Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Trevon Grimes: 10 kg fra at være en tight end

Trevon Grimes er stor og ret hurtig, og det giver nogle svære ting at håndtere for cornerbacks. Der mangler dog også en evne til at skabe separation, og spørgsmålet er, om Grimes på lang sigt bør overveje tight end?

Trevon Grimes er født og opvokset i Fort Lauderdale, Florida, hvor han gik på den kendte high school St. Aquinas, der årligt fostrer store football-talenter. Grimes var et 4-stjernet talent rangeret i top 40 hos ESPN, og han kunne vælge og vrage mellem næsten alle colleges. Her valgte han at tage nord på til Ohio State.

Hos Ohio State spillde Grimes sparsomt i sin første sæson, og efter sæsonen valgte han at skifte college til Florida. Forklaringen var, at han ville tættere på sin mor, der kæmpede med kræft hjemme i Florida. Der gik dog også rygter om, at Grimes havde haft et verbalt sammenstød med en assistenttræner, der skulle have benyttet et racistisk udtryk. Historien er dog aldrig blevet bekræftet, selvom Urban Meyer tog til Florida for at gyde olie på vandene.

Hos Florida blev det til 26 catches for 364 yards to touchdowns i sin første sæson, inden han forbedrede de tal til 33 catches for 491 yards og tre touchdowns i 2019. I 2020 blev tallene igen lidt bedre, uden Grimes var et af Floridas primære våben. I alt greb han 38 bolde for 589 yards og ni touchdowns.

Alder ved draften: 22 år (28. november 1998)
Højde: 6ft 4 in. (194cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 217 lbs (98 kg) (Ved Senior Bowl)

Trevon Grimes Scouting Reports

Styrker

  • Trevon Grimes er en virkelig stor og muskuløs receiver, der har en størrelse, der vil gøre ham fysisk overlegen mod alle cornerbacks i ligaen. Reelt er han 10kg fra at være en tight end, og det kan også være, at man burde prøve ham derinde, hvis receiver ikke lige lykkes for ham.
  • Der er noget god topfart i Grimes, og når han lige er kommet igang, kan han true en del cornerbacks dybt. Hans 40 yard tid til hans pro day var 4.49, men topfarten er nok en af de bedre i år.
  • Grimes' størrelse og fysik viser sig i nogle contestede situationer, hvor han går op med en stor catch radius og henter bolden ned. Havde et forrygende catch mod Alabama, hvo han går op i sjette sals højde over Patrick Surtain og piller bolden ned.
  • Han er en ubehagelig spiller for defensive backs at håndtere, når han har grebet bolden. Hans størrelse og styrke gør ham ikke sjov at tackle, og han har også noget overraskende balance med bolden i hænderne.

Svagheder

  • Selvom Grimes har noget rimelig fornuftig topfart, så tager det ham noget tid at få gang i maskineriet. Hans burst af linjen er ikke ret god, og han vinder ikke mange snaps på de første meter.
  • Derudover er Grimes også lidt stiv og tung i sine bevægelser. Han mangler noget fleksibilitet i underkroppen til rigtigt at sænke sit tyndepunkt og eksplodere ind og ud af sine retningsskift. Det hele bliver lidt for stift.
  • I forlængelse af de ovenstående to punkter, så er Grimes bare en ret uinspirerende ruteløber. Der mangler noget acceleration og noget juice i hans bevægelser til rigtig at skabe sepration. Det hele bliver lidt tungt, og jeg tror, han får svært ved at løbe sig fri i NFL.
  • I de kampe jeg så var der et par drops og derudover et par andre bolde, som han ikke greb clean. Jeg sad ikke med fornemmelsen af, at det var en mand, der havde naturlige ball skills til at kompensere for de lidt manglende separationsevner.

Opsummering

Trevon Grimes er en stor receiver, der har lidt fart, som potentielt godt kunne true nogle cornerbacks dybt. Jeg savner det noget quickness og burst i hans bevægelser, så han rigtig kan løbe sig fri. Derudover har han ikke umiddelbart de ball skills, der skal til for at være et pålideligt våben i contestede situationer. Han ligner i bedste fald en WR4 type, eller så skal man måske prøve at lad ham tage 20 pund på og gøre ham til en tight end, hvor hans fart vil true linebackers og safeties mere, end den gør mod cornerbacks.

NFL Comparison: Robert Davis

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button