Cornerbacks 2022Scouting Reports 2022

Ahmad Gardner: Fyld sovseskålen op, tak

I den del af landet hvor undertegnede er vokset op, hedder det sig at man kalder det “sauce” når der ikke er nok af det – og “sovs” er når der er nok. På den baggrund burde Ahmad ‘Sauce’ Gardner få sit kælenavn lavet om til ‘sovs’. For come on, hvem kan ikke lide sovs?

Ahmad Gardner er født og opvokset i Detroit i Michigan og tog sin high school-uddannelse på den lokale Martin Luther King High School, hvor Eagles’ Avonte Maddox tidligere har gået. På footballbanen spillede han wide receiver og cornerback.

Som en konsensus tre-stjernet defensive back-recruit fik han tilbud fra bl.a. Syracuse, Iowa State og Indiana, men valgte University of Cincinnati. Hos Bearcats trådte han ind og bidrog allerede som true freshman. Han spillede i alle kampe i sin første sæson og startede de sidste seks. Undervejs i sæsonen blev det til tre interceptions, hvoraf de to blev returneret for touchdown. I 2020 åbnede han som starter og henover de sidste to sæsoner blev det til yderligere tre interceptions i hver sæson, mens han i 2021 føjede tre sacks og fem tackles for loss til statistikken, og var en nøglebrik på forsvaret for det Cincinnati-hold, der nåede collegesemifinalen, inden de måtte strække våben mod Alabama. Henover sine tre sæsoner spillede han flere end 1000 snaps i opdækning, men tillod aldrig et touchdown.

Alder ved draften: 21 år (31. august 2000)
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 188 lbs (86 kg)

Ahmad Gardner Scouting Reports

Styrker

  • 'Sauce' har glimrende længde og spiller med en god portion fysik, selvom han kan være lidt ranglet at se på. Han tager kampen op ved line of scrimmage i press og går aggressivt til sin mand for at få overtaget tidligt.
  • Længden formår han at bruge til sin fordel både af snappet i press og til at konkurrere ved catch point, hvor han timer sine indgreb ganske godt.
  • Gardner har et alsidigt coverage skill-set, og kan reelt fungere i enhver type af opdækning. Foruden press er han på sit bedste i zoneopdækning, hvor han viser god forståelse for spillet og rutekoncepter.
  • For en spiller der ankom til Cincinnati som et tre-stjernet recruit er det imponerende hvordan Gardner har formået dels at bide sig fast i en rolle så hurtigt og levere så stabil produktion henover sine tre sæsoner - og ikke tillade et eneste touchdown undervejs.
  • Udover at udmærke sig på et mentalt plan, er Gardner også en virkelig god atlet. Han kan måske ikke hamle op med de allerbedste atleter på positionen i årgangen, men selvom han til tider kan virke lidt stiv i hofterne er der mere end rigeligt at arbejde med.

Svagheder

  • Det er i bund og grund mest nitpicking når man skal pege på svaghederne i Gardners spil. Han har som angivet ovenfor god længde og spiller fysisk, men man kunne godt ønske sig lidt mere på hans frame til at stå imod med. Afhængigt af hvor man kigger har han været listet til alt mellem 188 og 200 lbs, og både 6'2 og 6'3. Jeg vil umiddelbart hælde mod at sandheden har ligget til den lave side i begge tilfælde - men der er plads til at bygge mere på, også uden at det bør påvirke hans atletiske evner. Gardner ankom til Cincinnati som en spinkel 160-ish lbs spiller, og har altså allerede fået bygget pænt på henover de seneste år.
  • Gardners long speed kan ikke umiddelbart hamle op med de bedste, men selv hvis hans 40-yard tid bliver 4,50 er det ikke noget der giver anledning til nævneværdig bekymring. Han har længden til at hjælpe med at kompensere for det, selvom man da godt kunne ønske sig bedre topfart.
  • I press spiller Gardner meget fysisk og aggressivt, og det kan både arbejde for og imod ham. Hvis ikke han får vundet sit rep fra start, kan han falde lidt bagud når receiveren kommer forbi ham, og så er det at den manglende topfart kan blive udstillet en smule.
  • Gardner viser nogle fine ting både i run support og som tackler, men man kunne godt ønske sig lidt mere stabilitet i den del af spillet fra ham. Der er nogle lidt mentale udfald i tacklingerne og han virker ikke altid superinteresseret i at deltage inde omkring bolden når der bliver løbet. Men bliver der løbet i hans retning skal han nok være klar.

Opsummering

Jeg er ganske begejstret for Ahmad Gardner, der i bund og grund har alle betingelserne for at kunne blive en topcorner i ligaen. Jeg kunne godt ønske mig lidt flere elitetraits fra ham, men han er en spiller uden de helt store svagheder, og nogle flahes der giver grobund for masser af optimisme på hans vegne. Han har arbejdet sig op fra et tre-stjernet recruit til et legitimt førsterundetalent i løbet af tre år, og ender han i fx et Cover-3-scheme, kan han blive en giftig herre at have med at gøre. Det kan tage lidt tid - det gør det ofte for corners - men forudsat han kan holde sig på banen, har jeg svært ved at tro at han ikke som minimum bliver en bundsolid startende corner.

NFL Comparison: Richard Sherman

Opdateret 09/01/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

Svagheder

Opsummering

NFL Comparison

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button