utroligt svær at håndtere, når man kan isolere ham én-mod-én mod en offensive linjemand og have en two-way-go. De ting kan man også se på tape, og det er også hans ideelle rolle i NFL, som jeg ser det. Han skal bruges som en eksplosiv pass rusher i en wide-9 position, hvor han står bredt og får lov til at komme lidt i fart. Her er han farlig. Spørgsmålet for Luketa vil være, om han kan blive en every down-spiller, der også kan holde stand mod løbet og være effektiv, hvis han ikke får 1v1 matchups som rusher. I sidste ende tror jeg dog stadig, at Luketa i værste fald bliver en god bidragyder på et NFL-forsvar, og med hans potentiale til mere som pass rusher, hvis han udvikler sig, så ser jeg ham som et solidt valg nederste halvdel af tredje runde eller i værste fald fjerde.

NFL Comparison: Jabaal Sheard / Jason Babin

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button