Quarterbacks 2021Scouting Reports 2021

Shane Buechele: Mange-årig backup in spe?

Uden de fysiske begrænsninger kunne Shane Buechele sagtens være en fremtidig starter i NFL, men med dem er det svært at se ham blive mere end en solid backup.

Shane Buechele er født og opvokset i Arlington, Texas. Hans far, Steve, spillede baseball professionelt i elleve sæsoner i MLB, primært hos Texas Rangers, og på den lokale Lamar High School, hvor også den tidligere Bills-running back Fred Jackson fik sin high school-uddannelse, spillede Buechele da også baseball, foruden football. I sin tid på Lamar kastede Buechele for 6379 yards og løb for yderligere 185, og stod bag samlet 94 touchdowns – 73 passing, 21 rushing. Som et konsensus fire-stjernet recruit fik han godt et dusin tilbud, bl.a. fra Oklahoma – som var holdet, der blev holdt med hos familien Buechele når der blev spillet college football – men valgte at committe til rivalerne Texas fra hjemstaten.

Buechele vandt starterjobbet allerede som freshman i 2016 og slog Colt McCoys freshman-rekord hos skolen for passing yards, da han samlede 2958 yards sammen, med 21 touchdowns og 11 interceptions – dertil kom 161 yards og to touchdowns på jorden. Året efter var Buechele atter under center fra starten af sæsonen, men skader henover sæsonen gav Sam Ehlinger chancen, og mens Buechele trak flere starter, blev han i sidste ende bænket og sluttede året som backup og med blot 1405 yards, syv touchdowns og fire interceptions.

I 2018 var Buechele begrænset til to starter og endte med at redshirte sæsonen, og da han i foråret 2019 kunne færdiggøre sine studier, kunne han skifte som graduate transfer til SMU, uden at skulle sidde ude i en sæson. SMU havde mistet sin startende quarterback, Ben Hicks, der var skiftet til Arkansas, og det gav mulighed for Buechele til at starte, og han leverede en stærk sæson med næsten 4000 yards, 34 touchdowns og 10 interceptions. Han fulgte op med endnu en solid sæson i 2020, hvor han i ti kampe samlede 3095 yards og 23 touchdowns sammen mod seks interceptions, og snittede pæne 8,4 yards per attempt. Hans 23 kampe hos SMU udmøntede sig i 17 sejre og seks nederlag, og da holdet i 2019 havde åbnet sæsonen 5-0 var det første gang siden universitetets ”death penalty” fra NCAA i 1987 at de opnåede en rangering i top 25 hos AP – som nummer 24. Over 2019 og 2020 blev det til i alt 11 uger som et rangeret mandskab med Buechele under center.

Alder ved draften: 23 år (8. januar 1998)
Højde: 6 ft. 1 in. (185 cm)
Vægt: 207 lbs. (94 kg)

Shane Buechele Scouting Reports

Styrker

  • Buechele er først og sidst en pocket passer, der generelt begår sig vel bag sin offensive linje. Han bevæger sig fint rundt i lommen og holder øjnene ned ad banen for at finde en receiver, selv når der begynder at komme pres ind på ham.
  • Selvom han er bedst i lommen, er Buechele bestemt også i stand til at lave nogle spil når strukturen bryder sammen. Generelt er Buechele god til at undgå at gå i panik, og uanset om det er i eller udenfor lommen formår han at holde hovedet koldt og overskue banen for at få flyttet kæderne.
  • Buechele passer generelt ganske godt på bolden, men han er ikke konservativt anlagt. Han er mere end villig til at kaste bolden ned ad banen, men det er stort set altid en kalkuleret risiko når han slipper bolden. Han er ikke skødesløs, men heller ikke ude af stand til at forsøge at få flyttet angrebet.

Svagheder

  • Fra et fysisk synspunkt lader Buechele noget tilbage at ønske. Hans 6’1”, 207 lbs er både til den mindre og lettere side end NFLs beslutningstagere bryder sig om, og kombineret med lidt begrænset atletisk potentiale og noget skadeshistorik kan det få nogle til at holde lidt igen.
  • Også armstyrken er ikke helt på det ønskede niveau. Det er ikke på et kritisk niveau, men det er tydeligt at han til tider kan kæmpe med at få bolden frem uden at skulle lægge ekstra kræfter i. Bolde mod den fjerne sidelinje er ikke altid kønne at se på.
  • Teknisk er Buechele som udgangspunkt ganske velfunderet, men netop de dybe kast er lidt farlige på den front, fordi han er nødt til at lægge hele kroppen i for at kompensere for at armstyrken ikke er helt oppe hvor den burde være.
  • Præcisionen er lidt hit or miss, og hans tape har nogle stretches, hvor han bare intet kan ramme på flere spil på stribe.

Opsummering

Det er ikke svært at sætte pris på Shane Buechele, når man ser ham. Hans tape afslører i lange stræk en spiller, der har skill-settet til at begå sig i NFL relativt hurtigt, om end uden reel starterupside. De fysiske begrænsninger er umiddelbart lidt for mange til at jeg ser Buechele etablere sig som starter på NFL-niveau, men han kan begå sig i lommen, spille klogt og eksekvere dit offensive system, og det har absolut også sin værdi i en backup. Det vil ikke overraske mig at se Buechele få en del år i ligaen som reserve, med nogle spotstarter i ny og næ.

NFL Comparison: Gardner Minshew

Senest opdateret: 30/01/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button