Safeties 2021Scouting Reports 2021

Tyree Gillespie: Drop free-safety rollen og lad ham arbejde længere fremme

I college spillede Tyree Gillespie mest free safety, men hans skill set ser mere egnet ud til en rolle længere fremme på banen, hvor hans burst og styrke kan træde mere i karakter.

Tyree Gillespie er født og opvokset i Ocala i det centrale Florida. I high school spillede han safety og runningback og var et 3-stjernet talent, da han var færdig i high school. Havde ikke tilbud fra de største skoler, men valgte Missouri over BIG10-skolen Indiana og Big12-skolen Iowa State.

Hos Missouri blev hans position indsnævret til safety og i første sæson i 2017 var han en vigtig special teamer. I løbet af 2018 bed han sig fast på Missouris forsvar, og han endte med at starte otte kampe. I 2019 var han fast starter i alle Missouris 12 kampe og slog blandt andet 7 kast ned. I 2020 var han fast starter igen, og han sluttede 46 tacklinger – tredje år i træk med mellem 45 og 50 tacklinger.

Alder ved draften: Ukendt (5. september ukendt år)
Højde: 5ft 11½in. (181 cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 207 lbs (94kg) (ved Senior Bowl)

Tyree Gillespie Scouting Reports

Styrker

  • Gillespie vise gange fint tempo i sutterne på en bane. Jeg er fan af hans burst, og hans overordnede fart ser også ud til at være lidt over middel. Ret fin i en lige linje.
  • I boksen kan jeg godt hans closing speed og trigger på ting, og han fylder sit gap og hjælper godt til i run support, selvom han ofte agerede free safety for Missouri. Fin autoritet i run support.
  • Vinkler er virkelig en vigtig ting for safeties, der ofte skal operere på store områder mod spillere i høj fart. Jeg synes, der var adskillige eksempler på, at Gillespie tager gode vinkler til bolden for at minimere skaden, når en runningback eller receiver bryder fri.
  • Selvom Gillespie spillede en del free safety, så er han ikke den klassiske lidt halvtynde og knap så fysiske dybe safety. Han er tværtimod velbygget med en del muskler, og han spiller dejlig fysisk med godt styrke i sit spil. Man kan også tydelig se, at modstanderen kan mærke det, når han tackler. Kommer ind med god power og får ofte stoppet momentum hos angrebsspilleren med det samme.

Svagheder

  • Burst og fart er et plus hos Gillespie, men hans hofter er lige stive nok i det, når han skal skifte retning og løbe med folk. Hip turns især ved lav hastighed begrænser lidt hans atletiske formåen.
  • Jeg var ikke så imponeret over hans instinkter som dyb safety. Virkede ikke til at læse rutekombinationerne foran sig super skarpt, og den der feel med at positionere sig, synes jeg ikke helt, var der.
  • Netop de lidt stive hofter og de lidt manglende instinkter gjorde, at hans range som dyb safety ikke imponerede, og han virker ikke helt til at dække et stort nok område til at være en rigtig dyb safety.
  • Som safety og dyb safety vil man gerne se, at en spiller også kan lave spil på bolden, og Gillespie var bare sjældent i position til at angribe bolden, og han havde også en tendens til at gå efter hittet på receiveren fremfor at finde bolden i luften. 0 interceptions i college-karrieren.

Opsummering

Jeg kan rigtig gode lide Gillespies burst, og hans evner i boksen er overraskende solide for en spiller, der brugte så meget tid dybt. Han har et stærkt build, og han spiller også stærkt i boksen med fine tackle-evner og physicality.  Når man kombinerer det med nogle af de mangler, han virker til at have som dyb safety, så ville jeg prøve ham i en anden rolle, end han havde i college. En bokssafety-rolle, hvor han kunne ligge som robber/rat i midten og breake på ruter henover midten og ellers hjælpe til mod løbet, ville være hans bedste chance. Gillespie er en dag 3-spiller, men han har en chance, hvis han kan finde sig til rette i en bokssafety-rolle.

NFL Comparison: Josh Metellus

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button