EDGE RushersScouting Reports 2021

Victor Dimukeje: Lavstammet strong side DE med godt power rush

Gennem de seneste sæsoner har Victor Dimukeje produceret stabilt som både pass rusher og run defender for Duke, og hans naturlige leverage, styrke og teknik giver ham et solidt bundniveau. Kan han udvikle flere counter moves, kan han blive god.

Victor Dimukeje kommer fra Baltimore, Maryland, hvor han gik på The Boys’ Latin School. Her var han et 3-stjernet recruit med tilbud fra skoler som Albany, Virginia Tech, Pittsburgh og Michigan State. I stedet faldt valget dog på Duke Blue Devils.

Her blev han anerkendt som freshman All-American i 2017 efter at have startet alle 13 kampe som freshman med 40 tacklinger og 2 sacks til følge. Året efter udviklede han sig til Dukes bedste defensive linjemand og producerede 7.5 TFL og 3.5 sacks. I 2019 blev han af trænerne i ACC kåret til 2nd team all-conference efter en sæson, hvor det blandt andet blev til 8.5 sacks og 41 tacklinger. Igen i 2020 blev Dimukeje nævnt som bejler til all-conference-holdet efter igen at have lavet 7.5 og 2 forced fumbles.

Alder ved draften: 21 år (18. november 1999)
Højde: 6ft 2in. (186 cm)
Vægt: 262 lbs (118 kg)

Victor Dimukeje Scouting Reports

Styrker

  • Godt nok er Dimukeje størrelsesmæssigt til den korte side i NFL, og han vil med sine ikke engang 6'2 være en af de klart mindste defensive ends i NFL. Ikke desto mindre er han super kompakt bygget og bevæger sig overraskende godt med en kampvægt på 262 lbs. Kompakt, kraftfuld og med et naturligt tyngdepunkt, som mange ville misunde ham. Har lange 33 1/8 inch arme, der giver ham muligheden for at long-arme tackles.
  • Jeg kan faktisk godt lide Dimukejes get-off fra linjen, både når det kommer til løbespillet og kastespillet. Kommer lavt ud af sit stance og er hurtigt til at konvertere speed til power. Har noget power rush i sit spil, hvor han kan angribe tacklen, skabe noget push og gøre vinklen kortere rundt om hjørnet. Arbejder godt med sine hænder og har et godt rip/swim move til at runde tacklen og komme fladt rundt om hjørnet.
  • Spiller mod god intensitet mod løbet og er super aktiv. Har et udmærket anchor mod løbet og bruger udnytter både sin leverage og lange arme til at sætte en hård edge og komme af blokeringerne. God motor og hustle og har en aggressiv backside pursuit.
  • Dimukeje testede faktisk relativt godt til sin pro day, alt efter hvilke testresultater man kigger på. Han er ikke nogen hyper atlet, men tog 28 reps på bænken og postede gode explosion og agility drills i den bedre fjerdedel.
  • Har haft fire sæsoner med en ganske undervurderet produktion hos Duke. Har produceret 32 tackles for loss, 21.5 sacks og 4 forced fumbles, mens han har været mere end hæderlig mod løbet.

Svagheder

  • Jeg kan egentlig godt lide Dimukejes get-off og speed to power conversion, men jeg synes også, det er tydeligt, at han mangler noget rendyrket fart og burst til at overraske tackles. Tager relativt små, korte skridt, der ikke rigtig får tackles til at åbne for dybt og mangler det sidste acceleration og bend for at dreje skarpt rundt om hjørnet.
  • Har klart problemer mod længere tackles, og når han ikke kan vinde sine reps tidligt med power og quickness i hænderne, kan han relativt let blive kontrolleret af længde - og selvom han ikke bliver flyttet ret meget, så bliver han aldrig rigtig effektiv på spillene.
  • Jeg synes til tider, at det er for meget lige ved og næsten for Dimukeje, og det skyldes blandt andet, at han mangler overbevisende countermoves. Han viser klart flashes med sine hænder, hvor han kombinerer get-off, power og voldelige hænder, men hvis hans rush går i stå, så er det motoren og lidt tilfældigheder, der holder ham i live på spil, og ikke en klart konstrueret rush plan.

Opsummering

Det er svært ikke at sætte pris på en steady contributor som Dimukeje, der kører hårdt på hvert snap og ikke er bange for at spille fysisk mod løbet. Hans manglende længde sætter måske en lille begrænser på hans upside, men han er stout, spiller med god leverage og er teknisk relativt velfunderet. Jeg vil ikke sige, at Dimukeje har nogen store svagheder, men han blæser nok heller ikke for alvor nogen bagover lige nu. Jeg kan dog alligevel godt sætte pris på ham som 4-3 base end eller 3-4 outside rusher, hvor han som minimum kan sætte en kant mod løbet og bidrage med et relativt godt power rush, der kan trykke lommen. Det ville heller ikke undre mig, hvis han kan få lov at rushe fra indersiden på åbenlyse kastedowns, og kan han få en lidt mere klar rush plan og udvikle nogle flere counter moves, så vil jeg slet ikke udelukke, at han kan udvikle sig til en starter i NFL.

NFL Comparison: Carl Lawson

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button