Cornerbacks 2021Scouting Reports 2021

Shaun Wade: Katastrofalt 2020 udstillede manglerne

Inden 2020-sæsonen anså mange Shaun Wade som et sandsynligt top 50-valg i 2021-draften. En mareridtssæson har dog ændret på de udsigter, og nu er det spørgsmålet, om Wade måske bliver tvunget til at skifte position fra cornerback til safety.

Shaun Wade er født og opvokset i Jacksonville i Florida. I high school vandt hans hold statsmesterskabet alle fire år, og Wade var en af de store profiler. Han var vurderet som et 5-stjernet talent, der var i top 10 hos ESPN i sin årgang på tværs af alle positioner. Han valgte Ohio State over hold som Clemson, Florida og Georgia.

Hos Ohio State redshirtede Wade sin første sæson. I 2018 og 2019 spillede han som slotcornerback hos Ohio State og førte blandt andet holdet i interceptions i 2018. I 2020 blev han flyttet til udvendig cornerback, da Jeffrey Okudah ikke længere var på holdet. Her var Wade på Ohio State-mandskabet, der nåede finalen i college-football

Alder ved draften: 22 år (16. september 1998)
Højde: 6ft. 1in. (185cm)
Vægt: 195 lbs. (88kg)

Shaun Wade Scouting Reports

Styrker

  • Shaun Wade har et solidt og alsidigt build med god muskulatur. Et build, hvor han reelt har styrken og størrelsen til at være safety.
  • Når Wade er i position viser han rigtig fin play strength ved catch point, så han kan contestede catchet og gøre det svært for receiverne at gribe bolden. Han er svær at skærme og vifte væk.
  • Wade har haft god produktion, når det kommer til at lave interceptions og få hånden på bolden. Over tre år har han lavet seks interceptions og 18 pass deflections. Man sidder med fornemmelsen af, at han vil straffe vildfarne kast.
  • Der er en fin physicality over Wades spil, og han tackler generelt ret godt for en cornerback. Ikke bange til at angribe blokeringer på screens, og med hans solide build er han stærk nok til at tackle med appel.
  • En fornuftig trigger på ting underneden, når han har tid til og plads til at se ruterne udvikle sig uden at han skal justere sine bevægelser for meget. Altså en udmærket trigger, når han står i off zone coverage.

Svagheder

  • I 2020, hvor Wade blev flyttet til ydersiden, blev det tydeligt, at han mangler fart og quickness i sit spil. Hans fart ser ud til i bedste fald at være gennemsnitlig, og der mangler quick twitch i hans fødder og hofter, så han kan rigtigt løbe med receiverne.
  • Når Wade står i press coverage, virker han helt uden føling for receiveren. Hans punch timing er skidt, og han satser helt hovedløst på nogle snaps. Derudover mangler han quickness til at mirror receiverne, og han har ikke den nødvendige tålmodighed, så han ofte drejer hofterne for tildigt. Opgiver alt for ofte tidlig separation.
  • På ruterne mangler han også en feel og forståelse for spillet. Han bider på den mindste fake, receiveren laver, og han virker bare til at have ingen anticipation eller situational awareness i sin opdækningen.
  • Generelt manger der bare noget sense of urgency i hans spil i opdækningen, og han ligner bare en, der ikke har slået hjernen til på alt for mange snaps. Jeg ved ikke, om det er selvtillid eller en anden mental barriere, eller om han bare ikke er i stand til at læse spillet hurtigt nok.

Opsummering

Shaun Wade var inden 2020 anset som et muligt top 50-valg. Han var anset som et kæmpe talent ud af high school, men i 2020 da han blev rykket til en udvendig cornerplads, så blev hans mangler udstillet. Nu skulle han dække et større område og havde sjældnere safety- eller linebacker-hjælp. I den rolle blev hans manglende fart og quickness udstillet ofte, og mest kritisk af alt så virkede han til slet ikke at kunne læse spillet eller fornemme ruternes udvikling. Det har også åbnet for muligheden, at han slet ikke har en fremtid som cornerback i NFL, men at han måske bør rykkes til safety. Om det er vejen, ved jeg ikke, men det er svært at se Wade blive en god cornerback i NFL i hvert fald, så et forsøg på safety er nok bedre end ingenting. Wade har dog aldrig spillet safety, og det er derfor forsvare at tage Wade i top 100 eller måske endda 150. I stedet ligner han en mand, man må tage på dag 3 og så se, om man kan finde en rolle til.

NFL Comparison: Iman Marshall

Senest opdateret 25/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button