Scouting Reports 2022Tight Ends 2022

Jalen Wydermyer: Produktiv pass catcher med prototypisk størrelse

Jalen Wydermyer forlader college som Aggies’ mest scorende TE i holdets historie. Og selvom der skal arbejdes på blokeringerne, så gør kombinationen af størrelse, ruter og evner ved catch point ham interessant for de fleste hold.

Wydermyer er vokset op i Dickinson, Texas, hvor han gik på Dickinson High School. Som senior greb han for 875 yards og 10 touchdowns, hvilket blandt andet gjorde ham til et 4-stjernet recruit. Her modtog han offers fra stort set alle de store skoler såsom Alabama, Auburn, Florida, Baylor, Georgia, LSU, Oregon, Ohio State og Ole Miss (og flere). I sidste ende stod valget dog mellem Miami og Texas A&M, og her faldt valget altså på Aggies.

Allerede som freshman fik Wydermyer en større rolle end tiltænkt, da holdets starter blev skadet. Her greb Wydermyer 32 bolde for 447 yards og 6 TD og blev valgt til både All-Freshman-holdet og 2nd Team All-SEC. I 2020 blev det til nærmest identiske stats med 46 grebne bolde for 501 yards og 6 TD – og som junior såmænd det samme med 40 catches for 515 yards og 4 TD. Med sine i alt 118 catches for 1.468 yards og 16 touchdowns slutter Wydermyer karrieren som A&M’s mest scorende TE nogensinde.

Alder ved draften: 21 år (20. December 2000)
Højde: 6ft. 5in (196cm)
Vægt: 265 lbs (120kg)

Jalen Wydermyer Scouting Reports

Styrker

 • Det første, der står ud på tape, er Wydermyers størrelse og frame. 6'5 lang, atletisk og med et stærkt build med angiveligt 265 lbs på kroppen. Er måske en lille smule high-cut i forhold til vægtfordeling, men har den ønskede ramme for et stort RZ-target.
 • Bevæger sig utrolig godt på en football-bane uden nødvendigvis at være super eksplosiv og pludselig i sine bevægelser. Har dog et godt, glidende release, hvor han rimelig hurtigt får samlet noget fart sammen og ser også ud til at kunne bibeholde det ud af horisontale ruter. Der er masser af tilfælde på drags, crossers og dybe over-ruter, hvor han formår at holde forsvarsspilleren bag sig med nok separation til også at gribe bolden nede ad banen.
 • Har været brugt ganske alsidigt hos Texas A&M, hvilket er et kæmpe plus. Har erfaring med at line op både in-line, som wing og som WR på ydersiden, og jeg har noteret en lang række ruter, han løb på de 4-5 tapes, jeg så med ham. Så ham løb alt fra screens til slants, crossing routes, drags, flat routes, wheels, seam routes, corner routes og go-routes, hvilket vidner om et godt, alsidigt skill-set, der kan bruges mere kreativt end "bare" som traditionel in-line/Y TE. Mere om det senere.
 • Jeg kan faktisk ret godt lide Wydermyers route savvy. Der er flere eksempler på, hvordan han sælger sine ruter med et lille stutter, en head fake, stick/nod eller et lille subtilt push off, der giver ham lige præcis nok plads til at operere med begge arme fri på toppen af sin rute. Ikke den mest eksplosive route runner, men er ikke helt ueffen i forhold til at skabe separation mod man. Forstår zone coverage godt og viser sig flere gange som et stort og nemt mål for sin QB.
 • Wydermyer har i den grad rammen og de fysiske forudsætninger for at vinde contested catches. Generelt synes jeg, at han viser et sæt gode hænder, der også hiver bolde ind uden for kroppen. Viser at han er atletisk nok til at gribe lave bolde/dive og klatre op på anden sal mod corners, linebackers og safeties. Vil mene, at Wydermeyer giver dig mere end 50/50 chance for at vinde contested.
 • Er overraskende god med bolden i hænderne og kan skabe nogle YAC. Viser at han kan gribe bolden udenfor kroppen, sætte foden i jorden og komme op i banen. Viser en udmærket kombination af long speed, kreativitet og toughness til at gøre noget skade med bolden i hænderne.

Svagheder

 • Jeg tror måske, at Wydermyer mangler en smule top-end atletiske egenskaber. Således er han mere flydende, gradual og smooth, end han er egentlig decideret eksplosiv. Det kan måske godt give ham nogle problemer i NFL, hvor modstanden simpelthen bliver både større, hurtigere og klogere. Det kommer til at stille større krav til måden, han vinder på down efter down.
 • Jeg synes, at Wydermyer til tider har relativt store problemer med sit leverage og evne til at single en forsvarsspiller ud i space. Processerer ikke altid sine blocking assingments specielt godt, og der er tilfælde, hvor han overløber sit target og efterlader en bule i sin RB. Ikke så godt et look.
 • Han har helt sikkert fysikken til at blive bedre, men lige nu synes jeg, at Wydermyers blocking er lidt tamt. Der er mange tilfælde, hvor han bliver gået et skridt eller to tilbage og ikke engang kan holde skansen. En ting er, at han ikke får skabt så meget tryk ved point of attack, men at han ligefrem bliver skubbet tilbage i runlanes eller glider af sin mand, det er ikke så betryggende. Misser ofte sin hand placement og taber sin direkte rep. Men ret skal være ret - der er også reps, hvor han viser god villighed, og hvor han har den rene og skære størrelse til at skærme forsvarsspillere af længe nok til at skabe et positivt impact på spillet.
 • Er ikke blevet bedt om at pass protecte det store, men de få eksempler, jeg så, der så det også lidt sløset ud. Spiller for let og for passivt og kan både blive trykket tilbage eller brugt som svingdør af smarte rushers.

