Scouting Reports 2022Wide Receivers2022

Erik Ezukanma: Produktiv WR med power tools i værktøjskassen

Texas Techs Erik Ezukanma gør mange ting på et produktivt niveau, men hvor jeg normalt søger ægte håndværkere på WR-positionen, så er Ezukanma ham der kommer med de tunge, klassiske redskaber i værktøjskassen. Det kan måske stadig noget.

Erik Ezukanma kommer fra Fort Worth, Texas, hvor han gik på Timber Creek High School. Her var han flere steder rangeret som et 4-stjernet recruit, og han valgte hjemstatens Texas Tech over tilbud fra skoler som SMU, Texas A&M, TCU, Ole Miss, Houston og Arkansas.

Hos Texas Tech spillede Ezukanma kun sparsomt i sin freshman-sæson, hvor det blev til bare to grebne bolde for 48 yards, før han redshirtede resten af sæson. Dog nåede han på scoretavlen. I 2019 fik Ezukanma dog allerede et breakout, da han sluttede sæsonen som holdets førende receiver med 42 grebne bolde for 664 yards og 4 TD. I løbet af 2020-sæsonen gjorde Ezukanma sig så bemærket, at han kom på watch listen som landets bedste receiver, og han sluttede sæsonen med 46 catches for 748 yards og 6 TD. I foråret forud for 2021-sæsonen brækkede Ezukanma armen, men han nåede alligevel tilbage i tide til sæsonåbneren mod Houston, hvor han kvitterede med 7 grebne bolde for 179 yards. I alt blev det til 48 catches for 705 yards og 4 TD, før han som tredobbelt leading receiver hos Red Raiders og 2nd Team All Big-10 valgte at tilmelde sig draften.

Alder ved draften: 22 år (15. januar 2000)
Højde: 6ft 2in (187 cm)
Vægt: 209 lbs (94 kg)

Erik Ezukanma Scouting Reports

Styrker

  • Ezukanma er en lidt old school, stor receiver med fremragende størrelse, styrke og catch radius. Kraftfuld, nærmest top-heavy build med nogle lange arme. Det er ret tydeligt, at Ezukanma bare har noget naturlig størrelse og kraft.
  • Jeg kan faktisk ret godt lide Ezukanmas evne til at komme af line of scrimmage med god acceleration og power for en stor mand. Han er ikke lynhurtigt, og han skal bruge hele motoren for at angribe corners, men han gør det med en ret fed aggressivitet og er ikke bange for at løbe halvt igennem en mand. Står ikke og danser rundt og tager simpelthen bare sin ønskede kurs, nogle gange også lidt bredere, og mosler på.
  • Løber mange af sine vertikale ruter full speed, og det giver ham muligheden for enten at stacke corners eller brække ruterne effektfuldt af. Dog skal der helst være en vinkel på hans ruter - fx slants - for at få det maksimale ud af momentum. Løber dog også en udmærket hitch og curl, da han arbejder godt tilbage i banen.
  • Jeg er ganske imponeret over Ezukanmas fornemmelse for at bruge kroppen som afskærmning på sine catches. Arbejder tilbage i banen, griber bolden uden for kroppen og tillader aldrig rigtig mindre corners at komme tilbage på spillet. Giver også god mulighed for YAC. Viser super stærke hænder i trafik og har en god evne til at lokalisere bolden i luften og lave sene udfald mod bolden. Tracker back shoulder throws godt, og det er et aspekt af hans spil som virkelig kan blive svært at dække op, hvis han vinder en QBs tillid.
  • Har været Texas Techs førende receiver de seneste tre sæsoner med 42, 46 og 48 catches for 664, 748, 705 yards.

Svagheder

  • Jeg tror ikke, at jeg fornærmer nogle ved at sige, at Ezukanma kun er en middel atlet for sin størrelse. Jeg synes, at der mangler noget ekstraordinært ved hans agility, og selvom han har noget burst, når han lukker op for gassen, så mangler der både noget short area quickness og deep speed. Engang imellem føles det lidt som om, at Ezukanma skal gøre sin skade på "mellemstykket" af sine ruter, hvor han kan brage igennem med fuld fart, men det er sjældent, at han lige kan sætte den i sidste gear og skabe de der 1-2 yards separation på toppen af ruter.
  • Ezukanma spiller til tider lidt for top-heavy, når han skal dreje skarpt. Det gør, at han kan drifte lidt op i banen og runde sin ruter en smule. Det kan dog være både fysisk og teknisk betonet, da Ezukanma ikke har løbet et specielt varieret rute-træ pr. design i Texas Techs offense. Er egentlig blevet flyttet meget pænt rundt, men der er mange fades, slants, screens og hitches på tape. Der er noget at arbejde på som ruteløber, men de her mere match up baserede ruter på ydersiden ser han ud til at mestre ret godt på sin egen måde.
  • Ligesom med ruterne skal Ezukanma arbejde på at variere og nuancere sit release. Jeg tror, at han får svært ved at vinde tight man coverage tidligt på ruterne mod NFL-caliber cornerbacks, og det er bare vildt svært at leve af late separation og full speed routes i NFL. Skal have fundet nogle af de små præcisionsværktøjer frem fra værktøjskassen, så det ikke altid er hammeren, saven og boremaskinen.
  • Der er flere eksempler på tape, hvor Ezukanma virkelig spiller fysik igennem sine ruter ned ad banen - blandt andet fordi han ikke altid skaber separation på toppen af sine ruter. Det er blevet kaldt nogle gange som OPI's/push offs i college, og selvom det ikke nødvendigvis er tilfældet i NFL, hvor det til tider virker som en glemt del af regelbogen, så er der ingen grund til at extende sine arme mod en 5'10 CB, når man har så stor size advantage.

Opsummering

Jeg må indrømme, at det faktisk er lidt svært at evaluere NFL-potentialet hos Ezukanma. For på den ene side, så kommer han med rigtig mange ting, som man ikke kan lade være med at holde af. Han har god størrelse, længde, beståede atletiske egenskaber og en fremragende forståelse af at bruge sin krop og længde til sin fordel. Således vinder han gentagne gange back shoulder på imponerende vis, griber bolden uden for kroppen og skaber ting med bolden i hænderne på ren intensitet og råstyrke. Derudover virker han til at have god timing og være et solidt red zone våben. Dog bekymrer det mig lidt, at han ikke vinder på de parametre, som jeg normalt vægter højest for en WR. Han mangler simpelthen en masse teknik og detaljer i sit spil, da han kun har løbet et begrænset route tree. Lige fra en plan B ved line of scrimmage til vægtfordeling og break på horisontale ruter. Samtidig tror jeg, at han mangler noget short area quickness og long speed, hvilket betyder, at han skal gøre sin skade dybt i NFL hip-to-hip. Heldigvis for ham viser han god evne til at slås igennem ruterne og lave sene udfald mod bolden, så hvis man mangler en fysisk, lang receiver med stabil produktion og ball skills, så tror jeg, at Erik Ezukanma kan være en interessant spiller på tredjedagen af draften.

NFL Comparison: Michael Crabtree

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button