Indvendig Defensiv Linje 2022Scouting Reports 2022spillerpositioner2022

DeMarvin Leal: Skal man være skuffet eller begejstret over uforløst upside?

DeMarvin Leal er et tidligere 5 star recruit, der kombinerer et meget sjældent frame med fantastisk fleksibilitet. Kan han til gengæld bygge på med spilforståelse og teknik for at få forløst sit potentiale?

Leal var det 16. højest ratede prospect på nationalt plan i 2019 og valgte at committe til Texas A&M over nærmest alle andre store skoler i hele nationen, herunder Alabama, Georgia, USC, Penn State, etc. Siden har han haft blandet succes i college football, men har statistisk taget et klart skridt fremad i 2021, hvor han slutter året med 12.5 tackles for loss og 8.5 sacks. Denne performance har blandt andet udløst masser af ros fra Pro Football Focus, der har rangeret ham som et af deres top interior defensive line prospects for 2022 draften.

Lean blev sent i december 2021 anholdt for besiddelse af weed, hvilket formentlig vil få mange front offices til at sætte spørgsmålstegn ved hans karakter, og det bliver spændende at se, hvordan dette påvirker hans draft stock.

Alder ved draften: 21 år (1. juli 2000)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 290 lbs (132 kg)

DeMarvin Leal Scouting Reports

Styrker

 • Fantastisk build! For en 290lb spiller har han overraskende smalle hofter, lean mid-section og stadig brede skuldre med tilhørende lange arme. Fin masse i benene også. Ligner rent fysisk prototypen på en NFL freak defensive end a la JJ Watt.
 • Meget loose i hans bevægelser for en så stor mand. Kommer nemt ud af hans stance og er i stand til at komme relativt lavt mod jorden når han løber et klassisk arc - hans størelse taget i betragtning. Se første spil i Orange Bowl 2020 mod North Carolina.
 • Fantastisk længde, som han bruger meget fornuftigt - især mod løbet. Er i stand til at stacke hans modstander, låse armene og sætte kanten med power for at tvinge spillet inside.
 • Leal har erfaring med alle mulige alignments samt som EDGE med både hånden i jorden og stående.
 • Der er masser af plads til at fortsætte med at vokse ind i det fantastiske frame, han har. Der er masser af plads til mere muskelmasse, og han er stadig relativt ung, hvorfor hans krop også vil modnes helt naturligt.

Svagheder

 • Man kan tydeligt se, at han vejer 290lb. Langsomme og tunge fødder for en EDGE, hvilket ikke gør ham til nogen konsekvent trussel på ydersiden af en tackles skulder.
 • Besidder pt. et meget begrænset passrush-arsenal. Man er glad for spin moves, men derudover ser man lidt push-pull, stutter clubs, push-pull og lignende, men ellers er han rå som sushi, når det kommer til passrush.
 • Hand-placement mod både løb og kast får ham i problemer, da han ikke enten altid får kontrolleret hans modstander tilstrækkeligt, eller får sat sine passrush moves ordentligt op ved hjælp af optimal kraftoverførsel af power gennem placeringen af hans hænder.
 • Med hans størrelse in mente, så skuffer hans power mig faktisk lidt. Han kommer for ofte for højt ud af sit stance og har derefter for ofte ikke nok power til at gøre op for hans manglende leverage.
 • Get-off er inconsistent, og kan klart forbedres i NFL.
 • Mangler et top-tier anchor, og bliver i alle kampe, han bliver vurderet på, mere end en gang skubbet flere yards tilbage fra LOS.
 • Mississippi State LT Charles Cross, projekteret til at gå i toppen af 1. runde i år, åd. hans. frokost!
 • Interior ONLY-spiller for mig i NFL. Det er det eneste sted, hans skillset kommer til sin ret.
 • Jagter for ofte spøgelser og bider for hårdt på play fakes og read-option, hvor han bliver fanget for længe i ingenmandsland.
 • Anholdt for besiddelse af weed i december 2021.

Opsummering

Jeg må indrømme, at DeMarvin Leal har været en klar skuffelse ift. de forventinger, jeg har fået opbygget baseret på, hvad jeg har set folk skrive om Leal det seneste kalenderår. Leal er pt. et yderst råt prospect, der umiddelbart ingen fremtid har som EDGE i NFL, men skal tjene sine penge som en disruptive interior rusher. I mine øjne helst som 3-tech, hvorfra det er lettest, på baggrund af alignment alene, at blive double teamed. Leal har helt klart en spændende kropsbygning og ser relativt atletisk ud for en mand på hans størrelse, men manglen på power, samt problemerne med leverage giver ham en markant mindre chance for at opnå stor succes i NFL. Leal har lang (!) vej endnu, før han er et tidligt førsterundevalg værd, som jeg ellers ofte har set ham blive projekteret til at gå. For nylig er Leal også blevet anholdt for besiddelse af weed, hvilket bare er endnu et red-flag mere. Alt i alt en sindssygt spændende spiller ift. frame og kropsfleksibilitet, men teknisk et kæmpe rod stadig. Han minder mig utrolig meget om en anden tidliger 5-star recruit, Robert Nkemdiche, der aldrig rigtig har fundet sin plads i NFL.

NFL Comparison: Robert Nkemdiche

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button