EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Shaka Toney: Undersized one-trick-pony

Shaka Toney har gennem fire sæsoner været en produktiv pass rusher for Penn State, men en klejn fysik, gennemsnitlige atletiske evner og manglende variation som pass rusher giver bekymringer om, at han måske for meget er en one-trick-pony.

Shaka Toney er født og opvokset i Philadelphia, Pennsylvania. I sin sidste sæson af high school lavede han 21 sacks, hvilket gjord ham til et 3-stjernet talent med tilbud fra store skoler som Penn State og North Carolina. Han valgte førstnævnte i sin hjemstat.

Hos Penn Stat redshirtede han sin første sæson, inden han kom ind og blev rotationel pass rusher i 2017. Her lavede han fire sacks, inden han i en lignende rolle i 2018 lavede fem sacks. I 2019 og 2020 fik han mere spilletid som starter, og han kvitterede med 6,5 sacks i 2019 og fem sacks i otte kampe i 2020.

Alder ved draften: 23 år (7. Januar 1998)
Højde: 6ft 2in. (188 cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 238 lbs (108kg) (ved Senior Bowl)

Shaka Toney Scouting Reports

Styrker

  • Shaka Toney er virkelig dygtig til den svære kunst at time snappet. Han er dygtig til at læse, hvornår centeren snapper bolden, og han var konsekvent den første ude af startblokken med god timing og anticipation. Det er dog en egenskab, der bliver sværere i NFL.
  • Selvom det ikke altid skinnede igennem for Toney, der på nogle snaps så rimelig gennemsnitlig ud atletisk, så testede han fantastisk med god fart og eksplosivitet. Han har de atletiske evner til at være en speed rusher.
  • Når han så var kommet fint ud af startblokken og skulle runde hjørnet, så viser han generelt udmærket bend. Han har en meget lav stance, og han er dygtig til generelt at holde det tyngdepunkt hele vejen rundt om hjørnet, og der er nogle lækre snaps, hvor han dykker under tacklen og rundt udvendigt.
  • Hele hans spil handler om at vinde hjørnet, og den kunst har han udviklet flot. Udover sin get off og bend, så har han glimrende hand usage til at vinde hjørnet. Viser det ofte populære cross-chop og et par andre udvendige moves.

Svagheder

  • Toney har ikke den ideelle størrelse, og han er både lavere og lettere, end man typisk vil se hos en EDGE-rusher. Til senior Bowl vejede han 238 pund, og det er for lidt.
  • Toney er i udpræget grad en finesse-spiller, og man savner noget styrke og power i hans spil. Hans hænder gør sjældent skade til tackles' tyngdepunkt, og hans momentum dør derimod hurtigt, hvis tackles er i position.
  • Der er mange ting, der spiller ind her, men helt overordnet, så bliver han alt for ofte spist mod løbet. Der mangler i høj grad tyngde og styrke til at stå fast, og han er alt for dårlig til at forblive square. I stedet bliver han drejet og skubbet rundt på alt for mange spil. Ville slet ikke turde at sætte ham på banen mod løbet lige nu.
  • Toney er alt for meget en one-trick-pony lige nu. Han truer kun udvendigt, og jeg er bange for, at det vil blive læst af tackles, der også generelt har bedre styr på deres teknik. Når han ikke truer indvendigt eller med power, så bliver det for en-dimensionelt, synes jeg.

Opsummering

Toney er en teknisk udmærket pass rusher, der var nogenlunde produktiv i college. Jeg kan dog godt frygte meget for ham i NFL, hvor han har for få andre kort at gøre godt med. Derudover kan han få meget svært komme på banen, fordi han er så upålidelig mod løbet. Af de grunde kan jeg simpelthen heller ikke tage Toney før allersidst i draften.

NFL Comparison: Jeff Holland

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button