Runningbacks 2022Scouting Reports 2022

Jerrion Ealy: Powerful pinball

Ole Miss running back Jerrion Ealy har contact balance for days, men har han ellers et skillset, der kan få ham på banen i et NFL, der ikke rigtig mangler gode running backs?

Som tidligere 5 star recruit, var Ealy ekstremt eftertragtet ud af high school og havde offers fra alle store Power 5-skoler, som Alabama, Florida State, Oregon, Clemson, Tennesee, etc. Ealy blev dog i hjemstate, hvor han committede til Ole Miss, som de senere år har nydt stor succes under den specielle, men super dygtige Lane Kiffin. Ealy var, udover at være et eftertragtet football-recruit, også eftertragtet i baseballverdnen, hvor han blev draftet i 31. runde af Arizona Diamondbacks. Han valgte dog at spille college football og baseball i stedet.

Ealy er en spændende all-around spiller, der mod Southeastern Louisiana satte skolerekorden for all-purpose yards med 278 i hans freshman season.

Alder ved draften: 21 år (19. august 2000)
Højde: 5ft 9in (175cm)
Vægt: 185lbs (84 kg)

Jerrion Ealy Scouting Reports

Styrker

 • Kort, kompakt frame med god muskelmasse i både lower- og upper body.
 • Lavt tyngdepunkt, hvilket han bruger rigtig fornuftigt for hans størrelse. Sænker konsekvent skuldrene og skaber ekstra yards ved at pumpe hans ben.
 • Contact balance for days! Han contact balance minder mig næsten om nogle af de Tennessee backs, vi har set gennem tiden. Alvin Kamara og John Kelly. Bouncer af tacklinger og har fantastisk first step burst til at trække fra, når han har brudt en tackling.
 • Rigtig god change of direction ability, og kan manøvrere i en telefonboks, fordi han formår at undgå modstandere med jump-cuts, side steps, hesitation steps, etc.
 • Overraskende god inside runner, for hvem selv små sprækker i tight space er som en magnet for.
 • MEGET tålmodig i sine reads, og til tider nok lidt for tålmodig.
 • Ealy er rigtig god i power schemes, hvad end det er inside eller outside, fx på klassiske power O runs, eller om det er at ramme hullet på et trap eller bag et wham. Ealy er rigtig god for at have en mand at følge.
 • Ealy løb en række forskellige ruter hos Ole Miss, der kører et relativt dynamisk system, hvorfor han har relativ stor erfaring med at løbe ruter, indgå i pass patterns og at gribe bolden.
 • Har noget erfaring som relativ succesfuld kickreturner, og med hans skillset kan han formentlig både agere kick- og puntreturner i NFL.
 • Både positivt og negativt, men Ealy er typen, der hele tiden læser hans keys. Det er rigtig positivt på mange måder, men nogle gange føles det som om, det paralyserer ham lidt. Nogle gange, når han har open space, bør han bare slå turboen til med det samme.

Svagheder

 • Han er ikke langsom, men mangler rigtig god long speed. Der er flere situationer, hvor han bliver løbet ned bagfra.
 • Good, not great, pass blocker. Frame og intensitet er fin ift. at blive en god pass blocker, men hans timing er stadig ikke fantastisk, når han kaster sin krop ind i blokeringer. Som en 3rd down back-type, så er dette et område, han skal have forbedret markant.
 • Lidt for tålmodig på nogle løb, hvor han bare skal tage de yards, der er, i stedet for at forvente at mere åbner sig op.
 • Hans reads af outside zone kan tåle lidt forbedring, hvor jeg gerne ser ham nå til landmark på indersiden af hans offensive tackles fod med mere intensitet, og så sætte turboen til, når han har taget en beslutning.

Opsummering

Jerrion Ealy er en relativt lige til evaluering som klassisk scat back. Ealy er overraskende god på inside runs, men hans rolle i NFL er formentlig som en 3rd down complementary back, der har lidt ekstra juice på draws, som hot option og som pass protector. For at bruge et rigtig old school scouting-begreb, så er Ealy ”quicker than fast”, og hans quickness, toughness og power er hans største våben. Med erfaring i rygsækken som både returner, receiving back, samt god inside runner, så har Ealy et stort arsenal af våben at trække på i jagten efter spilletid i NFL, hvilket formentlig kan være med til at sikre ham et roster spot tidligt i karrieren, mens han får etableret sig i ligaen og udviklet sig som runner og route runner.

NFL Comparison: Andre Ellington

 

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button