Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Spencer Brown: Definitionen på et atletisk tackle-projekt

Spencer Brown har højde og atletiske evner som få offensive tackles, men der er til gengæld også meget at lære både teknisk, mentalt og fysisk. Han er kort sagt det perfekte projekt for en offensiv linjetræner.

Spencer Brown er født og opvokset i en lille by i Iowa, hvor han i high school var en 2 meter høj tight end på 244 pund. Han var et 0-stjernet talent ud af high school, og han havde længe ingen tilbud. Det ændrede sig, da FCS-holdet Northern Iowa sent i processen tilbød Brown et stipendium.

Hos Northern Iowa blev han flyttet til den offensive linje, og han redshirtede sin første sæson, mens han tog 80 pund på i vægt. I sin anden sæson i 2017 var han mest bare reserve, inden han i 2018 fik sine første kampe. Han blev herefter skadet i 2018, men vendte tilbage i 2019 som fast starter på højre tackle for holdet. Hans 2020-sæson blev aflyst pga. covid19, og den blev senere flyttet til foråret 2021. Her valgte Brown at droppe den og i stedet tilmelde sig 2021-draften

Alder ved draften: Ukendt
Højde: 6ft 8 in. (203cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 314 lbs (143kg) (Ved Senior Bowl)

Spencer Brown (OT) Scouting Reports

Styrker

  • Spencer Brown er bare et højhus af en tackle. Han er kæmpe høj med utrolig længde. Han har al den størrelse, man kunne ønske sig hos en NFL-tackle, og spørgsmålet er næsten, om han er for høj. Men en mand med den kropsbygning vil uden tvivl interessere nogle NFL-trænere.
  • Af så stor en mand at være, så er det næsten uvirkeligt, hvor atletisk Brown er. Han er ekstremt eksplosiv med gode fødder, og han har absolut ingen problemer med at flytte sig på en koordineret og balanceret måde. Han er virkelig en unik atlet for en mand på over to meter.
  • Netop de gode atletiske evner kommer især til udtryk i pass protection, hvor man kan se, at han har let ved at mirror rushere og forblive foran dem. Kan let arbejde sideværts, og når han først i den rigtige position taber han sjældent snappet.

Svagheder

  • Den største ting, som Brown kommer til at skulle kæmpe med, er hans højde. For selvom det er styrke, så er det i høj grad også en svaghed, fordi tyngdepunktet ligger så højt. Især i løbespillet blokerer han næsten henover folk til tider, og han har nogle gange svært ved at skabe stort skub i løbespillet, fordi han ikke kan komme i brystet på modspillere, der derimod kan komme ind under ham.
  • I pass protection savner jeg i høj grad noget forståelse af landmarks. Han driver rundt og ender ofte alt for dybt i sine pass sets, i stedet for at komme i position og så sætte sig lidt ned i et stærkt fundament. Her vil han ofte komme i position og så fortsætte med tage mere dybde uden grund. Frygter meget, at han i starten af sin karriere vil blive ædt indvendigt, fordi han ikke forstår sine landmarks og sin relation til quarterbacken.
  • Fordi Brown er så høj, så vil mange kunne komme lidt ind under ham, og han virker ikke endnu til at have den nødvendige core strength til at står imod. Hans anchor er med andre ord ikke så stærkt lige nu, og der er nok brug for lidt tid i et NFL-styrkeprogram, før han er stærk nok til at stå imod.
  • I forlænge af første punkt, hvor jeg snakker lidt om, hvordan han ofte næsten blokerer henover folk, så bliver hans balance lidt for ofte et problem i løbespillet. Selvom han har noget god fleksibilitet i løbespillet, så må han lige nu ofte læne sig forover for at blokere i løbespillet. Det koster på balancen, og han skal lære at blokere med et bedre tyngdepunkt uden at spille for meget med vægten over tæerne.

Opsummering

Spencer Brown er definitionen på et atletisk projekt. Han er stor og super, super atletisk, og mange NFL-hold vil nok være interesseret i at få fingre i ham for at se, om man kan udvikle ham til en tackle. Jeg synes dog også, at der er rigtig lang vej endnu. Det gælder både fysisk, hvor han skal blive stærkere, men også mentalt, hvor han lige nu ikke har den bedste forståelse for sin position. Teknisk er der selvfølgelig også en del vej. Kort sagt, så skal han lære næsten alt.

NFL Comparison: Jared Veldheer

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button