Safeties 2022Scouting Reports 2022

Alontae Taylor: Få styr på teknikken og du har en starter

Der gemmer sig en fremtidig starter i Alontae Taylor, der har alsidighed til at line op overalt i det bageste forsvar. Det kræver dog at det hold der vælger ham får rettet op på hans teknik.

Alontae Taylor er født i Winchester i det sydlige Tennessee, og familien flyttede i hans skoletid 40 km nordpå til Manchester, hvor han på Coffee County Central High School var option-quarterback og løb for over 6000 yards og 74 touchdowns på fire sæsoner. Han kastede derudover 10 touchdowns og fik også lidt spilletid som receiver, hvor det blev til to touchdowns på 33 catches.

Rangeret som et fire-stjernet wide receiver recruit, committede Taylor i første omgang verbalt til Vanderbilt, men skiftede til hjemstatens University of Tennessee. Da universitetet fyrede head coach Butch Jones trak han det commitment tilbage og overvejede tilbud fra bl.a. Alabama, Georgia og Ohio State, inden han igen lagde sig fast på Tennessee.

Selvom han blev rekrutteret som receiver, blev han hurtigt omskolet til cornerback, og startede henover fire sæsoner 31 af 45 kampe han spillede i, og samlede 4 interceptions og 19 forsvarede kast sammen – hhv. 2 og 8 som senior i 2021. I 2020 blev han stemt ind i SECs leadership council, og sad som næstformand i både 2020 og 2021.

Alder ved draften: 23 år (3. december 1998)
Højde: 6ft (183 cm)
Vægt: 199 lbs (90 kg)

Alontae Taylor Scouting Reports

Styrker:

  • Fra et fysisk perspektiv er der ikke meget at udsætte på Alontae Taylor. Han er en glimrende atlet, der har en 4,36 40-yard dash fra Combine i bagagen.
  • Taylor kommer med god alsidighed. Han spillede cornerback hos Tennessee, og har linet op både ind- og udvendigt. Det kan godt være han også får chancen på corner i NFL, men jeg foretrækker ham personligt på safety med mulighed for at dække slotten.
  • Det kræver lidt mere projektion at se ham som safety, når han ikke har spillet der, men hans fart og atletiske evner vidner om en spiller, der bør kunne line op bagtil og have range til at dække et stort område.
  • Selv fra en cornerback-alignment har der været en tydelig downhill trigger i Taylors spil, og han er dejligt aktiv i løbespillet.
  • Det fysiske element bruger han også når han dækker op, og vil et hold bruge ham som corner, vil han snildt kunne bruges i et system med en masse press. Han er også dygtig i zone, og han ligner et ganske oplagt fit til et Cover-3-mandskab.
  • Mens man kan diskutere om han skal spille corner eller safety, kan der ikke være meget tvivl om at han skal spille special teams. Han har spillet fast på special teams hos Tennessee, og bør fra dag 1 være en del af sit kommende holds enhed.

Svagheder:

  • Teknisk er der plads til at adressere nogle ting i Taylors spil, men det er mest hvis man spiller ham som cornerback jeg vil være bekymret for hans evne til at dreje i hofterne og løbe med en receiver. Det kan også godt komme til udtryk på safety, men her har han i højere grad farten til at hjælpe med at kompensere for det.
  • Når Taylor tackler skal der også arbejdes på det tekniske. Hans vilje til at ville spille fysisk har lidt tendens til at kamme over og kaste ulovlige hits af sig, og det skal han have ryddet op i.
  • Instinkterne og spilforståelsen er ikke helt hvor den skal være endnu. Som stadig relativt ny på forsvaret er det ikke bekymrende kritisk, men i øjeblikket er det for ustabilt, og det betyder nok også at han ikke er klar til en stor rolle på forsvaret tidligt. Der bliver taget nogle unødvendige chancer, der giver bagslag, og der skal Taylor være mere disciplineret.

Opsummering:

Jeg er ganske begejstret for Alontae Taylor og optimistisk omkring hans chancer i NFL. Der er ikke mange af de ting, der er listet under svaghederne, der ikke er et spørgsmål om coaching og erfaring, og hans spillegejst, alsidighed, fart, atletiske evner og spillestil (selvom den kan kamme over) er sværere at få lært. Taylor bør være en special teamer fra dag 1, og starte ud som backup et sted i det bageste forsvar - om det er som safety eller cornerback kan afhænge af holdet der vælger ham - mens han bliver udviklet. Indenfor et par år vil jeg dog forvente at han har taget et starterjob. Det ligner et valg sidst på andendagen eller i løbet af de tidlige runder på tredjedagen.

NFL Comparison: Caden Sterns

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button