Scouting Reports 2022Wide Receivers2022

Chris Olave: Ohio States førende receiving touchdown-maskine

Ohio State University er blevet lidt af en WR-fabrik under Brian Hartlines kyndige vejledning, og Chris Olaves kombination af fart og route running gør ham til endnu et skud på stammen af talentfulde Ohio State-receivere.

Chris Olave flyttede i 2016 til solrige San Marcos i det sydlige Californien tæt ved San Diego med sin familie og spillede football på Mission Hills High School. På grund af transferregler betød det dog, at han blev nødt til at sidde en sæson ude. For hans bror betød det, at han missede hele sin senior sæson, mens Chris Olave missede en sæson (sin næstsidste), han skulle have brugt på at vise sig frem som recruit.

Derfor var der heller ikke det store bud fra de helt store skoler, da Olave knapt sneg sig med på top-400 på listen over recruits. UCLA, Utah og USC bød sig til, men Olave endte med at blive overtalt af Ryan Day og Ohio State. Her sneg Olave sig allerede på banen i sin freshman-sæson, og udover at spille special teams blev det til 12 receptions for 197 yards og tre touchdowns. Hans produktion tog dog for alvor fart i 2019, hvor han halede 49 bolde ind for 849 yards og 12 touchdowns. I den forkortede 2020-sæson blev det til yderligere 26 bolde for 389 yards og fire touchdowns som Justin Fields’ primære target.

Olave valgte lidt overraskende at tage et år mere i college, og her greb han for 936 og 13 touchdowns, hvilket var nok til at sikre ham rekorden for flest grebne touchdowns i Ohio States historie.

Alder: 21 år (27. juni 2000)
Højde: 6ft. 1in. (185cm)
Vægt: 185 lbs. (84kg)

Chris Olave Scouting Reports

* OBS* Denne rapport er skrevet efter 2020-sæsonen og har altså ikke den seneste sæson med i betragtningen.


Styrker

 • Det første, man lægger mærke til, når man ser tape med Chris Olave er hans flydende bevægelser og fart. Olave bevæger sig ekstremt ubesværet på banen og skruer naturligt op og ned for hastigheden, som der er behov for. Ekstremt varieret i sin play-speed og har evnen til at trække fra både vertikalt og horisontalt.
 • Imponerende poleret som route runner, selvom han kun er 20 år. Forstår virkelig at sætte ruter op og varierer sine releases tilstrækkeligt, så corners ikke kan spille hans hof-ruter så aggressivt, som de gerne ville. Varierer leverage med forskellige små nuancer i sit route stem og er ikke bange for at angribe cornerbacks' blinde vinkel. Separerer både tidligt og sent på ruter.
 • Bibeholder utrolig meget fart ud af sine ruter og ser ud til at løbe dem med god timing og dybde. Giver sig selv muligheden for at skabe YAC, og selvom han ikke er hverken den største, stærkeste eller mest elusive, så får han tit ekstra yards grundet forarbejdet som ruteløber.
 • Kan arbejde på alle niveauer af banen og viser gode evner på især slant, comeback, post og crossing routes på forskellige niveauer. Har også flere eksempler på tape, hvor han effektivt slår corners dybt med double-moves og stutter-and-gos.
 • Viser gode hænder og evne til at extende og hive bolde ind uden for kroppen, og selvom han ikke kontinuerligt er spilleren, man skal bede om at vinde above the rim, så er det et klart plus, at han kan vinde i contested situationer.

Svagheder

 • Olave er ikke den største og stærkeste receiver, hvilket gør, at man måske vil være lidt påpasselig med at løbe ham ind over midten hele tiden. Der er også flere eksempler på, at han tager store hits som runner, og der sneg sig også et mindre fumble-problem ind i 2020.
 • Selvom Olave er en teknisk raffineret og dygtig route runner, så er der altid plads til forbedring. Somme tider får han ikke brækket ruten skarpt nok af, hvilket betyder, at han glider mere ud i space end eksploderer væk fra sin mand. I langt, langt de fleste er det ikke et problem, men hvis han skal være en top-tier ruteløber i NFL, så er det et område at sætte ind.
 • Har problemer mod press-coverage, og NFL-corners vil i endnu højere grad prøve at få hænder på ham for at prøve at ødelægge hans timing, og det skal han have flere modsvar til end skip-steps og laterale moves.
 • Det vil ikke undre mig, hvis Olave løber en 40-yard-tid omkring de 4.45, men det er tydeligt, at han er hurtigst på mellemlange afstande. Han er ikke et start-stop-monster, og hans longspeed er måske kun gennemsnitlig, hvilket kan ses, når han bliver udfordret på ydersiden. Derfor ville det måske ikke være en helt tosset ide at line ham op i bunched formations, i slotten og som Z-receiver af line of scrimmage.

