Quarterbacks 2022Scouting Reports 2022

Brock Purdy: Erfaren, men begrænset

Efter fire år som starter for Iowa State er Brock Purdy klar til at tage springet til NFL. Men kan han overkomme sine begrænsninger?

Brock Purdy er født og opvokset i Queen Creek i Arizona og spillede sin high school football på den nærliggende Perry High School i Gilbert, Arizona. Hans lillebror Chubba overtog siden starterjobbet på quarterback-positionen på skolen, inden han endte hos Florida State i 2020.

Ligesom Chubba måtte Brock et stykke hjemmefra for at spille college. Han var rangeret som et tre-stjernet recruit, og havde visits hos både Boise State og Alabama inden valget faldt på Iowa State.

Purdy åbnede sit første år hos Cyclones som tredjevalg, men en skade til starter Kyle Kempt og ineffektivt spil fra førstereserve Zeb Noland sikrede ham starterjobbet. Otte starter som true freshman blev fulgt op af tre sæsoner som fast starter, og en karriere, der i alt kastede 12170 yards, 81 touchdowns og 33 interceptions af sig, med en completionprocent på 67,7.

Alder ved draften: 22 år (27. december 1999)
Højde: 6ft 1in (185 cm)
Vægt: 220 lbs (100 kg)

Brock Purdy Scouting Reports

Styrker:

  • Næsten fire års starter erfaring er ikke at kimse ad, og Purdy har været med til at sætte Iowa State tilbage på landkortet i college football. Holdets winning season i 2017 var deres første siden 2009, og i de fire år Purdy startede gik holdet 8-5, 7-6, 9-3, 7-6. 2020-sæsonen markerede den blot tredje i universitetets historie hvor de sluttede i APs top 25 - og rangeringen som nummer 9 var den højeste nogensinde.
  • Purdy er på sit bedste i det korte kastespil. Timingbaserede kast på korte ruter er dér han trives, og kan komme ind i en rytme. Hans præcision og placement er on-point i de her situationer.
  • Man kan ikke kalde Purdy for en dual-threat, men han er mobil nok til at kunne skabe lidt med benene, og han er også fint i stand til at kaste med pæn præcision mens han er i bevægelse.
  • Generelt er Purdy en anstændig beslutningstager. Han forstår hvad der sker omkring ham og er i stand til at lokalisere den åbne mand.

Svagheder:

  • Purdys beslutningstagen er dog ikke uden bekymringer, og jeg synes han kan have en tendens til at vælge den lidt for sikre løsning. Kast kort af første down-markøren på tredje downs - selv bare en 3. og 4 - kan hæmme chancerne for at flytte kæderne.
  • Armstyrken er ikke noget at råbe hurra for. Jovist, han kan godt kaste bolden 50 yards, men det er ikke med nævneværdig velocity, og Purdy er ikke en spiller jeg ville sætte til at eksekvere et deep passing game.
  • Ikke bare mangler armstyrken på de dybe kast - det gør præcisionen desværre også. Purdy er god på de korte kast, men jo dybere han skal kaste, jo mere tvivlsomt ser det ud.
  • Jeg er ikke vild med Purdys evner i lommen. Han viser i enkelte tilfælde evnen til at navigere i lommen og finde en fri mand, men jeg synes han folder lidt sammen når presset når ind til ham - og så har han også en tendens til at baile lommen før tid.
  • Højde er ikke den deal-breaker det engang var i NFL, og derfor skal det heller ikke være noget der afgør evalueringen hverken den ene eller den anden vej for Purdy, men man kommer ikke udenom at det i hvert fald ikke er noget der arbejder for ham i evalueringen. Han er listet til 6'1", og kan meget vel være mindre end dét. De 220 lbs bærer han dog ganske pænt, og det giver ham om ikke andet lidt at stå imod med.

Opsummering:

Brok brok brok... Ja, jeg beklager, men det bliver altså ikke en stor, rosende konklusion jeg kommer til at skrive om Purdy. Erfaringen er god at have, men der er bare nogle klare fysiske - og, i mindre omfang, mentale - begrænsninger, der holder ham nede. Er der en plads til ham i NFL? Ja, det er der nok, men det er som en backup - og måske endda kun tredjevalg - han i givet fald bør finde sin plads i ligaen. Hans bedste fit ligner et West Coast-offense. Og hvornår vælger man ham så? Hvis man overhovedet vælger ham, så er det i min bog i de sene runder. For når der skal gøres status over hans projektion til NFL, så let's face it: It isn't purdy...

NFL Comparison: Ian Book

Opdateret 27/01/2022
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button