Linebackers 2022Scouting Reports 2022

Christian Harris: Endelig en lovende Alabama-linebacker

Jeg har personligt været hårde ved Alabama-linebackere gennem årene, men Christian Harris er endelig en linebacker, hvor jeg kan se potentialet. Den atletiske linebacker udviklede sig flot i 2021, og kan nu ende som den første linebacker draftet.

Christian Harris er født og opvokset i Baton Rouge, Louisiana. I high school spillede han safety og wide receiver, hvilket gjorde ham til et 4-stjernet talent. Han havde først valgt Texas A&M som sit college, men skiftede mening mod slutningen af processen og valgte Alabama.

Hos Alabama endte Christian Harris med at starte allerede i sin første sæson, hvor han startede 12 ud af 13 kampe og lavede 63 tacklinger. Harris fortsatte som starter i både 2020 og 2021, og han lavede 79 tacklinger i begge sæsoner og i alt 10 sacks.

Alder ved draften: 21 år (16. januar 2001)
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 232 lbs (105 kg)

Christian Harris Scouting Reports

Styrker

  • Christian Harris er en eksplosiv atlet, der hurtigt kommer op i fart og virkelig kan bevæge sig på en football bane. Hans fart er langt over middel for en linebacker, og han har effortless range fra sidelinje til sidelinje. Bringer dejlig fart til forsvaret.
  • Udover Harris' fart og eksplosivitet, så er han super elegant og smooth at se på. Han har løse hofter, hurtige fødder og en god kontrol over sine bevægelser. Kan skifte retning og lave små hurtige justeringer uden problemer, og han arbejder godt både på større områder i opdækningen og i små områder i boksen.
  • Jeg kan godt lide Harris' evne til at finde vej gennem trafik, og jeg synes, at han generelt mod løbet gør det på en disciplineret og instinktiv måde. Han taber ikke sine run fits, selvom han arbejder rundt om blokeringer, og han har en næse for at navigere i kaosset.
  • Jeg synes, at Harris i løbet af 2021-sæsonen udviklede bedre beslutsomhed og viste en god trigger til at eksplodere ned ad bakke, når muligheden præsenterede sig. Der blev mindre og mindre tøven i hans spil, og det er et godt tegn. Både at han kan udvikle sig på den måde, men også bare, at han spiller mere beslutsomt.
  • I opdækningen er Harris' bevægelsesevner tydelige, og han ligner aldrig en mand, der virkelig bliver overmatchet atletisk. Især i man coverage viser han rigtig gode takter, og den måde, han fulgte wheel-ruter på var utroligt imponerende. Bare effortless movement skills.

Svagheder

  • Selvom Harris er en strålende atlet, kan jeg alligevel ikke lade være med at bemærke, at han måske spiller med lidt for højt et tyngdepunkt til tider. Skal være bedre til at arbejde nede i knæene, da han lige nu har nogle spil, hvor han bliver nødt til at samle sig lidt, før han kan skifte retning. Et bedre tyngdepunkt vil give et bedre grundlag for at eksplodere horisontalt mere pludseligt.
  • Harris er dygtig til at finde vej gennem trafik, og han er glimrende til at gå rundt om blokeringer. Når han derimod bliver tvunget til at møde blokeringer lige på og skal arbejde gennem folk og komme af blokeringer, så savner jeg noget styrke og et bedre pad level. Han skal komme ind lavere og med et bedre pop, så han ikke bliver blæst bagover for let.
  • Som tackler skal Harris også blive lidt bedre. Hans lidt for høje tyngdepunkt er også et problem her, og det gør, at han ikke kan generere den nødvendige kraft i sine tacklinger og generelt rammer for højt på boldholderen. Kom nu ned i knæ.
  • Det er måske hårdt at sige, at det er en decideret svaghed, fordi Harris generelt er decent i opdækningen. Men jeg synes stadig, at hans awareness i zoneopdækningen, kan blive bedre. Har ikke helt samme feel for ruterne og space omkring sig, som man kunne ønske sig, hvis han rigtig skulle bonne ud som en coverage-linebacker.
  • Mentalt blev Harris meget bedre, som året skred frem, men han kan stadig godt blive mere stabil i den mentale del af spillet. Generelt er han udmærket, men der er spil hist og her, hvor han er lidt langsom til at se tingene. Handler om stabilitet.

Opsummering
Da jeg begyndte at se Christian Harris frygtede jeg hurtigt, at han var endnu en af de overhypede Alabama-linebacker, som jeg har set for mange af de sidste fem år. De første par kampe var ikke noget særligt, men jeg blev heldigvis mere og mere opmuntret, som året skred frem. Harris viste i løbet af 2021 strålende udvikling, og jeg synes, at han mod slutningen af sæsonen viste meget bedre physicality og beslutsomhed i hans spil. Og da han lagde det på sit spil, så begyndte man virkelig at kunne se hans fysiske talent udfolde sig. Harris er nemlig en fabelagtig smooth linebacker, der viser gode evner i opdækningen allerede. Der er forskellige ting, som Harris kan arbejde lidt på, men generelt trender hans spil i den rigtige retning. Han skal nok lige bruge et års tid eller to for rigtigt at falde til rette i NFL, men jeg tror, at han stille og roligt vil udvikle sig til at en kvalitetslinebacker. Harris bør gå i top 50, og det ville slet ikke overraske mig, hvis han blev valgt i top 25 af draften.

NFL Comparison: Deion Jones-ish

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button