Opsummering

Chris Olave er på rigtig mange måder et virkelig godt og alsidigt prospect, og man stoler efterhånden på, at Ohio State bare kan finde ud af at producere teknisk dygtige, NFL-kompatible receivers. Olave er ikke den største eller stærkeste, men er en 20-årig craftsman med god speed og ekstremt flydende bevægelser. Han er ikke bange for at variere hverken play-speed eller releases og har potentialet til at blive en super effektiv ruteløber i NFL. Selvom McLaurin er en lille smule mere powerful, så overtog Olave hans rolle hos Ohio State og har lidt samme skill-set i forhold til mobilitet, fluidity, route running, ball skills og hænder. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at Olave kan snige sig ind i bunden af første runde og måske blive den højest valgte OSU-receiver siden Ted Ginn gik med det 9. valg i første runde i 2007. Så højt kommer Olave ikke op, men han kan sagtens gå før spillere som Michael Thomas, Parris Campbell og McLaurin.

NFL Comparison: Terry McLaurin

Senest opdateret: Januar 2021

Styrker

 • Chris Olave har rigtig god long speed og har brugt det meste af sin Ohio State-karriere på at være en fantastisk dyb trussel. Hans strides er bare helt effortless, når han er oppe i fart, og han virker bare altid til at have et ekstra gear, når der er brug for det.
 • Olave forstår at vinde på sine releases, så han give sig selv plads til at arbejde især vertikalt. Strålende tålmodighed og variation ved line of scrimmage, så han som oftest kan tvinge cornerbacks til at lave udfaldet, før de burde. Har bare en god kontrol og forståelse for at gøre det ukomfortabelt for cornerbacks.
 • Hvad Olave kan på sine releases, kan han også på ruterne. Han er virkelig en klog ruteløber, der leger med sin fart og timing, og han virker hele tiden i stand til at justere sin plan ud fra, hvad cornerbacks gør. Angriber blind spots strålende og er dygtig til at få cornerbacks til at dreje hofterne for sent, så han bare blæser lidt forbi dem, fordi han pludselig har et ekstra gear, de ikke forventede.
 • Chris Olave har pålidelige hænder og viser, at han problemfrit kan være et pålideligt mål, når boldene også ligger lidt væk fra hans krop. Har ikke et stort catch frame, men er bolden mulig at gribe, hiver han den næsten altid ind, når han skal.
 • På dybe bolde viser Olave en strålende evne til at finde bolden i luften og justere til dens bane. God til at løbe under bolden og time catchet, så han kan tage den i løb. En virkelig vigtig evne for en dyb trussel.

Svagheder

 • Chris Olave er lidt til den tynde side, og han har problemer, når situationerne bliver en fysisk kamp. Hvis cornerbacks får hænderne på ham, kan han have det svært, og han vinder heller ikke mange jump ball og contestede situationer, hvis han skal ind og slås med cornerbacks.
 • Selvom Olave har godt topfart, så er han ikke super eksplosiv, og det tager ham nogle skridt, før han ramme sin topfart. Derudover er han ikke så smidig i underkroppen, som man måske kunne ønske, og han eksploderer ikke rigtig ind og ud af sine horisontale cuts. Vinder ikke så meget på hårdtbreakende horisontale ruter, som han gør på vertikale nord-syd ruter, synes jeg.
 • Det er ret sjældent man ser, at Olave får en mand til at misse en tackling. Han har ikke rigtig de hurtige bevægelser til at juke folk, og han har ikke styrken til at løbe gennem kontakt.

Opsummering
Det er let at værdsætte Chris Olaves tekniske egenskaber, og han har også bare en næse for at vinde dybt, selvom jeg ikke tror, han vil teste som havende top, top fart. Alligevel forstår han bare, hvordan man løber sig fri, og den egenskab forsvinder ikke i NFL. Derfor tror jeg også, at Olave med det samme kommer til at være en betydelig bidragyder i NFL, men spørgsmålet er, hvor stor upsiden er. Han er ikke så eksplosiv horisontalt, og hans play strength begrænser ham også lidt, hvilket for mig gør, at han næppe kan blive en dominerende receiver, der kan bære et angreb alene, som de 10-15 bedste receivere. Men han bør uden tvivl kunne blive en virkelig, virkelig dygtig WR2, der kan være en god dyb trussel og samtidig kan nok andre ting til at gøre ham multidimensionel. Bunden af første runde eller anden runde virker som det rigtige område for Olave.

NFL Comparison: Emmanuel Sanders

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button