Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Tutu Atwell: Spinkel slot-receiver med speed to kill

Mange spærrede måske øjnene en smule op, da pludselig Louisvilles spinkle WR Tutu Atwell dukkede op i første runde i Daniel Jeremiahs første mock draft. Selvom Atwell er dynamisk og har masser af fart, er der lang vej til sikker NFL-succes.

Chatarius “Tutu” Atwell kommer fra Miami i Florida og spillede sin high school bold på den snart legendariske Miami Northwestern High School, der i de seneste år har fostret NFL-talenter som Teddy Bridgewater, Amari Cooper og Lavonte David.

Her brugte Atwell fire sæsoner som starter som QB og blev som senior kåret til Miami Dade County Player of the Year. Atwells spil gav ham mulighed for at committe til Louisville, hvor han skiftede position til WR.

Som freshman så han banen i 12 kampe og greb 24 bolde for 406 yards og 2 touchdowns. Atwells hidtil bedste sæson kom som sophomore året efter, hvor han greb 70 bolde for 1.276 yards og 12 touchdowns. Som junior blev det til 46 grebne bolde for 625 yards og 7 touchdowns, inden han valgte at droppe sit sidste år i college til fordel for en NFL-karriere.

Alder ved draften: 21 år (7. oktober 1999)
Højde: 5ft. 9in. (175cm)
Vægt: 165 lbs. (74kg)

Tutu Atwell Scouting Reports

Styrker

 • Speed! Atwell har masser af fart i stængerne, og er en trussel til at tage ethvert spil til huset. Han har fremragende acceleration og når sin topfart på ingen tid.
 • Han er en skakbrik, der kan line op både i backfielden og i slotten og skabe noget med bolden i hænderne
 • Selvom han stort set ikke er blevet brugt som det hos Louisville, kunne jeg godt se Atwell få succes som returner – han havde fire punt returns i 2019 (21 yards pr. return). Selvom jeg umiddelbart godt kunne ønske mig lidt mere af hans spilforståelse, skulle det om ikke andet være værd at give det et skud på baggrund af hans fart og atletiske evner.

Svagheder

 • At kalde Atwell undersized vil være en underdrivelse. Han ligner en femteklasseselev, der spiller football med dem fra niende klasse, når han er på banen – en hurtig femteklasseselev, bevares. Han mangler størrelse, længde og styrke.
 • Som følge af de mangler er der heller intet overraskende i at han reelt intet har at tilbyde hverken som blocker eller i contested situationer. Han tracker sådan set bolden fint, men han har ikke fysikken til at vinde one-on-one, og har heller ikke springkraft nok til at gå op og vinde over en større cornerback.
 • Atwell har fået lov at løbe ruter hos Louisville, men jeg ser ham ikke værende overvældende stærk til det. Han kan godt bevæge sig og skabe noget separation, men han er ikke en spiller jeg vil stole på som til det. Han er mere en drifter end en ruteløber når han arbejder sig ned ad banen.
 • Jeg har meget meget svært ved at se Atwell være andet end en slot/gadget-spiller, og en særdeles begrænset én af slagsen.

Opsummering

At Chiefs har haft en vis succes med at få noget ud af små, hurtige spillere med effektive play-designs virker til at have en vis indflydelse på hvordan folk ser på den slags spillere i årets draft. Der er draftniks – velrenommerede af slagsen (som ganske givet ved mere end mig) – der er rigtig glade for Atwell, og man kan se ham gå i første runde af nogle mocks. Jeg skal selvfølgelig ikke afvise at de har ret, men jeg ser det slet slet ikke med ham. Ja, han er hurtig. Ja, han kan skabe noget med bolden i hænderne. Men han er undersized som få, mangler fysik, spilforståelse, teknik og har mangler som ruteløber, kombineret med et stærkt begrænset catch radius. Jeg lader gerne ethvert andet hold tage ham i første runde. Og anden. Og tredje. Og fjerde. Måske jeg vil være villig til at give det et skud i bunden af femte runde, men jeg tænker at jeg sagtens kan finde andre receivers på brættet til den tid, jeg hellere vil have.

