Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Shi Smith: Jagter South Carolina hattrick på receiver

South Carolina har fået en receiver valgt i både 2019 og 2020-draften i form af Deebo Samuel og Bryan Edwards, og nu jagter Shi Smith et hattrick. Smiths evner som ruteløber og fine zoneforståelse giver ham gode kort på hånden.

Shi Smith er født og opvokset i Union, South Carolina. ESPN havde ham som 4-stjernet talent og det største talent i South Carolina i sin årgang. Smith valgte hjemstatens college South Carolina over power house colleges som Clemson, Oklahoma og North Carolina.

Hos South Carolina kom han allerede rigeligt på banen i sin første sæson i 2017, hvor han greb 29 bolde for 409 yards. I 2018 og 2019 voksede hans rolle dog ikke rigtigt, da han var anden og tredjevalg bag Deebo Samuel og Bryan Edwards. I 2020 trådte han så mere i karakter. I den afkortede sæson greb han i ni kampe 57 bolde for 633 yards og fire touchdowns.

Alder ved draften: 22 år (26. oktober 1998)
Højde: 5ft 10in. (178 cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 186 lbs (84 kg) (ved Senior Bowl)

Shi Smith Scouting Reports

Styrker

  • Shi Smith har noget glimrende quickness og noget shiftyness i sine bevægelser. Evnen til at skifte retning er over middel med fin foot speed og og udmærket lower body-fleksibilitet.
  • Smith løber teknisk nogle glimrende ruter, hvor han er dygtig til at sætte sine breakes op med moves, timing og en forståelse for, hvordan man sår tvivl hos cornerbacken. Med de evner og hans quickness skaber han ofte noget separation ind og ud af breakes.
  • Smith spillede meget i slotten hos South Carolina, og han viser også en glimrende forståelse for at finde soft spots mellem zonerne i midten af banen. Virker som en klog receiver, der kan justere sine ruter til at hjælpe quarterbacken.
  • Når boldene ligger lige på ham, og han ikke er under pres, griber han bolden problemfrit. Han griber altså det lette, som han skal.

Svagheder

  • Smith er ikke den højeste, og jeg synes også, han så lidt ranglet ud i overkroppen. Jeg tror, han vil have godt af at lægge lidt muskler på og blive stærkere. Spørgsmålet er bare, om det vil koste for meget på fart og quickness.
  • Og apropos fart. Smith har måske nok noget udmærket quickness, men der mangler i høj grad noget burst og topfart. Den ser ud til at være under middel, og man ser ham ikke vinde på dynamik ret meget.
  • Netop den manglende burst kombineret med hans manglende styrke betyder, at han alt for let blev bremset, når han stod overfor press coverage udvendigt. Han kunne slet ikke true corners med fart, og kunne ikke ryste sig fri fysisk. Han skill set er meget låst til slotten med de mangler.
  • Hans generelle play strength er under middel, og han har også problemer med at gribe bolden i contestede situationer. Han har ikke størrelse og styrke til at skærme folk, og hans timing når han skal angribe bolden i luften er ikke noget særligt.

Opsummering

Jeg værdsætter Shi Smiths fine tekniske kunnen som ruteløber samt hans fine forståelse for at arbejde midten af banen. Det er dog svært at overse hans manglende fart, styrke og ball skills, når det bliver svært. Han giver dig ikke ret meget ekstra udover det lette, som næsten alle andre receivere ville kunne give dig, og det gør ham også til en receiver, som jeg ikke tager, før vi er et stykke nede på dag 3.

NFL Comparison: Daniel Braverman

Senest opdateret 14/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button