Opsummering

Der er en del at kunne lide ved Jalen Wydermyers som prospect, og hans average på 13 yards pr. reception gennem tre år i college viser også, at der er en playmaker gemt i Wydermyer. Mange af hans evner som receiver tror jeg da også relativt nemt vil kunne overføres til NFL. Han er rimelig savvy på sine ruter, en rimelig atlet og vinder contested catches på grund af sin gode frame, kropskontrol og stærke hænder. Ja, der sniger sig et par enkelte drops ind engang imellem, men generelt synes jeg, at Wydermyer viser, at han kan være en QBs bedste ven fra TE-positionen. Jeg tror desværre ikke, at Wydermyer har elite atletiske egenskaber og burst, hvilket sammen med hans middelmådige og inkonsekvente blokeringsspil trækker lidt fra hans grade. Nogle taler om Wydermyer i bunden af første runde, men det tror jeg er en postgang for tidligt for Texas A&M-spilleren. Der plejer at være lidt af et sweet spot for TE's i anden runde, og det passer for mig meget godt, hvis Wydermyer går på andendagen af draften. Det er muligt, at han kommer ind i ligaen med for dårlige evner som blocker til at gøre sig som TE1 in-line spil efter spil, men hans evner som receiver og RZ-target gør ham attraktiv for de fleste hold.

NFL Comparison: Jermaine Gresham

Styrker

 • Jalen Wydermyer har god størrelse, og jeg synes, han fylder sin frame godt ud. Han ser ud til at have tabt sig fra 2020 til 2021, og det klæder ham. Han ser mere trimmet ud, og han har et godt atletisk build med højde, længde og klart defineret muskulatur.
 • Wydermyer er en meget glidende atlet, der måske ikke eksploderer op i fart, men når han ført kommer i gang, så glider han henover græsset med glimrende, over middel fart. Der er fart nok til at true linebackers.
 • Hos Texas A&M blev Wydermyer brugt ret alsidigt og mere alsidigt, end man typisk ser hos tight ends i college. Det var der en grund til, da han viser noget udmærket snilde som ruteløber, og han viser, han er i stand til at håndtere et varieret rutetræ. Han har nogle fakes og noget leg med timingen omkring sine breakes, og jeg synes også, at han bruger sin størrelse og fysik glimrende til at skabe lidt separation på toppen af ruterne.
 • Wydermyer er en stor dude, der spiller med strålende styrke. Han er dygtig til at skærme forsvarsspillere ved catch point, og han er svær at komme ind på kroppen af i contestede situationer. Generelt et stort, stærkt og pålideligt mål at kaste efter.
 • For defensive backs er Wydermyer bare ikke sjov og tackle. Han har udmærket balance og rigtig god styrke, så defensive backs har kort sagt svært ved at få lagt ham ned. Han bryder måske ikke tacklinger i spandevis, men han trækker regelmæssigt folk 2-5 yards med sig.
 • Som blokeringsspiller har Wydermyer alle de fysiske forudsætninger til at gøre sig gældende, og jeg synes egentlig også, at hans vinkler og hænder viser udmærkede takter. Hvis han får styr på tyngdepunktet (se svagheder), bør han være en over middel blocker i NFL.

Svagheder

 • Farten er måske fin for Wydermyer, men han er ikke som sådan dynamisk i sine bevægelser. Han har ikke de skarpe og pludselige retningsskift i sig, og hans eksplosivitet er ikke fænomenal.
 • Netop pga. ovenstående punkt, er det fair at stille spørgsmålstegn ved, hvor let Wydermyer kan skabe separation i man coverage i NFL. En god linebacker eller safety vil ofte kunne følge med i retningsskiftene, og det vil altså være op til Wydermyers evner som sælger at skabe separation.
 • Selvom jeg godt kan lide forudsætningerne og forskellige elementer ved Wydermyers blokeringsevner, så er han ikke en god nok blocker endnu. Det skyldes især hans tyngdepunkt, der kort sagt er for højt. Han skal blive bedre til at komme ned i knæene, og han skal også arbejde med bedre balance, da han for ofte kommer for langt over tæerne.

Opsummering
Jalen Wydermyer har alle forudsætninger for at blive en glimrende startende tight end i ligaen. Han har størrelse, styrke og fart til at kunne true forsvar, og han viser derudover fornuftige evner som ruteløber. Han virker som et pålideligt mål, der præsenterer et stort mål for quarterbacks henover midten. Og så er det rigtig rart, at han viser evnen til at skabe lidt efter catchet. Som blokeringsspiller er der noget teknik, der skal arbejdes på, og han skal også blive ved med at finde måder at kompensere lidt for hans lidt gennemsnitlige dynamiske bevægelser, men langt hen ad vejen kan Wydermyer starte på flere NFL-hold, som jeg ser det. Typemæssigt ligner han for mig en opgraderet C.J. Uzomah.

NFL Comparison: En opgraderet C.J. Uzomah

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button