Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Tommy Kraemer: Klassisk Notre Dame-linjemand

Selv hvis man fjerner enhver indikation af hvilket universitet Tommy Kraemer spiller for, vil Notre Dame formentlig dukke op som ét af de første bud når man ser hans tape.

Tommy Kraemer er født og opvokset i Cincinnati i Ohio, og gik på Elder High School i hjembyen, hvor han bl.a. spillede sammen med quarterback Peyton Ramsey – begge havde fædre der trænede Elders hold, Kraemers far var OL-coach. I rekrutteringsprocessen var Kraemer anset for en af de bedste tackles i nationen og havde talrige tilbud, bl.a. fra store skoler som Ohio State, Georgia, Penn State, Northwestern, Tennessee og Michigan, men valgte Notre Dame.

Hos Notre Dame redshirtede Kraemer 2016-sæsonen, og startede i 2017 12 af de 13 kampe han spillede – alle på right tackle – på en linje, der bl.a. bød på senere førsterundevalg som Quenton Nelson og Mike McGlinchey. I 2018 rykkede han én plads til venstre på linjen og startede 10 af 12 kampe på right guard, og han var fast starter i 2019, inden en knæskade afsluttede den før tid. Han vendte tilbage i 2020 og startede 10 af 11 kampe på en stærk offensiv linje, der også kan se frem til at få Liam Eichenberg, Aaron Banks og Robert Hainsey valgt.

Alder ved draften: 23 år (16. april 1998)
Højde: 6ft. 5½in. (197 cm)
Vægt: 309 lbs (140 kg)

Tommy Kraemer Scouting Reports

Styrker

  • Kraemer er en erfaren herre, og det afspejler sig i mange af spillets facetter. Han har startet i fire sæsoner og her erfaring både fra tackle og guard, om end der ikke kan være tvivl om at hans NFL-fremtid er indvendigt.
  • Han er bygget godt til at spille guard og ligner en NFL-spiller når man ser ham. Fin armlængde og store hænder skader bestemt heller ikke.
  • Den gode frame er også spækket med power, og Kraemer er modbydelig at stå overfor i løbespillet. Han har fremragende styrke – især i overkroppen – og spiller med en dejlig ond mentalitet når han blokerer.
  • Teknisk viser Kraemer sig især godt frem med hænderne. Der er glimrende power i hænderne og han er dygtig til at bruge dem, især i løbespillet når han skal begrave sin modstander.
  • Spilforståelsen er ganske veludviklet og der er som udgangspunkt ikke mange ting, der virker til at overraske ham når han er i aktion.

Svagheder

  • De atletiske evner lader en del tilbage at ønske, og det sætter desværre nogle begrænsninger på en spiller, der ellers gør mange ting virkelig godt. Kraemer er sløv til at arbejde sig ud på second level for at blokere, og de atletiske begrænsninger vil formentlig holde ham væk fra boardet hos hold, der ikke kører et power/gap scheme.
  • Mens teknikken i hænderne er velfunderet, er det knapt så kønt at se på fodarbejdet. Det største issue med fødderne er dog – igen – relateret til at Kraemer ikke er en god atlet. Der mangler simpelthen noget quickness i dem.
  • I pass protection kan Kraemer få problemer i sin recovery, fordi han ikke kan få fødderne med sig, og atletiske interior rushers kan sagtens komme til at give ham udfordringer. Her skal han redde sig på spilforståelse og evnen til at få hænderne på dem og stoppet dem.

Opsummering

Flere ting går igen når jeg kigger ned over mine noter på de offensive linjemænd fra Notre Dame i dette års klasse, og det gør sig også gældende hvis jeg kigger tilbage på tidligere draftes: De kan run blocke, de spiller med god teknik og de har en veludviklet spilforståelse. Alle disse ting kan der også sættes flueben ud for ved Tommy Kraemer. Han er på mange fronter en NFL-klar linjemand, der kan gå ind og bidrage. Det store spørgsmål er hvor meget hans atletiske begrænsninger kommer til at holde ham nede. I det rigtige system – gerne et hvor der ikke skal arbejdes for længe i pass protection – kan jeg godt se Kraemer blive en starter, men han bør om ikke andet kunne være en solid reserve, der i hvet fald kan hjælpe dit løbespil.

NFL Comparison: Alex Bars

Opdateret: 24/04/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button