Safeties 2022Scouting Reports 2022

Daxton Hill: Alsidig defensive back der flyver ned ad bakke

Daxton Hill er en mellemting mellem en safety og en slotcorner, og den alsidighed er ved at blive mere og mere værdifuld i NFL. Hill kombinerer nemlig opdækningsevner med en evne til at flyve ned ad bakke og være fysisk i boksen.

Daxton Hill er født og opvokset i Tulsa, Oklahoma, og hans bror Justice Hill spiller runningback for Baltimore Ravens. Daxton var et kæmpe talent ud af high school og var rangeret som et 5-stjernet talent og den bedste safety i sin årgang. Han valgte Michigan over skoler som Alabama, Clemson og Georgia.

Hos Michigan spillede Hill fra første dag, og han fik tre starter i sin første sæson, hvor han lavede 36 tacklinger og en interception. I 2020 startede han alle holdets seks kampe og lavede 45 tacklinger og en interception. I 2021 startede Hill 14 kampe og lavede 65 tacklinger og tre interceptions.

Alder ved draften: 21 år (29. september 2000)
Højde: 6ft 0in (183 cm)
Vægt: 192 lbs (87 kg)

Daxton Hill Scouting Reports

Styrker

  • Daxton Hill er en lille og kvik fætter, der har hurtige fødder og glimrende eksplosivitet og quickness. Han er bare let på tå, kommet let op i fart og skifter retning effektivt og hurtigt. Bevæger sig bedre end mange safeties.
  • Grundet netop de hurtige bevægelser har Hill været brugt rigtig alsidigt hos MIchigan, og han har mange snaps i slotten, hvor han har dækket wide receivere og tight ends op. Han ligner en mand, der kan bruges i flere roller på et forsvar.
  • I opdækningen i slotten viser han faktisk glimrende teknisk forståelse. Synes hans back pedal og hofter er gode, og hans timing og feel for ruterne er over middel. Ligeledes forstår han at bruge sine hænder til at være fysisk med receivere og forstyrre dem på deres ruter. Han kan måske ikke holde en top slotreceiver mand mod mand, men han er bedre end langt de fleste safeties i man coverage.
  • Jeg er ligeledes en stor fan af Hills physicality. Han har virkelig en aggressiv trigger ned ad bakke, og han eksploderer bare frem i run support, når modstanderne løber bolden. Slet ikke nogen frygt for kontakten og det beskidte arbejde i boksen.
  • Eksplosivitet og den gode trigger kombineret med den fysiske stil hjælper ham også til at være en rigtig effektiv blitzer. Og når man samtidig kigger på hans alsidighed, så begynder du at have en brik, du kan flytte rundt på hele forsvaret og gøre mange forskellige ting med.
  • Jeg synes, Hill virker som en rigtig klog spiller. Han virker til at have god awareness i opdækningen, og han er sjældent ude af position. Han reagerer også på spillets udvikling før mange af hans holdkammerater, og derudover er det tydeligt at se, hvordan han kommunikerer flittigt med sine medspillere.

Svagheder

  • Hill er størrelsesmæssigt lidt en mand, der falder mellem to stole. Han er mindre end mange safeties, da han er under seks fod høj. Omvendt er han også meget robust bygget af en cornerback at være. Ideelt set er han lidt begge ting, men det gør også, at han kan lande hos et forsvar, der tillader den type af alsidighed.
  • Der mangler noget længde og størrelse i Hills spil, og det kan man godt se, kan komme til at bide ham i halen i contestede situationer, hvor han skal ind og kæmpe med en receiver eller en tight end om bolden. Især i opdækningen af tight ends, tror jeg ikke, at Hills skill set egner sig specielt godt.
  • Som tackler vil jeg gerne se Hill være lidt mere solid. Der er bare nogle missede tacklinger hist og her, og det er både pga. tvivlsomme vinkler, dårlig teknik og lidt korte arme. Med hans fysiske spillestil og de roller, han skal bruges i, er det vigtigt, at han i hvert fald ikke bliver en dårligere tackle end nu, og han må meget gerne blive lidt bedre.

Opsummering
Der er mange ting at lide ved Daxton Hill, og han spiller football på den måde, jeg godt kan lide at se det på. Han er eksplosiv, fysisk, han kommunikerer og virker klog, og så kan han bruges i flere forskellige roller på forsvaret. Udover hans evne som halvslotcornerback, kunne jeg sagtens se ham være en free safety, men på det område er hans niveau lidt mere ukendt. Overordnet er der mange kvaliteter, som med god sandsynlighed vil gøre ham til en starter i NFL. Måske han i sit første år mere vil være rotationsspiller i en dime-package, men de spillere har også mere og mere værdi i nutidens NFL. Hans alsidighed minder mig lidt om Jimmie Wards hos 49ers, men hans spil og kropsbygning er nok mere på Darnell Savage/Nick Scott-skalaen, sidstnævnte mindede mig meget om Hill, da han lavede en interception i weekendens divisionsrunde. Der har været snak om første runde for Hill, men det er måske lidt for pebret til mig. Kommer vi ned i anden runde, er jeg mere komfortabel med valget.

NFL Comparison: Jimmie Ward/Darnell Savage

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button