Linebackers 2022Scouting Reports 2022

Channing Tindall: Den tredje spændende Georgia-linebacker

Georgia vandt med et blændende forsvar college-mesterskabet i 2021, og især på linebacker var de stærkt besat. Channing Tindall var ikke fast starter pga. de to andres niveau, men han har stadig spændende talent.

Channing Tindall er født og opvokset i Columbia, South Carolina. Han var et 4-stjernet talent ud af high school med tilbud fra mange store skoler. I sidste ende valgte han Georgia over Auburn.

Han fik spilletid allerede i sin første sæson hos Georgia, hvor han lavede 17 tacklinger og 2,5 sacks i 14 kampe. I 2019 spillede han i 11 af 14 kampe og lavede ni tacklinger og 1,5 sack. I 2020 forblev han backup, og han lavede 13 tacklinger og tre sacks i 10 kampe. I 2021 fik han endelig bidt sig fast som en stor del af Georgias forsvar, selvom han ikke var fast starter. I alt lavede han 67 tacklinger og 5,5 sacks i mesterskabssæsonen.

Alder ved draften: ukendt (28. marts ukendt år)
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 230 lbs (104 kg)

Channing Tindall Scouting Reports

Styrker

  • Georgia har tre atletiske linebackers i årets draft (Nakobe Dean, Quay Walker), men Tindall er formentlig den af de tre med den bedste Long speed. Der er rigtig fint eksplosivitet, og når han først giver los, ser han virkelig hurtig ud. 
  • Den ovennævnte fart betyder, at Tindall har legit range og dækker godt fra sidelinje til sidelinje. Derudover har han imponerende closing speed, der see ud til at overraske boldholderen fra tid til anden. 
  • Når Tindall ser tingene klart, så har han en rigtig god trigger, hvor han udnytter sin fart til hurtigt at komme frem og lave et spil på bolden. 
  • Qua sin eksplosivitet og fart er Tindall en glimrende blitz-trussel, og han blev jævnligt brugt sammen med Nakobe Dean i blitz-looks. Åbner der sig først et gap, så kommer han flyvende

Svagheder

  • Tindall er en ret let linebacker, of han fremstår lidt ranglet og med under middel muskelmasse. Dette giver et generelt indtryk af Tindall som en spiller, der ikke bringer meget power i sit spil.
  • Mentalt virker Tindall meget ustabil i sine reads. Der er mange false steps, når han læser spillet, og han ser bare udviklingen af spillet langsomt i mange situationer. Umiddelbart blev det bedre som året skred frem, men han er stadig ret langsomtopfattende sammenlignet med de andre Georgia-linebackers. 
  • Grundet den manglende styrke har Tindall rigtig svært ved at håndtere trafik og blokeringer i løbespillet. Er han tvunget til at skulle møde en blokering fysisk, kommer han rigtig hurtigt meget til kort. Der skal formentlig mere power i Tindalls spil, hvis han skal blive en faktor mod løbet. 
  • I opdækningsspillet har Tindall de atletiske evner til at følge med, men jeg er noget skeptisk ved hans fornemmelse for opdækningsspillet. Har ikke så fantastisk anticipation og feel med ruter, der foregår omkring ham. Har typisk flere false steps eller får for lidt eller for meget dybde relativt til ruterne. 

Opsummering
Channing Tindall var den ‘tredje linebacker’ i Georgias fænomenale linebacker-gruppe. Han er en dejligt atletisk linebacker med legit fart til at dække store områder og lave store spil. Jeg savner dog en del styrke og forståelse for spillet, hvis han skal ind og arbejde i en every-Down rolle, og jeg kunne godt mistænke, at han mest blev en situational linebacker hos et hold, der god kan lide at samle en masse forskellige linebacker-typer og rotere en del. For mig er Tindall en spiller, man først overvejer i fjerde eller femte runde. 

NFL Comparison: Darron Lee

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button