NFL Comparison: Tavon Austin / K.J. Hamler

Opdateret 17/03/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Tutu Atwell er fast. Blazing fast. Det er tydeligt, når man sætter hans tape på, at han bevæger sig med en helt utrolig, fjedrende lethed. Atwell er ofte motion man pre-snap, og man kan tydeligt se, at Louisville bruger ham til at vride forsvar skævt og lokke linebackers ned i boksen, når han kommer på jet sweeps, i orbit motion eller bag formationen.
 • Liner op i slotten på cirka 90% af alle spil og gør det med god succes. Eksploderer af line of scrimmage og gør det hurtigt ekstremt ukomfortabelt for slot-corners, linebackers og safeties, der spiller off-man coverage. Æder cushions og tvinger forsvarsspillere til at lave udfald, lang tid før de har lyst til det, hvilket åbner for nogle potentielle spil ned ad banen. Løber, som så mange andre med hans skill-set, en farlig over-route, men viser også, at han kan breake mod ydersiden på dybe outs og corner-ruter. Er god til at komme bag forsvar og som minimum trække en DPI, når corners underløber ham på for korte bolde.
 • Bliver tit brugt på en lidt gimmicky måde hos Louisville i et forsøg på at sætte ham i scene. Dog er han lige så stor en del af angrebet som en lokkedue, hvor han kommer fx bag om formationen på diverse motions og trækker linebackers og corners op mod linjen for at skabe plads bagved. Når han får bolden, viser han ekstremt god quickness og kan smadre vinkler mod kanten. Har aldeles fremragende og eksplosive YAC-evner.
 • Er måske ikke den mest nuancerede ruteløber, men behøver måske heller ikke altid være det. Løber sine ruter ekstremt hurtigt og behøver ikke rigtig geare ned for så at eksplodere i skarpe cuts. Kan tit bare trække fra mod sit spot på ren fart, men forstår at bruge små head fakes og skabe leverage og vinkler til sig selv. Forsvaret bliver nødt til at respektere hans fart på double-moves, stutter steps osv. Trækker tit ekstra spillere i hans retning og straffer det, hvis der ikke er safety-hjælp over toppen.

Svagheder

 • Hvis nogen synes, at DeVonta Smith har faretruende tynde ben, kommer de ikke til at føle sig specielt komfortable med Atwells build. Med sine bare 5'9, 165 lbs er han voldsomt undersized, og samtidig ser hans frame ud til at være ret maxet ud. Er utrolig spinkel og spiller heller ikke med specielt meget styrke på banen. Er ikke nødvendigvis bange for kontakt eller trafik, men har ikke noget at stå imod med, og man bør nok overveje, hvor man schemer ham hen trafikmæssigt for at spare ham for de helt store hits.
 • Kommer simpelthen ikke til at vinde contested i NFL. Viser egentlig en ok føling på toppen af ruter og kan blandt andet godt finde ud af at swipe en hånd væk, men vil blive fysisk outmatched i NFL ved catch point. Mangler styrke og størrelse til at skærme bolden bedre af. Samtidig har han ikke specielt stærke hænder.
 • Tillader mig at sætte spørgsmålstegn ved, om Atwell kan vinde som traditionel receiver på ydersiden. Selvom hans footwork, acceleration og topfart giver ham en chance, så vil corners nemt kunne bruge deres styrke, længde og sidelinjen til deres fordel. Det virker ret tydeligt, at Atwell enten skal schemes åben eller bruges til at tage toppen af forsvaret fra slotten.

