EDGE Rushers 2022Scouting Reports 2022

Drake Jackson: Opvokset med Corona hver dag

Vi kender alle musikeren Drake, men i årets draft forsøger USC at få os til at associere navnet Drake med football. De sender nemlig både receiver Drake London og pass rusher Drake Jackson i draften. Sidstnævnte har god eksplosivitet og længde, men mangler noget teknisk.

Drake Jackson er født og opvokset i Californien i byen Corona lidt syd for Los Angeles. Jackson var et 4-stjernet talent ud af high school og havde tilbud fra alle de store skoler på hele vestkysten. Her valgte han at blive tæt på sin hjemby hos USC.

Jackson blev starter allerede i sin første sæson, og i alt startede han 11 kampe med 5,5 sacks til følge. I 2020 spillede holdet kun fem kampe grundet Covid19, og her lavede Jackson to sacks. I 2021 nåede Jackson at spille 10 kampe, hvor han lavede fem sacks.

Alder ved draften: 21 år (12. april 2001)
Højde: 6ft. 4in (193cm)
Vægt: 250lbs (113kg

Drake Jackson Scouting Reports

Styrker

  • Drake Jackson har rigtig god lineær eksplosivitet og fart som rusher. Han dækker store områder op og ned af linjen, og han er en reel trussel for tackles udvendigt med sin fart.
  • Jackson har nogle ekstremt lange arme, som jeg forventer kommer til at blive målt blandt den absolutte top blandt årets EDGE-rushere. Det er altid en stor fordel, når man skal ind og angribe offensive tackles' bryst og hænder.
  • I løbespillet bruger han sin længde fornuftigt til at stacke blokeringer, så han holder sit bryst fri og skaber afstand til de offensive linjefolk. Det gør ham til en glimrende EDGE-setter, der kan tvinge løb indvendigt, fordi han ikke taber sin contain.
  • Der er en rigtig fin motor gemt i Jackson, og han arbejder godt for sagerne med god energi, fight og rimelig physicality. Han giver ikke op på spil, og hans eksplosivitet og fart kombineret med motoren giver ham god range til at jagte spil ned bagfra eller følge til dørs.

Svagheder

  • Jackson er hurtig og eksplosiv, men jeg savner noget bend hos ham. Han spiller lidt højt og mangler noget fleksibilitet i underkroppen til rigtigt at sænke tyngdepunktet og runde hjørnet med god bend. Det bliver lidt stift, når han prøver at skifte retning.
  • Teknisk er der lang vej endnu for Jackson. Han har ikke rigtig nogle go-to-moves, og som oftest forsøger han bare at vinde på sin fart og eksplosivitet. Skal lære at bruge sine hænder og krænge sin krop rundt om tackles. Spiller generelt for højt både i løbespillet og kastespillet, så han udstillet sit bryst for meget, hvilket gør det for let at lande et punch og bremse hans momentum.
  • Selvom Jackson stacker blokeringer glimrende i løbespillet, så laver han ikke helt så mange spil på bolden, som man kunne ønske sig. Han mangler lidt teknik og timing til at komme af blokeringer, og han virker måske også til at mangle 5% i processing speed til at se tingene komme og få lavet spillene. Det er bliver lidt ufærdigt meget af det.
  • Jeg tror, at Jackson skal bruge et års tid i NFL på også at blive lidt stærkere. Han er lidt ranglet af bygning, og man savner måske lidt power. Og med hans eksplosivitet og længde kunne han udvikle et nasty bull rush og et long arm-move, som ville virke bedre, hvis han bliver lidt stærkere.

Opsummering
Drake Jackson har en fysisk meget spændende pakke med strålende eksplosivitet og meget lange arme, men så er han heller ikke kommet super meget videre i sin udvikling. Teknisk er der ret lang vej endnu, mens han også skal blive lidt stærkere og læse spillet hurtigere. Jeg tror, at Jackson med et år på bagen vil kunne udvikle sig som starter i ligaen, men jeg ser heller ikke umiddelbart tegn på, at han bliver en stor profil. Derfor er han også en spiller, som jeg først ville overveje i tredje runde af årets draft.

NFL Comparison: En lidt højere Takkarist McKinley

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button