Scouting Reports 2022spillerpositioner2022Wide Receivers2022

David Bell: Havde 1.000 yards før han blev 19

David Bell var kun 18 år, da han i sin freshman sæson greb for over 1.000 yards hos Purdue. Nu skal han se, om han også kan komme derop og ringe i NFL.

David Bell er født og opvokset i Indianapolis, Indiana. Han var et 4-stjernet talent ud af high school og havde tilbud fra hold som Penn State og Ohio State. Alligevel valgt han at blive i hjemstaten hos Purdue.

Her blev Bell starter allerede i sin første sæson, hvor han på imponerende vis greb 86 bolde for 1.035 yards og syv touchdowns. Det gav ham titlen som årets freshman i 2019. I 2020 fulgte han op med 625 yards og otte touchdowns i seks kampe, inden han i 2021 toppede sin personlige yards rekord med 1.286 yards.

Alder ved draften: 21 år (14. december 2000)
Højde: 6ft. 2in (188cm)
Vægt: 205lbs (93kg)

David Bell Scouting Report

Styrker

  • David Bell har et godt robust build med en tætbygget krop og god muskelmasse. Han ser stærk ud, og han har over middel højde, hvilket præsenterer et godt og solidt mål at kaste efter.
  • Bells største styrke er hans ball skills, og han griber mere eller mindre alt, hvad han skal og mere til. Han har stærke hænder i pressede situationer, og han plukker ofte bolden effortless ud af luften, selvom bolden ligger væk fra kroppen.
  • Når bolden er i luften viser Bell gode evner til at justere til bolden og finde den med sine tracking evner. Han viser i flere kampe akrobatiske catches, hvor han timer sine indgreb godt til boldens bane og går efter bolden med god timing. God til at hjælpe sin quarterback på let upræcise kast.
  • Bell har en klar kvalitet i sin styrke på kast henover midten. Han har stærke hænder, og han bliver ikke kyst, når der er udsigt til kontakt. På slants, curl og dig-ruter skærmer han defensive backs godt og vise sin styrke til at gribe bolden og holde dem væk.

Svagheder

  • Den største mangel hos Bell er acceleration. Der mangler simpelthen noget burst af line og scrimmage til at true defensive backs vertikalt. Topfarten er lidt bedre og nok gennemsnitlig, men overordnet har han ikke den fart, der rigtig skal til for at strække banen. Hvis Bell kan løbe en 4.55 40 yard dash, så tror jeg, han skal være tilfreds.
  • Netop den manglende acceleration kommer også til udtryk på ruterne, hvor jeg virker savner, at han planter foden og eksploderer horisontalt ud af et retningsskift. Han har bare ikke den fleksibilitet og burst til rigtigt at sætte folk til vægs med hans cuts.
  • Når nu han mangler noget acceleration til at hjælpe ham af linjen, så skal han være endnu bedre til at bruge sine hænder til at holde sig fri af cornerbacks. Det er fint, han har noget styrke, men han har brug for at bruge sine hænder og fysik som et våben til at skubbe/flytte defensive backs ud af deres comfortzone. Mod press coverage skal han gerne spille endnu mere fysisk, da det er den måde, han vinder på, som jeg ser det.
  • Kombinationen af alle de ovenstående ting kan opsummeres til, at Bell bare ikke skaber separation regelmæssigt. Han har ikke fart og movement skills til at skabe plads den vej, og jeg savner flair og fornemmelse for at vinde med sin fysik, teknik og sit hoved.

Opsummering
David Bell har haft en flot college-karriere hos Purdue, og det er ikke svært at forstå, hvordan hans ball skills og styrke kan give problemer for mange college-spillere. Vi har dog også set utallige gange, at nogle af de her fysiske receivere, der primært vinder i contestede situationer, også har det svært i NFL, hvis de ikke kan skabe regelmæssig separation. Det sidstnævnte er noget, som jeg synes, Bell har problemer med. Han mangler bevægelsesevner og teknisk kunnen til løbe sig fri, og jeg kan godt være i tvivl om, hvorvidt han egentlig vil være bedre i slotten, hvor hans manglende acceleration ville være mindre afgørende. Her ville hans styrke og sikre hænder også komme ham til gode. Jeg har dog personligt svært ved at se Bell som en top 50-spiller, og jeg ville først tage ham tidligst mod slutningen af tredje runde.

NFL Comparison: Kelvin Harmon/Michael Gallup

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button