Opsummering

Hvis en kreativt minded OC får hænderne på Tutu Atwell, kan det godt blive spændende. Jeg ville elske at se Atwell i et offense a la Chiefs, hvor der er så mange brikker at skulle forholde sig til, at Atwell pludselig kan eksplodere til åbne spaces eller skabe noget med bolden i hænderne. Farten og eksplosiviteten er Atwells helt store trumfkort, og det vil overraske mig meget, hvis han ikke løber omkring 4.30 i 40-yard dashen. Hvis man kan finde ud af at bruge det, er fart en kæmpe dræber i NFL, men jeg tror samtidig, at man bliver nødt til at kende Atwells begrænsninger, når man drafter ham. Jeg tvivler på, at han nogensinde bliver en effektiv outside wide receiver, men det skulle absolut være muligt at kreere muligheder for shot plays til en speedster med Atwells skill-set. Jeg tror dog ikke, at jeg tager munden for fuld, hvis jeg siger, at jeg ikke ville tage ham i nærheden af første runde - der vægter jeg andre traits hos en WR højere.

NFL Comparison: Tavon Austin

Styrker

 • Når man snakker Tutu Atwell, så snakker man fart. Hele hans spil centrerer sig om, at han er en hurtig lille receiver. Han er nok ikke Tyreek Hill/John Ross hurtig, men fart er klart et plus, som han vinder størstedelen af sine ruter på.
 • Denne fart er ikke kun et våben til at strække banen dybt, men den er også et våben, når han har bolden i hænderne. Farten får ofte forsvarsspillere til at tage en dårlig vinkel, og hvis han først får noget plads, vil han hurtig vinde yards.
 • Jeg synes, der var nogle usikkerheder med at gribe bolden i 2019, men jeg så ikke de samme problemer i 2020. Han greb det han skulle, og selvom han ikke har de stærkeste hænder, var det pålideligt nok.

Svagheder

 • Glem Devonta Smith og hans manglende størrelse. Det er vand ved siden af bekymringerne ved Tutu Atwells størrelse. Atwell er både lav og utroligt ranglet i sin kropsbygning. Man frygter virkelig, at han knækker midt over, første gang en NFL-safety får fat i ham.
 • Atwell er hurtig, men jeg er faktisk ikke super imponeret over hans generelle bevægelsesevner. Han er ikke smooth og elektrisk på samme måde som Jaylen Waddle, Elijah Moore og Rondale Moore, der er nogle af de andre små speedsters i årgangen.
 • Som ruteløber har Atwell også ret meget lære. Han løber ruterne utroligt basic og sælger ikke sine ruter så godt. Ikke skarp i sine cuts, og han skal blive bedre til at få forsvarsspilleren ud af sin comfort zone.
 • Atwells styrke er en kæmpe bekymring. Hvor nogle af de andre små receivere er tæt bygget, så ligner Atwell en teenager, der er flyttet til de voksnes rækker. Så snart der er noget kontakt enten ved line of scrimmage eller ved catch point, så ser Atwell ikke god ud.
 • Selvom Atwell kan ødelægge nogle vinkler, så bryder han næsten ingen tacklinger. Så snart en forsvarsspiller rører ham, så falder han. Man savner noget styrke og balance til reelt og bryde nogle armtacklinger.
 • Grundet førnævnte størrelse og styrke, så kommer Atwell aldrig til at vinde contestede situationer.

Opsummering

Alt handler om fart for Tutu Atwell. Det er hans store trumfkort, og hvis jeg personligt skal mene noget, også hans eneste. Jeg har ikke noget imod små receivere, hvis de spiller større, end de måler. Atwell spiller præcist så lille, som han er. Der er ikke skyggen af styrke i hans spil, og jeg synes derudover ikke, at han teknisk eller instinktivt er noget særligt. Og når det ikke er tilfældet, så hjælper fart i sidste ende ikke meget. Derfor vil jeg nok også være mindre begejstret for Tutu Atwell end mange andre, og selvom der har været snak om ham i top 50 af draften, så ville jeg personligt ikke vælge ham i top 150.

Senest opdateret 05/02/2021
- Teis Joranger

NFL Comparison: J.J. Nelson

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button