Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Samuel Cosmi: Pass protection har brug for et kosmetisk løft

Samuel Cosmi er født og opvokset i Humble, Texas, en forstad til Houston af forældre, der er emigreret fra Rumænien. Ud af high school var han et 3-stjernet talent, der oprindeligt havde valgte Houston som sit college. Da Houstons træner valgte at skifte til Texas, fulgte Cosmi med.

Cosmi redshirtede sit første år i college, inden han i 2018 startede 12 kampe som Texas’ højre tackle. I 2019 rykkede han til venstre tackle, hvor han var quarterback Sam Ehlingers blind side-beskytter i både 2019 og 2020. Han blev valgt til BIG12-konferencens all star-hold i 2020.

Alder: 21 (16. februar 1999)
Højde: 6ft. 7 in. (201cm)
Vægt: 309 lbs. (140 kg)

Samuel Cosmi Scouting Reports

Styrker

 • Cosmi har al den højde og længde, som du kunne ønske dig i verden. Virkelig en høj tackle, der har den der old school-prototypiske længde, som nogle hold stadig går meget op i.
 • Selvom Cosmi er stor, er han dog langt fra tung. Han har strålende eksplosivitet og fart, og han  bevæger sig generelt imponerende for en to meter høj mand. Der vil altid være lidt vanskeligheder med quickness i de lange lemmer, men han er overordnet en rigtig god atlet.
 • Cosmi er på ingen måde stiv at se på, og han har god fleksibilitet i underkroppen og nok knee bend til, at han ikke spiller for meget som en lodret planke. Det hjælper især hans anchor, som er overraskende godt, selvom han er så høj, som han er.
 • Bevægelsesevnerne præger Cosmis spil, og han er dygtig i bevægelse. Især i løbespillet er hans kombination af længde og mobilitet rigtig god, når han zone-blokerer. Generelt dygtig, når han er i bevægelse.
 • Generelt synes jeg, at han tager gode vinkler, og han bliver sjældent overrasket over spillets udvikling. God til at få sin krop mellem forsvarsspiller og bolden, og det gør sig egentlig gældende både i løbe- og kastespillet.
 • I pass protection har han sine mangler (se svagheder), men jeg kan godt lide hans evne til at føre rusheren rundt om quarterbacken. God til at flytte fødderne og føre dem up field. Bliver sjældent slået clean udvendigt.
 • Kan godt lide Cosmis attitude på banen. Der er en opmærksomhed og sense og ugency over hans spil. Han er hele tiden på udkig efter sine opgaver og virker til at have få mentale blundere.

Svagheder

 • Cosmis helt åbenlyse og overordnede svaghed er hans fodarbejde i pass protection. Teknisk er det meget sjældent sådan, at tackles får succes i NFL. Han ejer lige nu ikke et reelt vertikalt pass set, men sidestepper (klikker hælene)/løber baglæns i stedet for at kick-slide. Derudover false stepper han (første skridt kommer ingen vegne) hele tiden. Fodteknisk skal det helt omstruktureres.
 • Jeg vil også gerne se ham bruge sine hænder bedre i pass protection, da han alt for ofte lader folk komme ind i bryster på ham, så han skal body catche dem. Det gør han udmærket, men jeg vil meget gerne se bedre timing og pop i hænderne, så han kan stunne rushere mere consistent.
 • Man kunne godt ønske sig, at Cosmi viser mere upper body strength fra tid til anden. Hans evne til at displace forsvarsspillere ved point of attack og hans generelle grip strength er under middel.
 • Cosmi vil altid kæmpe mod sin højde. Jeg har nævnt, at han egentlig har fin fleksibilitet i underkroppen, men han spiller stadig for oprejst og vil altid være sårbar for spillere, der kan spille lavt, fordi han er så høj, som han er.

Opsummering

Cosmi er en interessant evaluering. Hans fodarbejde og teknik i pass protection efterlader en del at ønske, og der skal arbejdes koncentreret på at rydde op i det rod, som er hans fødder. Men på trods af de her mangler, så var Cosmi ret succesfuld i pass protection, da han ofte tager gode vinkler, har fantastisk længde til at få fat i folk og generelt har gode atletiske evner, så han stadig kommer i mange gode positioner. Derfor mener jeg også, at Cosmi er en startende NFL-tackle i fremtiden, og hvis han også kan blive teknisk mere velfunderet, så kan han også blive en god NFL-tackle.

NFLComparison: Taylor Decker

Senest opdateret 13/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button