Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Tylan Wallace: Produktion og wow-faktor, men hvorfor skaber han ikke mere separation?

Oklahoma State har fået flere receivers valgt i de tidlige runder af draften i løbet af det seneste årti, og Tylan Wallace ligner den næste i rækken. Hans college-produktion har været glimrende, og hans skill-set er spændende, men han rammer ikke NFL uden bekymringer.

Wallace er født og opvokset i Fort Worth, Texas, sammen med sin tvillingebror Tracin. Havde én af de mest produktive high school-karrierer i staten – hans 3760 receiving yards er i top 15 all-time i Texas. Et fire-stjernet recruit, der fik tilbud fra flere store universiteter – bl.a. Michigan, Oregon, Notre Dame og Oklahoma – men valgte Oklahoma State, som også havde recruited broderen, i modsætning til de fire førnævnte.

Efter en stille Freshman-sæson eksploderede Wallace ind på scenen som Sophomore, hvor han greb 86 bolde for 1491 yards og 12 touchdowns i 13 kampe. Fulgte op med endnu en glimrende sæson i 2019, som blev ødelagt før tid af et overrevet korsbånd, blot 14 måneder efter Tracin måtte indstille sin karriere efter sin tredje korsbåndsskade.

Tylan er vendt tilbage til banen i 2020 og har spillet sig i form, og ligner én af de bedste Seniors på positionen i 2021-draften. Noget han vil få mulighed for at bevise ved Senior Bowl.

Alder: 21 år (13. maj 1999)
Højde: 6ft. 0 in. (183cm)
Vægt: 185 lbs. (86 kg)

Tylan Wallace Scouting Reports

Styrker

 • Der er masser af ting at kunne lide ved Tylan Wallace, og jeg får flere dygtige, etablerede NFL-receivers på hjernen når jeg ser ham spille. Én af de ting, der for alvor skiller sig ud er hans evner med bolden i hænderne. Hans after catch-evner er glimrende og han spiller mere fysisk end staturen måtte indikere, uden frygt for at opsøge kontakten i jagten på ekstra yards.
 • Wallaces tape har talrige eksempler på hans evne til at tracke og gribe bolden. Han følger bolden effektivt, justerer glimrende til bolden og har gode, bløde hænder til at få lavet catchet. Der er ikke mange eksempler på at han fumler med bolden når han skal hive den ind, og han evner også at vente til sidste øjeblik med at få hænderne ud og gribe bolden.
 • Kan bruges i mange funktioner og line op både på ydersiden og i slotten, og vinde både som en "small receiver" og en "big receiver" - begår sig meget fint i kampen om bolden i luften, selvom han "kun" er 6'0".
 • De atletiske evner er tydelige på tape, og han viser gode evner som ruteløber med nogle effektive double moves, ligesom han også er dygtig til at løbe sig fri i hullerne i forsvaret.

Svagheder

 • Produktionen hos Oklahoma State er ikke til at komme udenom, men meget af den er også kommet via "manufactured" touches. Det er ikke at han ikke evner at løbe et rutetræ eller har potentiale for at kunne gøre det, men der mangler noget erfaring på den front.
 • Press coverage er Wallaces kryptonit. Han mangler ganske enkelt moves til at løbe sig effektivt fri overfor en cornerback i press. Han lader sig for ofte blive ført ud mod sidelinjen, hvor han ikke giver sin quarterback de bedste betingelser for at få kastet bolden til ham.
 • Med de atletiske evner, spilforståelsen og potentialet som ruteløber, er det frustrerende at se at han ikke skaber mere separation end tilfældet er på mange spil. Det skal bestemt ikke afvises at det bare er nogle små justeringer der skal til, men for nuværende skaber han ikke separation så kontinuerligt som han burde være i stand til.
 • Et overrevet korsbånd (ACL) i 2019 kræver at lægetjekket går igennem. Der er som udgangspunkt ikke grund til at formode at det vil give problemer - han er trods alt kommet effektivt tilbage fra skaden - men kan nogle hold ende med at holde lidt igen med ham, når de ser på en tvillingebror, der måtte stoppe karrieren efter tre skader af den type?

