Scouting Reports 2022Tight Ends 2022

Cole Turner: Receiving TE med produktion og skills under kurven

Med Carson Strong ved roret var Nevada et af de mest produktive angreb i college-football, og en af brikkerne på angrebet var TE Cole Turner. I et NFL, hvor kastet betyder alverden, har Turner en chance med sin længde, atletiske formåen og gode ball skills.

Cole Turner kommer oprindeligt fra Clackamas, Oregon, hvor han gik på byens high school. Her var han en yderst produktiv receiver, der i sin sidste sæson førte hele staten Oregon i receiving med 1.325 yards og hele 20 TD. Alligevel blev han kun rangeret som et 3-stjernet recruit, som dog havde tilbud fra flere især nordvestlige skoler. Her valgte han dog Nevada over Oregon State og Portland State.

Her ankom han til holdet i 2018 som freshman som receiver, og selvom han fik en lille smule spilletid, så blev det aldrig rigtig til det helt store med bare 6 grebne bolde på to sæson. I løbet af 2019-sæsonen havde Turner dog taget en del på, og efter sæsonen blev han sat i gang med et skifte til TE-positionen, og da der for alvor blev sat skub i det skifte, så begyndte produktionen også at komme. Fra TE-positionen nød Turner et regulært breakout i 2020, hvor han greb 49 bolde for 605 yards og 9 TD, og det fulgte han op i 2021 med 62 catches for 677 yards og 10 TD.

Alder ved draften: 22 år (16. marts 2000)
Højde: 6ft 6in (199 cm)
Vægt: 249 lbs (113 kg)

Cole Turner Scouting Reports

Styrker

  • Cole Turner har i løbet af sin college-karriere opbygget en noget nær prototypisk størrelse for en moderne NFL TE. Han havde i forvejen højden med sine 6064 (knapt 2 meter), men hans vægt er også ved at være oppe på gennemsnittet (46. percentil). På mange måder har han den her lange, rimelig atletiske krop, der bare udstråler catch radius - og han er da også tidligere basketball-spiller i high school.
  • Jeg synes, at Turner bevæger sig hæderligt godt for en stor mand på en football-bane. Han er ikke noget unikum rent atletisk, men han er over-middel til det meste, og hans testresultater bakker det sådan set op. En 4.76 40 med et 1.62 10-yard split er mere end godkendt, og hans agility drills er også over middel. Jeg vil sige, at Turner er bestået som atlet, og jeg synes faktisk, at han har noget build-up speed på grund af hans lange skridt til også at true ned ad banen.
  • Turner er dog så stor, at han skal betragtes som åben, selv når han er dækket. Jeg kan godt lide, hvordan han griber stort set alt uden for sin frame med sine hænder og aktivt bruger sin størrelse som våben. Skærmer virkelig bolden godt, hvilket også er en kæmpe fordel på goal line fades, red line throws og back shoulder koncepter, hvor han til tider simpelthen er umulig at komme på kroppen af. Vinder konsekvent den slags situationer, hvilket man også må forvente af ham.
  • Turners rendyrkede størrelse og længde giver ham en mulighed for at udvikle sig yderligere som blocker. Lige nu vil jeg mest betragte ham som en receiving TE, som nok har bedst af at blive flyttet rundt, men han viser alligevel, at han kan få hænderne på forsvarsspillere og arbejder aktivt for at komme i gode positioner. På mere flydende blocking koncepter, hvor han kommer på ydersiden og arbejder mod linebackers og DBs har han størrelsen til at fjerne dem, så jeg vil ikke helt udelukke, at Turner skal sidde med ved nogle af OL-møderne for at suge til sig.

Svagheder

  • Selvom jeg har bestået Turner rent atletisk og med hans build up speed, så er han ikke nogen specielt dynamisk eller eksplosiv spiller. Der mangler lige de sidste eksplosive fibre for at rykke ham længere op i grades, og det skyldes nok, at der efterhånden er så mange top-klasse atleter i NFL, at det er svært for alvor at skille sig ud, hvis man ikke er en af dem.
  • Jeg vil stadig mene, at Turner skal hoppe med de store drenge i vægtrummet og forsøge at lægge nogle flere gode kilo på kroppen. Selvom han er stor og kan spille fysisk, så synes jeg, at der er situationer, hvor han godt kunne være bedre til at spille gennem kontakt og ikke blive re-routed. Det skal ikke være den store 6'6 TE, der tager en omvej, fordi en linebacker eller DB siger, at han skal. Her kan Turner godt blive lidt stærkere og mere fysisk i sin tilgang, så han også kan skabe plads til sig selv. Man må formode, at han får sværere ved at vinde på fart og atletisk formåen, når han tager springet til NFL.
  • Lidt af samme årsag skal han også arbejde på sin base og sit leverage som blocker. Jeg ved godt, at han ikke er brugt så forfærdelig meget i den rolle i Nevadas Air Raid offense, hvor det i højere grad har handlet om at komme ud over stepperne med Carson Strong, men den manglende erfaring ses, og det bliver nogle gange ekstra evident, når en 6'6 TE ikke kommer godt nok ned og arbejde. Det gør, at han falder af nogle blokeringer, bliver rejst lidt op og trykket tilbage.

Opsummering

I et NFL, der udvikler sig mere og mere mod kastet, er der helt sikkert plads til en stor, rimelig atletisk TE med en stor catch radius og ball skills som en basketspillet. I en periode har det nærmest været prototypen på den TE, man gerne vil udvikle i NFL til at terrorisere samen og bølle små cornerbacks og linebackers på faderuter nær endzone. Cole Turner kommer da også med præcis den pakke, og han har vist, at han sammen med Carson Strong i Nevadas Air Raid offense har været særdeles produktiv efter hans fulde skifte til TE forud for 2020-sæsonen. Hvis man bare skulle måle på produktionen, så ville Turner være et af de bedste bud på en top-TE i årets klasse, men der mangler et par elementer i hans spil for at bonne ud helt deroppe rent grademæssigt. For det første er han "kun" en over-middel atlet for positionen, og selvom det egentlig isoleret set er ok, så bliver det lidt dyrere, når han så samtidig ikke rigtig har lært at begå sig som blocker endnu. Derfor bør man i min optik tage Cole Turner et sted på tredjedagen med henblik på at spille ham som en slags move-TE/above the rim specialist, der kan vinde, når banen i forvejen bliver klemt sammen, eller som chain mover over midten, mens man forsøger at gøre ham habil nok som blokeringsspiller til at begå sig fra down til down.

NFL Comparison: Jimmy Graham

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Check Also
Close
Back to top button