Cornerbacks 2021Scouting Reports 2021

Rodarius Williams: Greedy Williams’ storebror… Ja, storebror

For to år siden blev Greedy Williams valgt af Cleveland Browns i anden runde. Nu er hans storebror, ja, du læste rigtigt, storebror, klar til NFL efter en flot og rekordsættende karriere hos Oklahoma State.

Rodarius Williams er født og opvokset i Shreveport, Louisiana. Hans lillebror er Greedy Williams, der blev valgt midt i anden runde af 2019-draften. Rodarius var et 3-stjernet talent ud af high school, og han valgte allerede tidligt Oklahoma State som sit college.

Hos Oklahoma State redshirtede han sin første sæson i 2016, inden han allerede i sin anden sæson blev fast starter og spillede 13 kampe. Den rolle matchede han i de resterende år af sin college-karriere, og han startede 48 i træk ud af 48 mulige kampe i 2017 til 2020. Dette var rekord for flest kampe i træk som starter for Oklahoma State, en rekord tidligere holdt af Russell Okung.

Han er lidt ældre end nogle af de andre i årets draft, fordi han tidligt i skolen blev holdt tilbage et år.

Alder ved draften: 24 år (12. september 1996)
Højde: 5ft 11in. (180cm)
Vægt: 189 lbs (85kg)

Rodarius Williams Scouting Reports

Styrker

  • Rodarius er en solid atlet med acceptable middel til lidt over middel atletiske evner. Hans fart er solid, og han bevæger sig generelt ret glidende og flydende. Han kan ikke helt matche lillebror Greedy Williams, men det er klart et plus og ikke noget, han taber på.
  • Han har en god tålmodighed og balance i press coverage. Afventer receiverens udfald og mirror ham glimrende på linebacker scrimmage. Kunne ønske sig lidt mere styrke, men generelt er han habil i press coverage.
  • Jeg kan godt lide Rodarius Williams i man coverage, hvor han har fin quickness til generelt at mirror receiverne godt. Han er dygtig til at forblive i fase med receiverne, så han ikke bliver drejet rundt i tide og utide.
  • Selvom han er bedst i man coverage, synes jeg faktisk, at hans spacing og awareness i zone opdækningen er over middel. Ret fin til at få dybde på sine drops, når ruter forsøger at arbejde sig bag ham.

Svagheder

  • Jeg vil ønske, at Rodarius var lidt mere fysisk i sit spil og var stærkere. Receivere der går på kroppen af ham skubber ham lidt væk, og man vil gerne se ham reroute receivere lidt stærkere.
  • Der mangler lidt sense of urgency i hans spil. Jeg savner nogle af de der eksplosioner, hvor han bare blæser frem på et kort kast og slår bolden ned. Vil gerne have mine cornerbacks lidt mere aggressive og fysiske.
  • Jeg var ikke så imponeret over Williams' evne til at finde bolden i luften med ryggen til bolden. Derudover var hans styrke ved catch point ikke en styrke, og man kunne godt frygte, at en Mike Evans/Kenny Golladay type bare ville destruere ham om søndagen i NFL.
  • Rodarius Williams er en af de ældste spillere i årets draft, og han vil fylde 25, inden han kan spille sit første snap i NFL. Man sidder måske lidt med fornemmelsen af, at hans potentiale allerede er nået, og man ikke helt ved, om han kan lægge ret meget mere på.

Opsummering

Rodarius Williams har egentlig ganske solidt coverage tape med nogle glimrende evner i man coverage og acceptable evner i zone opdækningen. Han bevæger sig godt og teknikken er for det meste pålidelig. Jeg savner dog alligevel noget ild i røven på ham, og han spiller lidt soft, hvilket aldrig er ønsksværdigt. Derudover er hans alder en ting, som gør, at man bare ikke kan tage ham alt for højt, fordi han bare ikke virker til at have samme udviklingspotentiale som andre. Femte eller sjette runde virker rimeligt for Williams, men der kan han også være et steal, da hans coverage-evner ikke er super langt fra at kunne kæmpe med om et starter job.

NFL Comparison: Christian Campbell

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button