Quarterbacks 2022Scouting Reports 2022

D’Eriq King: Slog Kyler Murrays rekorder – nu skal Murray bane vejen for ham

For bare relativt få år siden havde det været noget nær utænkeligt med en 5’9 QB i NFL. Selv om Doug Flutie åbnede en dør på klem i slut-80’erne, så var der stadig skepsis, da Russell Wilson kom ind i ligaen. Nu hvor Kyler Murray har sparket døren ind – er D’Eriq King så klar til at følge efter ham?

Miami QB D’Eriq King er ligesom Floridas Kyle Trask født og opvokset i byen Manvel i Texas. Dog begyndte han sin high school karriere på Westbury Christian High School, hvor han blev trænet af sin far. Efter Kings freshman-sæson besluttede hans far dog, at han ville have bedre af at spille på Manvel, hvor han godt nok begyndte sin sophomore-sæson begravet på depth charten. Men hurtigt tilkæmpede han sig chancer til træning og senere til kampe, inden han havde stjålet starter-spottet fra blandt andre Kyle Trask.

I løbet af fire sæsoner i high school producerede D’Eriq King mere end 10.000 passing yards, 3000 rushing yards, mens han kastede for 140 touchdowns og bare 21 interceptions. Samtidig viste han sine evner som runner og løb for 48 touchdowns. Undervejs i sin senior sæson brød han samtidig Texas 6A-rekorden for flest kastede touchdowns, som Kyler Murray ellers havde sat året forinden.

På trods af de statistikker ville kun få colleges have fat i King som QB. Flere andre ville have ham som WR, DB – og de fleste ville have ham som atlet. Oprindeligt havde han valgt TCU, men da Ed Oliver – top-rekrutten fra området – valgte Houston, fulgte King med. Her spillede han sparsomt som WR i sin freshman-sæson, inden han igen kæmpede sig til flere og flere snaps på QB. I hans junior season blev han skadet i menisken, men forinden da havde han nået at kaste 36 touchdowns og løbe for 14 yderligere – kun overgået af Dwayne Haskins og … Kyler Murray.

I løbet af 2019-sæsonen for Houston valgte King at redshirte og skiftede senere til Miami Hurricanes for at vise, at han hører til på højeste niveau på trods af sin manglende størrelse og fysiske traits.

*Report skrevet før 2020-draften, inden King vendte tilbage til Miami. Opdateret med tape fra 2021-sæsonen, hvor King spillede 3 kampe, før en skulderskade stoppede hans sæson.

Alder: 24 år (24. august 1997)
Højde: 5ft 11in (180 cm)*
Vægt: 190 lbs (86 kg)

*Yeah, not really…

D’Eriq King Scouting Reports

Styrker

  • Dual-threat QB med fantastiske atletiske evner. Han er ikke lige så quick-twitch som Kyler Murray, og har ikke samme start-stop quickness. Men han bevæger sig utrolig godt og er som skabt til rullende lommer, option-spil og til at true forsvar med sine ben. Forsvaret bliver nødt til at respektere hans evner som runner og vil formentlig blive nødt til at bruge en spy eller blitze ham i visse situationer.
  • Mange dual-threat QBs er lidt for hurtige til at sænke øjnene, tucke bolden og lade atleten og benene tage over. Men King gør faktisk et ret godt stykke arbejde med at holde øjnene ned ad banen og være en pass-first QB. Engang imellem stikker han da af og efterlader at større spil for at samle nogle yards op, men så længe det ikke er hver gang, han ser flashes af en modstanders trøje, så er det et plus.
  • Bevæger sig fint i lommen og setter og re-setter med aktive, bouncy fødder, der gør ham i stand til at træde op, undvige pres eller rulle væk fra rushers. Ser ikke ud til at gå i panik, når modstanderen sender blitzes og justerer fint til flydende passing lanes på trods af sin højde.
  • Udnytter linebackers, der bliver suget op til linjen ved RPO og play-actions. Forsvinder nærmest bag sin linje og sælger play-fakes virkelig godt. Kaster med et glimrende touch over linebackers og viser også god placement på hurtige slant-ruter som hot-reads.
  • Skiftede fra Houston - og modtog en del kritik for det - for at bevise sig på et højere niveau. Kom til Miami og blev gjort til captain og udviste en glimrende evne til at forstå og eksekvere deres offensive system, der godt nok var et shotgun offense med en del nemme reads, men hvor det meste forberedelse også skete under stramme covid-restriktioner. Det er et plus i min bog.

Svagheder

  • Man kommer ikke uden om, at King i manges øjne vil være for lille til at spille positionen i NFL. Flere steder er han listet som 5'11, 190 - men han ligner snarere en mand på 5'9 eller på en god dag 5'10. Samtidig er hans naturlige arm talent slet ikke på højde med Kyler Murrays, og det er lidt mere rugbrødsarbejde end rent talent, der får det til at lykkes for King.
  • Har et ok hurtigt release, men somme tider følger fodarbejdet ikke rigtig med, og det går ud over hans evne til at få ordentlig fart på bolden. Skal lære at træde mere ind i kastet og dreje hoften igennem, hvis han vil han den fornødne velocity på sine bolde og undgå interceptions eller hospitalsbolde i NFL.
  • Har en god accuracy og ball placement på midten af banen på korte og mellemlange ruter, men har lidt problemer med sin ball placement uden for hashes og dybt ned ad banen. Tager for det meste gode beslutninger og har nogle rigtig fine highlights på især corner routes til endzone, men hans kast giver lidt for tit forsvarsspilleren en chance.
  • Forsvar bad King om at slå dem gennem luften, og hold som Clemson fik ham til at se meget menneskelig ud. Jeg er ikke sikker på, at han har, hvad der skal til for kontinuerligt at slå hold på NFL-niveau gennem luften.

Opsummering

D'Eriq King har været virkelig sjov at se - især live - da han er et big play waiting to happen både gennem luften og med sine fødder. Det er klart, at King har nogle naturlige begrænsninger i forhold til sin størrelse og sine fysiske egenskaber. Hans arm er formentlig average at best, og han skal lære at bruge sine mechanics bedre for at få det maksimale ud af det. Heller ikke atletisk er han på helt samme niveau som Kyler Murray, men det er ikke en kritik af King - det er mere en påmindelse om, hvor spektakulær Murrays stop-and-go ability er. Det aftvinger stor respekt, at King flere gange har måtte bide sig fast og kæmpe sig vej til den position, han står i nu, hvor skader har gjort det ekstra svært for ham - og det er ikke umuligt, at han vil blive bedt om at vise sig frem på andre positioner igen for NFL-holdene. Dog tror jeg, at King har mentale tools, pocket presence og accuracy nok til at blive på QB. Formentlig starter - og slutter - han karrieren som backup. Hvem ved - måske bag Kyler Murray?

NFL Comparison: Trace McSorley

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button