Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Teven Jenkins: Fysisk tackle til at sætte skub i løbespillet

Glem alt det der finesse i kastespillet. Teven Jenkins er kommet for at tage din sjæl og begrave den i græsset, mens hans runningback blæser forbi i det skabte hul. Jenkins er en klassisk mauler, der kan skabe skub i løbespillet, så må man leve med det andet.

Teven Jenkins er født og opvokset i Topeka, Kansas, hvor han ud af high school var et 3-stjernet talent. Her valgte han Oklahoma State over skoler som Kansas State, Louisville, Nebraska og Missouri.

Hos Oklahoma State redshirtede Jenkins sin første sæson, inden han i 2017 agerede backup det meste af året. I 2018 blev han udnævnt til startende højre tackle, hvor han spillede det meste af sæsonen med undtagelse af et par enkelte kampe på venstre tackle. I 2019 og 2020 var han begge år fast starter på højre tackle. Han missede de sidste fire kampe af 2020 med en skade. I alt nåede Jenkins 35 starter for Oklahoma State.

Alder ved draften: 23 år (3. Marts 1998)
Højde: 6ft. 6in. (198 cm)
Vægt: 320 lbs. (145kg)

Teven Jenkins Scouting Reports

Styrker

 • Teven Jenkins spiller med tunge hænder. Man kan se, når han rammer en forsvarsspiller med hans kraftfulde punch, og det er altid en god start.
 • Generelt er Jenkins' styrke rigtig god, og han får konsekvent skabt skub i løbespillet og flytter forsvarsspillere. Styrke til at få drejet forsvarsspillere og ellers bare drive dem flere yards tilbage.
 • Det er dog ikke kun Jenkins' styrke, der er god i løbespillet. Hans vinkler er også ret solide, og hans generelle processing speed i løbespillet er god. Finder hurtigt sin mand på en god måde.
 • Når han først har fået fat i hans mand, sustainer han sine blokeringer godt. Hans grip strength er god, og han bruger bare sin store krop godt til at fastholde sin position og blokering.
 • Hvis man leder efter en mand, der sætter tonen på angrebet, så er Jenkins en mand, der kan gøre det. Han spiller fysisk og nasty. Han begraver et par folk hver kamp.
 • Så hvis man ellers lægger alle punkter før dette, så er det bare tydeligt, at Jenkins er en dygtig down hill blokeringsspiller i løbespillet.
 • Hans gode tyngde og generelle robuste build giver ham et ret solidt anker, så han kan absorbere kontakt i kastespillet.

Svagheder

 • Jenkins er ikke en dårlig atlet, men hans eksplosivitet og især hans quickness er kun gennemsnitlig. Hurtigere rushere vil nok komme til at give ham problemer på snaps fra tid til anden, fordi han ikke helt kan justere hurtigt nok. Dette er især problematisk i kastespillet.
 • I pass protection har han et lidt svingende punch, hvor han skal passe på ikke at blive for aggressiv. Han har ikke rigtig evnen til at komme tilbage i snappet, hvis hans hænder svigter ham.
 • Han har lidt tendenser til at spille med lidt for meget waist bend, hvor han læner sig lidt for langt forover. Ikke et stort problem, men det er noget, der ikke må blive mere udtalt.
 • Grundet hans lidt gennemsnitlige atletiske evner, så er mange snaps en hårfin balancegang mellem at få fat i en mand og ikke spille ude af kontrol med dårlig balance. Nogle snaps vil han falde på maven, selvom han egentlig håndterer sine gennemsnitlige quickness udmærket.

Opsummering

Teven Jenkins er uden tvivl en meget klart defineret spillertype. Han er utrolig fysisk, stærk og dygtig i løbespillet. Han kommer både med en masse power, men også med fin spilforståelse og god teknik i løbespillet. Især i et power/gap-scheme vil han bare kunne mose folk ned ad bakke og skabe huller til runningbacks. Han har nok ikke helt mobiliteten til at være rigtig effektivt i zoneblokeringssystemer, og den gennemsnitlige bevægelighed og quickness vil nok også gøre ham til en gennemsnitlig pass protector i det meste af hans karriere. Men Jenkins kan give dig noget skub på linjen, hvis man mangler det.

NFL Comparison: Morgan Moses

Senest opdateret: 24/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button