Cornerbacks 2021Scouting Reports 2021

Robert Rochell: Cornerback-trænerens nyeste projekt

Robert Rochell har alle de atletiske og fysiske egenskaber, man kunne ønsker sig i en NFL-cornerback. Nu skal en NFL-træner bare lære ham at spille cornerback med pålidelig teknik og forudseenhed.

Robert Rochell er født og opvokset i Shreveport, Louisiana, hvor han i High school spillede et hav af forskellige positioner og var sprinter ved siden af. Han fik en tredjeplads i Louisiana på 100-meteren. Efter high school var han et 0-stjernet talent, og han endte med at vælge FCS-holdet Central Arkansas som sit college.

Han redshirtede sin første sæson hos Arkansas i 2016, inden han var backup det meste af 2017. I 2018 blev han fast starter og kvitterede med blandt andet fire interceptions. I 2019 fortsatte han de gode takter, lavede fem interceptions og kom på årets FCS-hold. I 2020 spillede han syv af holdets ni kampe i en afkortet FCS-sæson, der havde et alternativt kampprogram.

Alder ved draften: 23 år (26. april 1998)
Højde: 6ft 0 in. (183cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 195 lbs (88kg) (Ved Senior Bowl)

Robert Rochell Scouting Reports

Styrker

  • Robert Rochell er ikke en høj cornerback som sådan, men højden er middel til lidt over, og så har han lange arme, så han alligevel bibringer noget god længde til at angribe bolden og få hænderne på receiveren. Vil være i spil for alle hold, selv dem hvor armlængde betyder meget.
  • Rochell har rigtig god eksplosivitet og fart. Man kan se, hvordan han virkelig kan eksplodere ud af sine breakes eller ned ad bakke mod kortere kast. Han vender uden problemer og kan løbe med næsten alle receivere uden de store problemer - især på det niveau, han spillede på i college hos Central Arkansas.
  • Han er en dejlig smooth atlet at se på, og hans retningsskift er skarpe og effektive med hurtige fødder og glidende hofter. Naturlige mirror evner i sine bevægelser, så han næsten altid kan følge receiveren, hvis han ellers har teknikken og hjernen med sig.
  • Rochell havde samlet ni interceptions i 2018 og 2019, og han viser nogle lovende takter, når han skal angribe bolden i luften. Fin længde og styrke til at komme ind med noget appel og finde bolden gennem receiverens hænder.

Svagheder

  • Når Rochell står i press coverage oppe i receivernes ansigt, er hans teknik usikker. Han har det med at åbne for tidligt og vil næsten altid snyde lidt med sine hip turns i stedet for at blive tålmodig og rent faktisk læse receiveren. Der mangler noget tålmodighed og disciplin i hans press teknik.
  • De generelle tekniske usikkerheder er et tilbagevendende tema. Der er nogle solide blundere, og det hele virker meget ustabilt lige nu. Skal have lært ham noget consistency i hans teknik, og lige nu virker han lidt usikker og gættende i sit fodarbejde på nogle spil.
  • Han skal blive bedre til at læse spille og anticipere ruterne. Hans route recognition er lige nu under middel, og det gør, at han opgiver for meget separation i nogle tilfælde. Han blev også slået dybt nogle gange, fordi han fejlvurderer situationen, og selvom han i nogle tilfælde kunne komme tilbage med sin fart, så går det næppe sådan i NFL. Mere disciplin og bedre fornemmelse for ruter.
  • Jeg ville ønske, at han var lidt mere fysisk. Det meste af tiden ligner han en mand, der ikke gider at tackle, og han bliver ofte bare stående på blokeringer i stedet for at komme af dem, når der bliver kastet et screen. Skal have sparket mere gang i ham i NFL.

Opsummering

Robert Rochell er definitionen af et projekt, som man kan give til sin cornerback-træner og bede ham om at forsøge at lave en NFL-cornerback. Rochell har dejlig længde og sublime movement skills, der ville gøre ham i stand til at trives i alle systemer. Lige nu er teknikken og det mentale bare ikke stabilt op pålideligt, og det skal en træner have fat i, før Rochell kan spille på et NFL-forsvar. Men tag Rochell i bunden af tredje runde eller fjerde runde, og så må cornerback-træneren til at tjene sine penge.

NFL Comparison: Shaquill Griffin

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button