Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Seth Williams: Spektakulære catches og manglende fart

Seth Williams har de sidste tre år leverede mange store højdepunkter for Auburn, men den store receiver har også været tvunget til at lave mange spektakulære catches pga. manglende fart, og det bekymrer.

Seth Williams er født og opvokset i Cottondale, Alabama tæt på Tuscaloosa, der huser University of Alabama. Han var et 4-stjernet talent ud af college, og han var rangeret af ESPN som den fjerdebedste spiller fra Alabama i sin årgang.

Selvom han er vokset op ganske tæt på University of Alabama, valgte han at slutte sig til statsrivalerne fra Auburn University i det sydligere Alabama. Hos Auburn kom han allerede i aktion i sin første sæson, hvor han greb 26 bolde for imponerende 526 yards. I 2019 spillede han 12 kampe som starter, hvor han greb 59 bolde for 830 yards. I 2020 spillede han 11 kampe med 760 yards til følge.

Alder ved draften: 21 år (10. april 2000)
Højde: 6ft 3 in. (191 cm)
Vægt: 211 lbs (96 kg)

Seth Williams Scouting Reports

Styrker

  • Seth Williams præsenterer os med en ganske god fysik, hvor hans højde er det største plus. Han er rager ganske godt op i vejret, og han ser også godt trimmet ud fysisk i 2020 sammenlignet med 2019, hvor han var en 10-15 pund tungere.
  • Styrken er et punkt, hvor Williams kan vinde som ruteløber, da han fysisk overmatcher mange cornerbacks. Han kan stadig godt spille endnu mere fysisk, men overordnet kan han gå på kroppen af cornerbacks og vinde den vej.
  • Williams har en stribe helt utrolige catches de sidste par år i college. Han viser en strålende evne til at strække sig efter bolden og gå op og hente den. Virkelig en imponerende catch radius, og han giver virkelig en masse rum, som quarterbacken kan finde på at ramme.
  • Kropskontrollen er i forlængelse af ovenstående punkt en anden ting, hvorpå han vinder lidt. Han viser en udmærket evne til at justere til bolden og han har også en glimrende fornemmelse for at gribe bolden ved sidelinjen.

Svagheder

  • Williams er en stor receiver, og desværre har han, som flere andre store receivere, problemer med sin fart. Der mangler virkelig noget burst og det ekstra top gear, og jeg tror, han skal være meget, meget tilfreds, hvis han løber 4.55 på 40 yard dashen.
  • Der er desværre også lidt stivhed i Williams' bevægelser, og man savner evnen til at sænke hofterne og eksploderer ind og ud af sine retningsskift. Det er lidt for stift.
  • Williams skal arbejde en del på sine releases. Lige nu mangler han quickness til at ryste cornerbacks af sig. Den del bliver svær at forbedre meget, og derfor er det også ærgerligt, at han ikke er bedre med sine hænder og med sin krop til at gå ind og fysisk bølle cornerbacks og komme af linjen på den måde. Lige nu bliver han kvalt af fysiske cornerbacks.
  • Alle de ovenstående punkter med problemer på line of scrimmage og hans manglende fart og quickness betyder også, at Williams generelt har nogle problemer med at skabe separation. Alt for ofte tvunget ind i contestede catches.
  • Jeg synes egentlig, at Williams' hænder og hans evne til at vinde contestede catches var udmærket i 2019, men i 2020 sneg der sig alt for mange drops ind, og han havde også svært ved at vinde de contestede situationer. Det holder ikke fo en mand af hans størrelse.

Opsummering

Seth Williams er den klassiske store receiver, som vi ser næsten hvert eneste år. Han har noget styrke og kan lave nogle spektakulære catches med en stor catch radius. Men der er også nogle af de klassiske bekymringer vedrørende fart og evnen til skabe separation som ruteløber. Og desværre for Seth Williams, synes jeg ikke, at han løser den manglende fart så godt, da han ikke formår at kompenserer på andre måder som ruteløber. Derfor er Williams også klart en dag 3-spiller for mit vedkommende.

NFL Comparison: Marcell Ateman

Senest opdateret: 20/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Check Also
Close
Back to top button