Cornerbacks 2022Scouting Reports 2022

Cordale Flott: Spilintelligensen er flott – vægten er flop

Cordale Flott er en dejlig intelligent cornerback, der spiller fysisk og intenst. Det er kvaliteter, alle elsker i cornerbacks. Flott er dog en meget tynd cornerback, og vægten kan meget let gøre ham til et flop, og det bekymrer.

Cordale Flott er født og opvokset i Sardala, Alabama. Han var et trestjernet cornerback talent med tilbud fra Alabama og Auburn, men alligevel valgte han at starte på en skole udenfor Alabama, og her blev LSU valget.

Hos LSU spillede Flott allerede lidt i sin første sæson i 2019, hvor han lavede 15 tacklinger og slog fire kast ned. I 2020 startede han alle LSU’s 10 kampe, og her lavede han 43 tacklinger og slog fire kast ned. I 2021 spillede han som LSU’s startende slotcornerback og lavede 40 tacklinger, én interception og slog tre kast ned.

Alder ved draften: ukendt (24. august)
Højde: 6ft 0in (183 m)
Vægt: 175 lbs (79kg)

Cordale Flott Scouting Reports

Styrker

  • Jeg synes, Corral Flott har acceptabel quickness i sine bevægelser. Hurtige fødder og en over middel evne til at stoppe eller accelerere.
  • Flott kommer med en tydeligt imponerende spilintelligens. Han ser tingene som en af de første på banen, og han virker sjældent til at bliver fanget på den forkerte fod. Rigtig god anticipation med receivernes ruter.
  • LSU spillede mest zone opdækning, og Flott virker meget komfortabel med at arbejde i zone. Han forstår, hvor hans holdspillere er, og hvad rutekombinationerne forsøger at opnå. På den måde kan han hele tiden positionere sig godt i god relation til tingene omkring ham.
  • Flott viste flere prøver på solide Ball skills. Han læser quarterbacken godt og reagerer hurtigt, hvilket betyder, at han ofte er til stede ved catch point. Her er han dygtig til at angribe bolden og receivernes hænder.
  • Der er en decideret herlig intensitet over Flotts spil. Selvom han er en let corner, flyver han uden tøven ind i tacklingerne med stor physicality og god teknik. Tackler bedre end mange safeties, selvom han er 20 kilo lettere. Super effort og intensitet på banen.
  • Cordale Flott har erfaring med både at spille udvendigt og indvendigt hos LSU. Man skulle tro, at hans vægt ville gøre det halvsvært for ham at spille indvendigt, hvor physicality er vigtig, men der var ingen tegn på det i College. Dermed kommer Flott med en alsidig profil.

Svagheder

  • Lad os bare tage elefanten i rummet. Flott er ekstremt tynd og ranglet. Han vejer kun 170 pund, og det er virkelig lidt for en cornerback på 6 fod. Han skal med al sandsynlighed blive tungere og stærkere, hvis han skal kunne håndtere fysiske NFL-receivere.
  • Jeg er lidt i tvivl om, hvor hurtig Flott egentlig er. Jeg tror ikke, at han er meget langsom, men er han udfordret på long speed? Det kan jeg godt være lidt i tvivl om, da han ikke virker som den mest eksplosive og flydende atlet i årgangen. Er der nogle atletiske begrænsninger?
  • Lige nu er Flott markant bedre i zone-opdækning end mandsopdækning, synes jeg. I mandsopdækningen  kan han komme lidt i problemer ind og ud af breakes, fordi hans quickness, fluidity og eksplosivitet virker middelmådig. Store krav til, at han skal forudsige ruter, og det er bare svært at være afhængig af mod gode ruteløbere. Har måske ikke helt de atletiske evner til at komme tilbage i spil, hvor han kommer lidt på bagkant.
  • Når man vejer 170 pund, så vil man bare have nogle udfordringer med fysiske receivere. Han tabte et par jump ball-situationer, og han blev skærmet hist og her. Selvom problemet ikke var så stort, som vægten kunne få en til at frygte, så vil problemet blive større i NFL, hvis han ikke bliver stærkere.

Opsummering
Jeg vil rigtig gerne kunne lide Cordale Flott. Han spiller med en dejlig intensitet, physicality og god spilintelligens. Han er bare en mand, som jeg rigtig gerne vil have til at lykkes, fordi han spiller spillet på en fed måde. Der er bare nogle betydelige spørgsmålstegn, når man har at gøre med en cornerback på 170 pund, som ovenikøbet formentlig også er en halvgennemsnitlig atlet med nogle begrænsninger. Hvordan vil Flott kunne fungere på banen, hvis han bliver 5-10 pund tungere? Vil han stadig være effektiv? Derudover skal man finde ud af, om hans vægt vil begrænse ham til at spille udvendigt, selvom han var bedst i slotten hos LSU. De spørgsmålstegn betyder, at det er svært at tage Flott før tidligst i bunden af tredje runde, og måske tager man ham slet ikke før femte. Men jeg elsker den måde, han spiller spillet på, og jeg håber, han bliver en succes i NFL.

NFL Comparison: Greg Stroman

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button