Safeties 2021Scouting Reports 2021Topnavn 2021

Trevon Moehrig: Playmaker med strålende fornemmelse for opdækningsspillet

Ingen safety har fået hænderne på flere bolde end Trevon Moehrig de sidste to år i college-football. Safetyen har strålende fornemmelse for opdækningsspillet og er en playmaker, der kan flyttes rundt som en alsidig brik i coverage.

Trevon Moehrig er født og opvokset i Texas lidt udenfor San Antonio. Her spillede han i high school cornerback og runningback, og han var et 3-stjernet talent ud af high school. Han havde ikke tilbud fra de allerstørste skoler, men valgte TCU Horned Frogs over skoler som Missouri, Oklahoma State og Northwestern.

Hos TCU blev han i sit første år i 2018 flyttet til safety, og selvom han ikke spillede så meget på forsvaret gjorde han sig bemærket med at blive årets special teamer på holdet. I 2019 var han fast starter og lavede 62 tacklinger og fire interceptions og blev kåret til 1st team all Big 12-holdet.

I 2020 fortsatte han de fine takter og lavede i 10 kampe 47 tacklinger og to interceptions og cementerede sig nok en gang som en af landets bedste safeties. For andet år i træk blev han kåret til 1st team all Big 12-holdet.

Alder ved draften: 21 år (16. juni 1999)
Højde: 6 ft. 2 in. (188 cm)
Vægt: 202 lbs. (92 kg)

Trevon Moehrig Scouting Reports

Styrker

  • Moehrig bevæger sig generelt godt og er en rimelig smooth atlet. Han har god short area quickness, og skifter retning og flipper hofterne let og elegant.
  • Blev ofte bedt om at spille man coverage mod modstanderens #2 receiver to the field i TCU's quarter coverages, og har derfor udpræget erfaring i mandsopdækning. Her er han virkelig komfortabel i sin backpedal, sine hip turns og sine retningsskift. God feel og evne til at mirror receivere.
  • Viser strålende route anticipation og route recognition i opdækningen. Er virkelig på forkant med mange ruter, og han placerer sig klog. Forstår leverage som defensive back, og hans spacing i relation til holdkammeraterne er god.
  • De sidste to sæsoner har han seks interceptions og 20 pass breakups. Han er virkelig dygtig til at angribe bolden i luften, og han er dygtig til at ende i en position, hvor han kan conteste catch situationer. Gode ball skils.
  • Overordnet er jeg fan af hans sense of urgency på banen. Han spiller med fin physicality og play speed er god. Ligner en mand, der gider, og han er ikke bange for kontakt, selvom han ikke er den største safety.

Svagheder

  • Moehrig har fin quickness, men topfarten er måske kun lidt over middel. Det er fair at stille spørgsmålstegn ved, om han har farten til at være en true single high-safety. Der ligner han mere end mand, der vil præstere bedst i et split safety-forsvar.
  • Moehrig er ikke den mest robuste og muskuløse safety, og han er klart mest en coverage-safety. Hans styrke i boksen er ikke imponerende, og han bliver nok aldrig andet end en rimelig alley-defender mod løbet.
  • Han havde en del missede tacklinger især i 2019, og han skal teknisk rydde op i sin teknik. Lige nu buser han en tand for meget, og han skal undgå at forlade fødderne så meget. Det var bedre i 2020 end i 2019, men det skal stadig blive bedre.
  • I 2019 blev han fanget på nogle double moves, og det er vigtigt, at han forbliver disciplineret, da han ikke har farten til at komme tilbage, hvis først teknikken eller anticipation svigter. Jeg så det ikke ske i 2020 på samme måde, så ikke en kritisk ting.

Opsummering

Trevon Moehrig har de sidste to år ført college-football i pass breakups blandt safeties, og det siger noget om de kvaliteter, han har i opdækningen. Hans quickness og ruteforståelse får ham i rigtig mange gode positioner, og han er en de bedre man coverage-safeties, jeg har set siden Derwin James og Minkah Fitzpatrick årgangen. Han har måske ikke fart til rigtigt at være en super free safety, og han har heller ikke styrken til at være en bokssafety, men i et forsvar, hvor man varierer coverages meget, og kan flytte ham rundt og bruge hans coverage-evner, kan han blive en strålende spiller. Virkelig en playmaker med en god fornemmelse for spillet. Helt klart en top 50 spiller for mig.

NFL Comparison: John Johnson III

Senest opdateret 30/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button