Quarterbacks 2021Scouting Reports 2021

Sam Ehlinger: Kan intangibles gøre Sam til den grimme ehling?

To Super Bowl-MVP-quarterbacks er kommet ud af Westlake High School i Texas, men selvom Sam Ehlinger er i besiddelse af den vindermentalitet og de lederevner NFL-mandskaber ønsker fra positionen, ligner han mest en backup på NFL-niveau, så han kan få svært ved at gå sine forgængere i bedene.

Sam Ehlinger er født og opvokset i Austin, Texas, og spillede for den lokale Westlake High School, hvor velkendte navne som Drew Brees, Nick Foles og Justin Tucker også spillede deres high school-bold. Ehlinger slog sine forgængeres rekorder og forlod skolen som all-time leader i både passing yards og touchdowns. Han havde, som et fire-stjernet recruit, tilbud fra Houston og SMU, men Ehlinger var aldrig i tvivl om at han skulle være en Longhorn og committede til University of Texas, som han havde holdt med helt fra barnsben.

Som Freshman i 2017 delte han spilletid med Shane Buechele, og startede seks af de ni kampe han fik spilletid i. I 2018 tog han kontrollen over starterjobbet og samlede 25 touchdowns sammen mod blot fem interceptions, mens han føjede hele 16 touchdowns til på jorden, og sluttede året af med at blive kåret til Sugar Bowl MVP efter en 28-21-sejr over Georgia. Også 2019-sæsonen blev lukket med en MVP-titel i holdets Bowl-kamp, efter en 38-10-sejr mod Utah, som afslutning på en sæson hvor Ehlinger kastede 32 og løb for syv touchdowns, mens det blev til ti interceptions. I den forkortede 2020-sæson samlede han 26 touchdowns og fem interceptions sammen, og hentede otte touchdowns på jorden.

Ehlinger forlader Texas med en 27-16-record, 11.436 passing yards og 94 touchdowns, og dertil 1.907 yards og 33 touchdowns på jorden, foruden 27 interceptions.

Alder ved draften: 22 år (30. september 1998)
Højde: 6ft. 1½in. (187 cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 222 lbs (101 kg) (ved Senior Bowl)

Sam Ehlinger Scouting Reports

Styrker

  • Sam Ehlingers intangibles er svære at komme udenom. Han har flere gange i sin Texas-karriere vist evnen til at hæve sit niveau når kampene spidser til og løfte spillerne omkring sig. Han kæmper på hvert eneste spil og er den ledertype på positionen NFL-beslutningstagere drømmer om.
  • Som runner har Ehlinger masser af power, og han kan gøre ondt på modstanderne når de prøver at få ham ned at ligge. Han får ikke forsvarsspillere til at tackle luft på samme måde som nogle af de bedste runners på positionen i NFL, men han er stadig i stand til at fremtvinge missede tacklinger og bounce af forsvarsspillere og fungere som en dual-threat
  • Ehlinger har en god forståelse for spillet og ruteudviklinger når han skal kaste bolden, og han viser evnen til at kaste med anticipation.
  • Det er dog udenfor strukturen, når spillene bryder sammen og han skal improvisere, at Ehlinger for alvor viser sig fra sin bedste side, både som passer og runner.

Svagheder

  • Der venter Ehlingers positionstræner i NFL et større arbejde med at få finpudset teknikken. Fodarbejdet er nogenlunde, men ingenlunde prangende, hans release kan strammes op, og selvom har vist sig i stand til at begå sig i lommen, er det absolut ikke dér han viser sit bedste og mest stabile spil frem. Dét at begå sig i lommen og fornemme presset er et klart work in progress.
  • Selvom Ehlinger har vist sig i stand til at kaste med anticipation, lader armen overordnet set en del tilbage at ønske. Armstyrken er begrænset og præcisionen er mildest talt svingende, og selvom en opstramning af teknikken bør hjælpe på det sidste – og mindske hvor meget det første bliver udstillet – vil det næppe nogensinde blive en styrke for ham.
  • Ehlinger har vist at han godt kan gå gennem progressions, men det er ikke noget han gør på et højt niveau og regelmæssigt. Han skal speede processen op og være hurtigere til at tage den rigtige beslutning. Texas’ system har tilgodeset hans styrker, men det har været på bekostning af at udvikle den del af hans spil, og kommer han i aktion tidligt i NFL kan trænerne være tvunget til at gøre det let for ham – split banen op og giv ham ét eller to reads, og hvis ikke de er åbne, så løb. Det er bare ikke nok på den lange bane, hvis han skal være starter.

Opsummering

Hvor stor en fornøjelse det end kan være at se Sam Ehlinger spille, er det svært at komme udenom at han ikke er i nærheden af at være et ligeså godt prospect som han er god college-QB. Han har et skill-set, der er skræddersyet til at præstere i college, hvor man kan klare sig uden god teknik og med et middelmådigt armtalent, i kraft af et stærkt mentalt drive og evnerne til at samle yards sammen på jorden. Men selvom NFL har inkorporeret flere collegekoncepter over de senere år, er der stadig lang vej igen for Sam Ehlinger. Hans intangibles og lederevner skal nok få ham draftet, og hvem end der vælger ham, skal nok sætte pris på at have ham på deres roster. Ehlinger er dog ikke en spiller jeg ville føle mig tryg ved at skulle starte, og jeg tvivler på at han nogensinde bliver det. Men han kan sagtens være den type spiller, der kan komme ind fra bænken og lave noget magi.

NFL Comparison: Tim Tebow

Senest opdateret 28/01/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button