Cornerbacks 2021Scouting Reports 2021

Shemar Jean-Charles: Undersized sleeper med et øje for pass breakups

Appalachian States CB Shemar Jean-Charles er et navn, der dukker op flere og flere steder som et undervurderet bekendtskab, og når man sætter hans tape på, så springer hans attitude og evne til at få hænderne på bolden også i øjnene.

Jean-Charles kom til Appalachian State som et bare 2-stjernet recruit ud af Miramar High School i Florida. Dog havde Jean-Charles angiveligt interesse fra en række skoler og tilbud fra fx Florida International, Bowling Green, Tulane og Cincinnati. Valget faldt altså på App State.

Her redshirtede han sit første år, inden han fik spilletid som holdets nickel CB som redshirt freshman i 2017. Det samme gjorde sig gældende i 2018 med det resultat, at hans produktion ikke var specielt stor. Det ændrede sig dog, da han blev starter i 2019, hvor han pludselig stod for 45 tacklinger, 9 PBU og 1 INT. I 2020 fortsatte han som starter med 37 tacklinger og en enkelt INT – dog fik han hænderne på endnu flere bolde, da han førte FBS med 16 PBU på bare 12 kampe.

Alder ved draften: 22 år (22. juni 1998)
Højde: 5ft 10 in. (177 cm)
Vægt: 184 lbs (83 kg)

Shemar Jean-Charles Scouting Reports

Styrker

  • Noget af det første, man lægger mærke til på banen, er, hvor kommunikativ, aggressiv og aktiv, Jean-Charles er før, under og efter spillet. Spiller med en super god energi og ligner en spiller, der er ligeglad med, at han på papiret er temmelig undersized.
  • Jeg kan faktisk ret godt lide SJC's foot quickness og evne til at åbne sine hofter uden at miste fart. Jeg tror, at han vil være bedst fra et zone forsvar eller off man, da han godt kan se en smule begrænset ud, hvis han begynder square med store receivers på linjen, men ser ud til at forstå at spille med på ruter.
  • Jeg kan super godt lide Jean-Charles' evne til at læse korte rutekombinationer og kommer hurtigt ned ad bakke. Spiller med en herlig mentalitet og får sine hænder ind i utrolig mange passing lanes på trods af sin størrelse. Havde 27 PBU i sine sidste 26 kampe, og selvom der mangler nogle INT, så er han stort set altid omkring bolden.
  • Man kan tage det, for hvad det er, men over de seneste to sæsoner har Jean-Charles den bedste incompletion rate i CFB med 22,6% for CBs med mindst 100 targets mod sig. Det er bedre end spillere som Tre Brown, Asante Samuel, Derek Stingley og Patrick Surtain. Altså rimeligt godt selskab.

Svagheder

  • Jean-Charles er lille. Hans 5'10 er måske ikke så alarmerende, men samtidig vejer han kun 184 lbs og ser relativt kort ud. Til gengæld tog han 19 reps på bænken, og hans overkrop er faktisk ret muskuløs og spændt. Spiller da også mere fysisk, end hans størrelse umiddelbart ville indikere.
  • Engang imellem, når Jean-Charles skal løbe med receivers ned ad banen, har han en tendens til at blive for grabby og glemme at vende hovedet i tide. Til gengæld kæmper han som en gal for altid at være i position og mod Marshall viser han, at han på ren vilje kommer tilbage på en dyb rute på den modsatte side af banen og får hænderne i vejen. Kommer dog til at trække nogle DPI's og engang imellem miste track af sin mand.
  • Jeg kan godt lide hans foot quickness, men der mangler noget sådan ægte recovery speed, der giver ham den der følelse af altid at være oven på sent i reps. Det er bare sværere at skulle gøre alting i full speed for at følge med.
  • Det vil formentlig være et godt skifte for Jean-Charles at komme mere ind som nickel corner, da han mangler noget længde til at spille på ydersiden. Dog kommer det til at stille helt andre krav til hans transition, COD og især evnerne mod løbet. Han er dog villig og kan sagtens ødelægge screens også, men han kan også blive skubbet lidt rundt i løbespillet, så det bliver en udfordring at spille fri af kontakt og stadig lave tacklinger i space.

Opsummering

Shemar Jean-Charles var et navn, der relativt sent begyndte at poppe op som sleeper flere steder. Når man sætter hans tape på, så forstår man godt, hvorfor hans aggressive attitude og evne til stort set altid at være omkring bolden kan være tillokkende. Der er faktisk en del ting at kunne lide ved Jean-Charles evner i coverage, og jeg tror, at han med lidt coaching kunne blive en rigtig fin slot-cornerback, da hans build, længde og long speed måske ikke helt rækker til ydersiden. I hans to år som starter viste han i hvert fald, at han har en fremragende evne og timing til at forstyrre ruter og få hænderne i passing lanes. På grund af hans størrelse ender han "kun" med en 5. rundegrade, men han ligner til gengæld også et fornuftigt valg på tredjedagen.

NFL Comparison: Nevin Lawson / Mackensie Alexander

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button