Scouting Reports 2022Wide Receivers2022

George Pickens: Ball skills og høj upside på spinkelt fundament

Pickens brød allerede ud for Georgia som 18-årig freshman, men den afkortede covid-sæson og en ACL-skade har gjort det sværere for ultra talentfulde Pickens at cementere sin status som en af draftens bedste receivers på tape.

Pickens kommer fra Hoover, Alabama, hvor han spillede football på Hoover High School. Her triumferede Pickens i sin senior sæson med 69 receptions for 1.368 yards og 16 touchdowns, hvilket var nok til at gøre ham til en af de bedste receivers i recruiting-klassen og et 5-stjernet recruit med en lang række bejlere. Alle de store skoler havde snøren uden af Pickens, og i første omgang havde Pickens valgt at spille for Auburn – men det blev lavet om, så adressen i stedet kom til at hedde Athens, Georgia og Bulldogs.

Her kom Pickens allerede på banen som true freshman, hvor han greb 49 bolde for 727 yards og 8 TD, hvilket fik mange til at sætte en stor, fed ring rundt om ham på vej ind i sin sophomore season. Her afkortede covid dog sæsonen, så det kun blev til 8 kampe. Her startede Pickens lidt sløvt, men sluttede stærkt af med 126 yards mod Mizzou og 135 yards mod Georgia. Dermed blev Pickens af mange stadig betraget som et potentielt 1st round pick inden 2021-sæsonen, men et overrevet korsbånd i marts ødelagde det meste af sæsonen, hvor det kun blev til fire (sporadiske) optrædener og 5 grebne bolde uden at finde pay dirt.

Alder ved draften: 21 år (4. marts 2001)
Højde: 6ft 3in (191 cm)
Vægt: 200 lbs (89 kg)

George Pickens Scouting Reports

Styrker

  • Pickens har med sine 6'4 virkelig god højde for positionen og er udstyret med en fænomenal catch radius, som han gentagende gange udnytter på fulstændig majestætisk vis. Normalt er jeg ikke så meget til den type lanky receiver, medmindre de også har andre salgspointer - og det har Pickens heldigvis.
  • Viser fremragende long-speed og evne til at strække banen vertikalt. Hans release af line of scrimmage er effektivt, og han formår at angribe cornerbacks' leverage fint. Er måske ikke den hurtigste på det første skridt, men når han åbner sin fulde skridtlængde op på skridt to og tre, begynder han at æde yards hurtigt og kommer hurtigt på siden af sin direkte modstander. Viser en super evne til at kreere separation på toppen af sine rute vertikalt og bruger også sit momentum fornuftigt til at snappe ruten af og komme tilbage mod bolden.
  • Det føles som om, at hvis bare Pickens er 'even' med sin modstander, så skal han nok finde en måde at slå ham på. Om han slår ham på ren speed, handfighter sig til plads eller tracker bolden og griber den back shoulder, så virker hans QBs komfortable med at kaste bolden mod ham, når han er på en island med cornerbacken. Viser sublim tracking, kropskontrol og catch radius. Spatial awareness er spot on.
  • En 50/50-bold kastet til Pickens er ikke en 50/50-bold, men måske en 60/40 eller 70/30-bold. Stiger rutinemæssigt til vejrs og plukker bolden ned, selvom han ikke er den mest fysiske på toppen af sine ruter. Har fænomenal hand-eye koordination, timing og tracking skills og udnytter sin catch radius til noget nær perfektion. Har stærke, pludselige hænder, der virkelig kan plukke bolden ud af luften. Det gør sig også gældende på slants, hitches og comebacks, hvor han udnytter sin radius til at gribe bolden og enten fortsætte in stride eller vende op i banen.
  • Lavede nærmest identiske dybe catches mod Alabama i år og Cincinnati sidste år, hvor han ligger vandret i luften, suger bolden til sig - og lige twister kroppen, så han ikke lander lige på bolden. Akrobatisk, atletisk og imponerende koncentration.

Svagheder

  • Jeg synes til tider godt, at Pickens kan mangle en lille smule styrke i overkroppen, når corners kommer op og spiller ham fysisk ved line of scrimmage. Kan godt vinde af linjen med foot speed - eller gøre op for et dårligt release med lange strides, men vil gerne se ham have mere modstandsdygtighed, når lange, stærke cornerbacks lander deres jams. Er ideelt suited til at spille af linjen - og hans størrelse alene vil også kunne være et mismatch mod slot-corners til tider, selvom han er bedst suited til at spille på ydersiden.
  • Jeg vil egentlig ikke kritisere Pickens' route running alt for meget, da han baserer det meste på et vertikalt release og generelt har godt styr på leverage i man coverage. Der er dog tilfælde, hvor jeg synes, at han drifter en lille smule for meget ud af sine horisontale ruter og måske kommer en yard for dybt. Det kan presse ham tættere på safeties, hvis han sniger sig ind bag linebackers, og det presser ham engang imellem til at komme lidt tilbage, justere eller strække sig i fuld længde for at hive bolden ind eller forhindre den i at komme ind i et farligt område.
  • Elefanten i rummet er vel lidt, at Pickens ikke har spillet ret meget stabil football de seneste tre sæsoner. Det er positivt, at han fik noget nær et gennembrud allerede som freshman hos Georgia, men QB-spillet har været lidt op og ned, 2020-sæsonen blev afkortet kraftigt på grund af covid-19, og han rev sit korsbånd over inden 2021-sæsonen, hvilket - på trods af hans fornemme comeback på 8 måneder - betød, at Georgia nærmest havde indrettet offense uden ham, ikke ville rushe ham tilbage og derfor heller ikke brugte ham helt så meget, da han så endelig kom tilbage. Derfor mangler Pickens måske lidt at sætte det store, afgørende aftryk på sin draft stock.

Opsummering

Rigtig mange havde rigtig store forventninger til George Pickens efter hans fornemme freshman-sæson, men en ujævn, afkortet 2020-sæson og en ACL-skade inden 2021 har givet talentfulde Pickens nogle bump på vejen. Når man stykker brudstykkerne af tape fra 19, 20 og den lille smule fra 2021 sammen fremstår Pickens dog som en særdeles interessant og talentfuld playmaker til ydersiden. Således kommer han med en god kombination af størrelse, fart og ball skills, der er svære helt at gå galt i byen med. Normalt plejer jeg ikke at blive så wow'ed af store receivers, men Pickens vinder så kontinuerligt med sublim tracking, kropskontrol og timing ned ad sidelinjen, at både hans QBs og jeg føler mig fuldstændig komfortabel ved at kaste bolden mod ham i single coverage. Pickens projekterer som en oplagt outside WR, der kan strække banen vertikalt og skabe de store spil ned ad banen, mens han heller ikke er helt uden evner, når han sætter sig bag coverages eller bruger sine gode hænder og timing til at angribe bolden, vende op i banen og tilføje yards efter bolden er grebet. Hvis Pickens af den ene eller den anden årsag falder en smule i draften, så tager jeg ham med glæde til mit hold - og jeg vil ikke udelukke, at han kan blive et steal. Potentialet er kæmpe stort.

NFL Comparison: Tee Higgins

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button