Scouting Reports 2022Tight Ends 2022

Jake Ferguson: Talent i kastespillet men er lidt ranglet

Jake Ferguson startede 36 kampe for Wisconsin over fire sæsoner, og han har været en pålidelig mand for dem. Han viser også mange fine takter, især i kastespillet, men hvis talentet for alvor skal udfoldes, skal han blive lidt stærkere.

Jake Ferguson er født og opvokset i Madison, Wicsonsin. Han var et 4-stjernet tight end-talent ud af high school, selvom han egentlig spillede mest receiver. Han valgte sin hjemstatsskole Wisconsin over interesse fra skoler som Iowa, Iowa State og Nebraska.

Hos Wisconsin redshirtede Ferguson sin første sæson i 2017, inden han fik en del spilletid og to starter i 2018, hvor han greb 36 bolde for 456 yards og fire touchdowns. Han blev starter i 2019 og forblev starter i 2020 og 2021. I alt startede han i de tre sæsoner 34 kampe og greb 109 bolde for 1.162 yards og ni touchdowns.

Alder ved draften: 23 år (18. januar 1999)
Højde: 6ft 5in (196 cm)
Vægt: 244 lbs (111 kg)

Jake Ferguson Scouting Reports

Styrker

  • Jake Ferguson viser glimrende eksplosivitet, og han kommer hurtigt op i fart. Derudover viser han generelt gode bevægelsesevner med god short area quickness og rigtig fin fleksibilitet i underkroppen, som gør ham i stand til at skifte retning effektivt og eksplosivt.
  • Wisconsin kaster ikke bolden så meget, og derfor var der heller ikke et væld af targets til Jake Ferguson. Jeg synes dog alligevel, at det var tydeligt, at han virkelig har nogle spændende ball skills. Plukker bolden elegant ud af luften og får den hurtigt pakket væk. Derudover viste han rigtig fin kropskontrol til at hente bolde, der lå højt/lavt/foran/bag ham, og hans build taget i betragtning, så var jeg positivt overrasket over hans styrke ved catch point.
  • Ferguson viser også evner med bolden i hænderne, og han har både quickness og balance til at skabe yards efter catchet. Han både har evnen til at få folk til at misse tacklinger samt at bryde tacklinger.
  • Som blokeringsspiller har Ferguson en del erfaring, og han viser også teknisk et fint fundament. Han har et godt tyngdepunkt som blocker, og han eksploderer udmærket ind i blokeringerne. Derudover arbejder han bare med strålende effort.

Svagheder

  • Ferguson er lidt spinkel at se på for en tight end, og jeg synes, der er plads til, at han bliver stærkere og lægger flere muskler på sit build. Det vil hjælpe ham i flere dele af hans spil, hvor han fysisk godt kan blive stærkere.
  • Ferguson har rigtig god quickness og eksplosivitet, men jeg er lidt usikker på, om farten er noget særligt. Den ser ud til kun at være lidt over middel, og den er ikke så god, at han vil være et fartmæssigt mismatch for linebackere og safeties.
  • Som ruteløber synes jeg, at Ferguson kan lægge en del på. Han sælger ikke sine ruter så stærkt, og han løber dem lidt for meget, som de er tegnet på en tavle. Savner nuancer i form af variation i fart, nogle fakes og generelt bedre brug af hans rigtig fine quickness. Der mangler noget forståelse for at bringe forsvarsspillere i tvivl.
  • Som blokeringsspiller savner jeg styrke hos Ferguson. Der er for mange blokeringer, hvor det går lidt i stå, og han ikke rigtigt får skabt det nødvendige momentum og i  stedet bliver skubbet bagover. Med 10 pund mere i muskler kunne han være en del mere effektiv, tror jeg.

Opsummering
Jake Ferguson er en ret spændende tight end, som jeg synes lige nu er bedste i kastespillet. Det overraskede mig lidt, da Wisconsin typisk er et løbehold. Fergusons quickness, ball skills og YAC-evner er dog så spændende, at jeg tror, han kunne blive et rigtig fint våben i kastespillet, hvis han udvikler sig som ruteløber. Ellers er det vigtigste for Ferguson at blive stærkere i sit spil, da det både vil hjælpe ham ved catch point, på ruterne og som blokeringsspiller, og mange af hans svagheder kan forbedres, hvis han bare blev stærkere. Jeg synes, at Ferguson er et legitimt talent, der kan vælges i bunden af tredje runde og komme ind og bidrage lidt i kastespillet med det samme, mens han bliver mere erfaren og stærkere, så han kan overtage en starter rolle i sin anden eller tredje sæson i NFL.

NFL Comparison: Harrison Bryant

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button