Scouting Reports 2022Tight Ends 2022

Daniel Bellinger: Alle redskaberne, få muligheder

Daniel Bellinger har alle forudsætningerne og redskaberne til at blive en god NFL-tight end. I college havde han dog ikke mange muligheder for at vise sig frem som receiver, og det bringer usikkerhed og manglende udvikling.

Daniel Bellinger er født og opvokset i Las Vegas, Nevada. Han var linebacker og tight end i high school og var anset som et tostjernet talent, da han var færdig. Han fik både tilbud som linebacker og tight end, men valgte et tight end-tilbud fra San Diego State, selvom California bød sig til sent i processen.

Hos San Diego State var han backup i sin første sæson i 2018, inden han i 2019 startede 11 ud af 13 kampe og greb 15 bolde for 201 yards og tre touchdowns. I 2020 spillede holdet otte kampe, hvor Bellinger startede dem alle og greb 21 bolde for 203 yards. I 2021 startede han alle 13 kampe og greb 31 bolde for 357 yards og to touchdowns

Alder ved draften: 21 år (22. september 2000)
Højde: 6ft 5in (194 cm)
Vægt: 253 lbs (115 kg)

Daniel Bellinger Scouting Reports

Styrker

  • Daniel Bellinger har et godt, alsidigt og moderne tight end build. Han er ikke en gammeldags tårnhøj tight end, men han har fin højde, et godt robust build og størrelse, der giver god plads til atletisk udfoldelse.
  • Bellinger er dejlig atletisk, og han har glimrende eksplosivitet til at komme op i fart. Topfarten er også glimrende og en trussel for linebackers. Har derudover fin quickness og en evne til at lave hurtige retningsskifte og arbejde nede i knæene.
  • Jeg synes, at Bellinger spiller til sin tight end størrelse og kommer med over middel styrke og robusthed i sit spil. Han skærmer forsvarsspillere udmærket ved catch point, og han bliver ikke let slået ud af kurs, når der gås fysisk til ham. Virker til at have styrken til at klare sig i NFL.
  • I blokeringsspillet viser Bellinger fine takter, og man kan godt se, at han har en del erfaring i den del af spillet. Han går til blokeringerne med et godt tyngdepunkt, og han formår at kanalisere rimelig styrke. Ligner en mand, der i værste fald ville kunne holde stand som blocker i NFL.

Svagheder

  • Bellinger bevæger sig glimrende, og det giver noget separation hist og her, men han skal blive en bedre ruteløber teknisk og mentalt. Han har ikke alverdens erfaring som receiver, og man kan godt se det på den måde, han sætter sine ruter op på. Savner en forståelse for at angribe leverage hos forsvaret, og en evne til at skjule sine intentioner bedre. Skal lægge nogle fakes på og blive skarpere i sine retningsskift.
  • Han er ikke testet super meget som receiver, fordi San Diego State løber bolden så meget. Det gør også mig lidt usikker på, hvor gode hans ball skills er. Han havde et enkelt drop i de kampe, jeg så, og jeg så ikke mange eksempler, hvor han viste god kropskontrol og hev svære bolde ind. Usikkert hvor stort hans potentiale er.
  • Når man tager Bellingers fine styrke og atletiske evner i betragtning, så var jeg ikke super imponeret over hans evne til at skabe noget med bolden i hænderne. Det var ikke en svaghed som sådan, men hans balance og kreativitet med bolden i hænderne var ganske gennemsnitlig. Bør være rum til at lægge mere på også her.
  • Selvom Bellinger kommer med et godt tyngdepunkt og habil styrke i blokeringsspillet, skal hans balance blive en del bedre. Får for ofte vægten udover tæerne, så han taber kontrollen og falder af blokeringerne. Skal lære at blokere i bedre kontrol og med bedre positur.

Opsummering

Daniel Bellinger har egentlig alle de redskaber, der skal til for at blive en startende tight end i NFL. Han lider dog under, at han især i kastespillet er underudviklet, fordi San Diego State kaster bolden så lidt, som de gør. Hans evner som ruteløber ser gennemsnitlige ud lige nu, og hans ball skills er ikke klart definerede. Der er dog intet i Bellingers atletiske evner eller generelle spil, der indikerer, at dette ikke er ting, han kan lære. Men han skal nok bruge en smule tid og en god træner, før det for alvor forløses. Med andre ord er Bellinger en rigtig talentfuld tight end, der sagtens kan udvikle sig som en god NFL-starter. Han skal dog formentlig bruge lidt tid på at finpolere de tekniske og mentale detaljer.

NFL Comparison: Foster Moreau

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button