Opsummering

Tylan Wallace kunne meget vel være gået i draften i 2020, hvis ikke for hans knæskade. Nu har han kæmpet sig tilbage og etableret sig som én af de bedste Seniors på positionen i dette års draft og får muligheden for at vise sig frem ved Senior Bowl. Med et skill-set, der - foruden min sammenligning nedenfor - kan føre tankerne hen på en spiller som Tyler Lockett, er der utrolig mange ting at kunne lide ved ham. Han er villig til at blokere i løbespillet, kan line op både ind- og udvendigt, og vinde på mange forskellige måder, med flere "wow"-spil. Hans upside er uomtvistelig, så et NFL-hold der føler sig tryg ved at de kan få finpudset nogle af hans svagheder, skal nok være villig til at tage chancen på ham tidligt.

NFL Comparison: D.J. Moore

Styrker

 • Jeg er fan af Wallaces bevægelsesevner, selvom hans topfart kun er lidt over middel. Han er meget effektiv i sine retningsskift, og han viser noget fleksibilitet i kroppen til at arbejde nede i knæene og eksplodere ind og ud af cuts. Kan stoppe på en femøre.
 • Wallace var grundet systemet ofte bundet til outside releases, men når han får lov til at arbejde begge veje, synes jeg, han viser masser af gode releases. Jeg synes især, hans hand fighting er rigtig solid, og hans quickness er ikke let at håndtere.
 • Som ruteløber angriber han leverage hos forsvarsspilleren godt, og han virker som en intelligent ruteløber, der arbejder med glimrende variation i sin fart og har god timing i sine breakes på hårdt breakende ruter. Har over middel quickness ind og ud af breakes.
 • Wallace er ikke stor, men han spiller større end sine fysiske mål ved catch point. Han har god kropskontrol og timing til at angribe bolden i luften, og han lavede mange spektakulære catches i college.
 • Han er shifty nok til at give dig yards efter catchet, og han viser både noget quickness og fart samt solid styrke efter catchet.

Svagheder

 • Farten er ikke dårlig hos Wallace, men hans rolle hos Oklahoma State taget i betragtning, så er det værd at nævne, at hans fart nok kun er middelmådig eller lidt over. Ikke god nok til at spille samme rolle i NFL.
 • Wallace er ikke stor, og det kan ses, når han møder fysiske cornerbacks i press coverage. Får de hænderne på ham, så har han svært ved at komme af med dem. Der mangler bare lidt fysik, størrelse og styrke på ruterne til at kunne bølle sig vej til separation.
 • I College var Wallace brugt i en rolle, er i udpræget grad tvang ham til at løbe mange dybe ruter mod press coverage. Det vil ikke være hans rolle i NFL, mener jeg. Der mangler han det ekstra gear topfartmæssigt, og han har ikke den fysiske styrke til at skulle slå press coverage vertikalt gang på gang. Derfor skal han formentlig flyttes mere rundt i NFL og have flere snaps som z-receiver eller slotrececeiver, og den rolle vil han skulle omstille sig til og lære i NFL.

Opsummering

Tylan Wallace var en ekstremt produktiv college-receiver, men det skete i en rolle, som jeg personligt ikke mener, han ideelt set skal have i NFL. Der mangler han styrken og farten til rigtig at være en stabil dyb trussel. Spørgsmålet er så, om han kan overføre sit spil til en anden rolle, og min personlige holdning er, at det kan han sagtens. Jeg tror faktisk, at han hurtigt vil vise sig som en dygtig ruteløber med fine releases og en spilintelligens til at arbejde på alle tre niveauer af banen. Derudover har han ball skills og en playmaker-evner, der ikke skal undermineres.. Det eneste man skal sørge for er, at han ikke bliver spist af fysiske press man-cornerbacks som Jalen Ramsey, og så tror jeg, at Wallace kan være en meget produktiv WR2 i ligaen. Derfor tager man heller ikke Wallace i første runde, men jeg vil personligt ikke tøve med at tage ham i anden runde.

NFL Comparison: Marvin Jones

Senest opdateret 29/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button