Scouting Reports 2022Wide Receivers2022

Deven Thompkins: De største 167 centimeter i college

Det kan godt være, at Deven Thompkins i football-forstand er en smølf på bare 5’6, men der er nogen, der har glemt ham at fortælle, at han ikke er 6’5. Alligevel blev NCAA’s næstmest producerende receiver ikke inviteret til combinen, så spørgsmålet er, om nogen i NFL overhovedet tror på ham.

Deven Thompkins kommer fra Fort Myers, Florida, hvor han startede på Bishop Verot High School, hvor han spillede begge veje, indtil hans junior season, hvor han skiftede til Dunbar High School. Her var han ikke højt rekrutteret og endte hos Utah State.

Her blev det ikke til fast spilletid i de tre første sæsoner, hvor det blev til sporadisk og ujævn produktion. Dog blev det i hans anden og tredje sæson hos Aggies til henholdsvis 40 og 20 grebne bolde for 536 yards/4 TD og 214 yards/1 TD. Det var dog ikke noget, der for alvor battede, og derfor besluttede Thompkins også at gå i transferportalen for at skifte hold. I sidste ende endte Thompkins dog med at fortryde den beslutning og vende tilbage til Utah State, og det tror jeg, at både han og holdet er glade for. Her eksploderede han nemlig for hele 102 grebne bolde, 1.704 yards og 10 TD.

Alder ved draften: 23 år (23. december 1998)
Højde: 5ft 6in (167 cm)
Vægt: 167 lbs (75 kg)

Deven Thompkins Scouting Reports

Styrker

  • Deven Thompkins spiller med et herligt lavt og eksplosivt tyngdepunkt. Hans lave tyngdepunkt giver ham nærmest en evne til at svæve over jorden, og han er både utrolig eksplosiv, pludselig og skarp i sine bevægelser. Kan til enhver tid gå til enhver retning uden at miste noget nævneværdigt momentum. Løb angiveligt en 4.44 40-yard dash med et 1.53 10-yard split til sin pro day, hvilket vidner om noget god fart i stængerne. Samtidig sprang han 38.5 vertical og 11'00 broad jump, hvilket er top-præstationer.
  • På grund af hans lave tyngdepunkt og høje step-frekvens har Thompkins mulighed for at brække ruter af på de skøreste tidspunkter og uden nærmest at tænke over det. Samtidig viser han en eller anden form for evne til at sælge ruter, give den lidt ekstra teater og pludselig skabe flere yards separation. Jeg tror stadig, at han er noget utæmmet rent teknisk som route runner, men han har noget potentiale, fordi han forstår, hvordan han skal angribe.
  • Af samme årsag forstår Thompkins også at angribe og skabe separation vertikalt i banen. Med andre ord forstår han altså, hvordan han skal vinde dybt. Det er ikke altid, at en hurtig spiller vinder et drag race, hvis cornerbacken ser den komme på kilometers afstand, og Thompkins svæver ud og ind ad vinkler, når det er nødvendigt og kan samtidig holde topfarten og true dybt.
  • Hvor Thompkins virkelig imponerer mig, er hans evne til at tracke, lokalisere og time sine indgreb ned ad banen. Der er slet ingen tvivl om, at Thompkins spiller markant større, end han er, og nogle gange glemmer han vist også selv, at han er 5'6 og ikke 6'5. Man tænker næsten, at det er løgn, når lille bitte Thompkins high-pointer bolde ned ad banen, outjumper corners og ligger vandret i luften for at hive bolde ind. Ikke desto mindre, så er det en ret konsistent del af Thompkins' spil, hvilket bare er super imponerende.
  • Det var vist godt for Thompkins, at han blev hos Utah State med det breakout, han havde i 2021. Det kræver trods alt noget at gribe mere end 100 bolde, 1700 yards og 10 TD og slutte som NCAA's næstmest produktive receiver - bag kun Jerreth Sterns, der havde rekordmageren Bailey Zappe på QB.

Svagheder

  • Deven Thompkins er lille. Og han er også for lille. Når man slår hans størrelse på omkring 5'6, 167 lbs op i forskellige databaser, så er der nærmest ingen sammenligninger med tilnærmelsesvis succesfulde eller produktive spillere, der lige springer i øjnene. Der er ingen tvivl om, at Thompkins "punches above his weight", men han mangler stadig noget styrke og funktionel power, når der bliver møvet og mokket enten ved linjen, igennem ruter eller på toppen af catch point. Alt fysisk sker "på trods".
  • Jeg synes også, at der er en tendens til, at Thompkins for nemt kan blive presset eller skubbet for langt ud mod sidelinjen, når han løber ruter for ydersiden. Hans fart og release kan være et mareridt, men lange, kloge corners ved, at de kan bruge sidelinjen som hjælp og kun skal bekymre sig om en halv opgave, hvis de kan gøre pladsen trang for Thompkins. Derfor tror jeg også, at han vil være til størst nytte som en field stretcher, der kan operere på alle niveauer af banen fra slotten.
  • På trods af alt det gode, som jeg har opridset, så blev Deven Thompkins ikke inviteret til combinen, og selvom flere pointerede, at det nok var uretfærdigt, så plejer det desværre at være en slags indikation for, at der venter en lang og hård vej ind i NFL. Samtidig er WR-positionen igen i år vanvittigt dyb, så en 5'6 WR uden combine-invitation står - på trods af en fantomsæson - ikke just forrest i køen, når der skal vælges i draften. Og det undrer mig faktisk en smule, for jeg synes virkelig, at Thompkins kommer med noget fart, potentiale som ruteløber og produktion, der er spændende.

Opsummering

Det er svært ikke at blive småforelsket, når man smækker Deven Thompkins' tape på. Når man ser hans størrelse på 5'6, 167 lbs tænker man automatisk, at han på forhånd nærmest er diskvalificeret på størrelsen alene - også selvom Tutu Atwell sidste år viste noget af vejen. Dog bliver man hurtigt positivt overrasket, for Thompkins spiller langt større og med langt bedre timing i sit spil, end hvad man havde kunne håbe på. Selvom han spiller lavt til jorden med små hurtige bevægelser, så har han nærmest fjedre i benene, når han skal forsøge at vinde på anden sals højde. Tracker bolden eminent og timer sine hop, så han nærmest føles som en force i luften. Samtidig viser han noget potentiale som ruteløber på forskellige niveauer af banen, og han forstår, hvordan han skal vinde dybt. Alligevel bliver jeg nødt til at spørge mig selv: Hvad er det, jeg overser? Selvom Thompkins var NCAA's næstmest produktive receiver, så blev han overset til combinen, hvilket plejer at være et fingerpeg om, at NFL ikke er ret høje på ham. Og ja, han skal vinde på trods i NFL. Der findes ikke rigtig nogle rigtig produktive 5'6, 167 lbs, så måske er det fair at spørge, hvorfor det lige skal være Thompkins, der bliver den første. Men om jeg er villig til at give ham chancen i løbet af tredjedagen? Også i den grad.

NFL Comparison: Scotty Miller / Jaelon Darden

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button