Safeties 2021Scouting Reports 2021

Shawn Davis: Kan vilddyr tæmmes?

Der mangler ikke vilje og intensitet når Shawn Davis er i aktion, men der kan være behov for at tøjle den aggressive spillestil, hvis han skal gøre sig gældende i NFL.

Shawn Davis er vokset op i Miami i Florida og gik på Miami Southridge High School. Trods et tilbud om, som et fire-stjernet recruit, at spille for det lokale University of Miami valgte Davis at rykke nordpå til Gainesville for at spille for Florida Gators.

Efter begrænset spilletid i sine første to sæsoner – startede én kamp som Freshman i sæsonens sidste kamp – brød han igennem med en stærk juniorsæson i 2019. Efter overvejelser om at tilmelde sig draften valgte han at vende tilbage til et sidste år hos Gators, hvor han dog missede fem kampe med skade. Over de sidste to sæsoner samlede han 57 tacklinger, 5 interceptions og en forced fumble sammen i 19 optrædener.

Alder ved draften: Ukendt (24. december ukendt år, så vidt jeg kan opsnuse)
Højde: 5ft. 11in. (179 cm)
Vægt: 202 lbs (91 kg)

Shawn Davis Scouting Reports

Styrker

  • Davis har måske ikke den samme højde som mange andre safeties, men han er godt, kompakt bygget og har en fysisk spillestil, der matcher looket. Han spiller med glimrende intensitet og virker til at elske den fysiske del af spillet.
  • Han er effektiv når han arbejder sig op i boksen og kan få lov at ramme modstandere i løbespillet. Og han kan ramme hårdt.
  • Davis besidder nogle fine atletiske evner. Han er eksplosiv ud af startblokken – endnu en ting han bruger fint når han arbejder downhill i løbespillet – og har også rigtig fin fart i stængerne til at dække et stort område i den bageste enhed.
  • Når Davis er i position til at lave et spil på bolden har han fine hænder til at få lavet en interception. Så er der bare dét med at være i position til det... mere om det senere.
  • De atletiske evner og intensiteten bør være et glimrende fit på en special teams-enhed, og det er let at se for sig at han kan gøre væsen af sig tidligt i dén del af spillet.

Svagheder

  • Det der med at være i position: Davis mangler simpelthen instinkter og evne til at læse spillet når han er i opdækning. For en tidligere cornerback – om end i high school – er hans evner i opdækning generelt skuffende. Potentialet er der, men der virker til at være lang vej igen. Hans fornemmelse for ruternes udvikling er middelmådig og han er alt for ofte for langt fra spillet når bolden bliver grebet.
  • Ovenstående gør det svært for mig at se Davis fungere som en dyb safety. De fysiske betingelser er til stede, men mentalt skal der virkelig ske en udvikling.
  • Den aggressive spillestil er dejlig at se på, men kommer også med et par udfordringer. Davis angriber til tider spillet for hovedløst og ender med at tage sig selv ud af spillet, og har også en tendens til at gå for meget efter at lave det store hit, så han bare kaster sig ind i en modstander i stedet for at tackle med god teknik.

Opsummering

Det er let at elske den vildskab Shawn Davis spiller med, og de fysiske egenskaber han er i besiddelse af. Der er i bund og grund ikke noget man ikke – fra et fysisk perspektiv – ikke kan bede Davis om fra safetypositionen. Han har fysikken til at spille i boksen og farten til at begå sig i opdækning. Udfordringen er bare at Davis ikke for mig virker til at have gode nok instinkter og fornemmelse for opdækning, og det sætter en klar begrænsning på hvad han kan. Det er muligt der kan rettes op på det, men det er en halvstor projektion i min optik. Han har evner til at spille, og såmænd også starte, men det er ikke en chance jeg vil tage før på tredjedagen.

NFL Comparison: Zedrick Woods

Opdateret: 28/04/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button