Scouting Reports 2021Tight Ends 2021

Tony Poljan: Tårnhøj tight end med glimrende blokeringsevner

Tony Poljan er to meter høj, men kæmper også lidt med farten og quickness i den lange krop. Til gengæld er han en glimrende blokeringsspiller, og det skal være hans måde at få en fod indenfor døren i NFL.

Tony Poljan er født og opvokset i Owosso i det centrale Michigan. Han startede som safety i high school. I sin anden sæson i high school skiftede han til quarterback, hvor han over de næste år var starter. Han endte som et 3-stjernet quarterback-talent ud af high school og havde egentlig valgt Minnesota, men et trænerskifte fik Poljan til at bakke ud. På trods af et tilbud fra Michigan State, der ville konvertere ham væk fra quarterback, valgte han den lidt mindre skole Central Michigan tæt på sit hjem.

Hos Central Michigan brugte han de første to år på at spille både lidt tight end og lidt quarterback, inden han i 2018 blev tight end på fuld tid. I 2019 blev han starter og greb 33 bolde for 496 yards og fire touchdowns. Da Central Michigans sæson var i fare for at blive aflyst pga. Covid19, skiftede han til Virginia, der havde bedre kampudsigter i 2020. Hos Virginia greb han 38 bolde for 411 yards og seks touchdowns i 10 kampe.

Alder ved draften: 24 år (25. arpil 1997)
Højde: 6ft 6½in. (199cm)
Vægt: 251 lbs (114kg)

Tony Poljan Scouting Reports

Styrker

  • Tony Poljan er et langt skidesur af en tight end. Han er virkelig høj og lang, og han præsenterer en stor mand med en stor catch radius for quarterbacks. De færreste forsvarsspillere kan nå op til de samme bolde som Poljan.
  • I kastespillet er Poljan egentlig udmærket til at arbejde zonerne i midten af banen. Han har en udmærket forståelse for at finde pladsen mellem zonerne og gøre sig tilgængelig for quarterbacken. Klart hans bedste våben som receiver.
  • Poljan største styrke er dog hans evner som blokeringsspiller. Han er teknisk velfunderet med udmærket balance og hand placement. Han tager derudover nogle fine vinkler, og han arbejdede også en del som pass protector, hvilket han gjorde rimeligt. Lignede næsten en tynd offensive tackle til tider.

Svagheder

  • Poljan er ikke nogen let og elegant kat. Han er tung og stiv i sine bevægelser, og der mangler både fart, eksplosivitet og en evne til at skifte retning. Intet ser flydende og let ud for ham.
  • Netop de begrænsede atletiske evner koster på evnen som ruteløber, hvor han bare ikke truer meget. Han har ikke evnen til at sænke tyngdepunktet og lave skarpe og eksplosive retninsskift. Bliver lidt for stift.
  • Når han har grebet bolden, truer han slet ikke, når der skal skabes flere yards. Hans bedste move er bare at sænke skuldrene lidt og så ellers vælte forover så lang, som han er. Ikke quickness og balance til at bryde tacklinger.

Opsummering

Tony Poljan er virkelig en lang og høj tight end, der giver et stort mål at kaste efter. Han er dog for uatletisk til, at man for alvor tror på, at han kan blive en stor bidragsyder som receiver. Hans klare forcer er dog i blokeringsspillet, hvor han gør det ret habilt i båd løbe- og kastespillet, og de evner giver ham en chance for at bide sig fast i ligaen som en blokerende anden- eller tredje-tight end.

NFL Sammenligning: Jesse James

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button