Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Robert Hainsey: Fra tackle til center i NFL?

Robert Hainsey agerede højre tackle på Notre Dames fremragende offensive linje, men han ligner mere en indvendig linjemand, hvor flere snakker om ham som center. Her vil hans fysiske begrænsninger kunne skjules bedre, mens hans spilintelligens kan træde i karakter.

Robert Hainsey er født og opvokset i Pittsburgh, hvor han allerede i sin anden sæson i high school var anset som den bedste spiller på holdet, selvom han spillede på den offensive linje. Derfor søgte han de sidste to år af sin high school-tid til Florida for at spille på de prestigefyldte IMG Academy.

Efter tiden hos IMG Academy var han anset som et 4-stjernet talent og i top 35 hos ESPN på tværs af alle positioner. Han valgte Notre Dame som sit college over næsten alle andre store skoler i landet.

Hos Notre Dame var han backup i sin første sæson, inden han blev starter allerede i sin anden sæson i 2018. I 2019 startede han otte kampe, inden han brækkede anklen og missede resten af sæsonen. Han var tilbage i 2020, hvor han startede alle sæsonens kampe.

Alder ved draften: ukendt (12. august ukendt)
Højde: 6ft 4 in. (193 cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 302 lbs (137 kg) (Ved Senior Bowl)

Robert Hainsey Scouting Reports

Styrker

  • Robert Hainsey har et ganske solidt teknisk og mentalt fundament. Langt hen ad vejen, kan man se, at han er i kontrol og ved, hvordan han teknisk skal gribe spillene an. Vil relativt let kunne opnå teknisk på et solidt NFL-niveau.
  • Spilintelligensen er i den forlængelse ret solid, og han er sjældent ude af position og læser spillets udvikling godt. Han ved, hvad hans styrker er, og han ved, hvad det er, han skal lykkes med, hvis han skal være succesfuld. Klog og solid spiller.
  • Den tidlige brug af hænderne er et område, hvor jeg synes, at Hainsey ser solid ud. Hans timing og placering på det første punch er som regel fornuftigt, og man kan se, at han forstår, hvordan han undgår at komme på bagkant ved ikke at lade folk komme ind på brystet af ham.
  • I løbespillet, synes jeg, at han som oftest arbejder med fine vinkler og generelt med god kontrol. Han har fin krops-leverage, hvor han arbejder rimelig lavt, og hans generelle evne til at komme fornuftigt ind i blokeringerne med hænderne med vinklerne er solid.

Svagheder

  • Hainsey vinder ikke nogle combine-øvelser, og han mangler både en del eksplosivitet og længde i hans bevægelser. Han spillede højre tackle i college, men han havde store problemer mod hurtigere rushere. Derfor skal han også ind og spille guard eller måske endda center, hvor hans spilintelligens vil hjælpe endnu mere.
  • Udover de atletiske begrænsninger hos Hainsey, så må man også påpege, at han ikke er noget power house. Han er i den lette ende af offensive linjefolk, og man så ham sjældent virkelig skabe betydelig movement i løbespillet.
  • I forlængelse af det, så virkede hans anchor heller ikke fantastisk, og det er måske en af de største bekymringer, når han skal ind og spille mod de lidt tungere defensive tackles. Har han modstandskraften til at holde stand mod de rigtige store drenge?
  • Selvom Hainsey ofte havde god hand usage i starten af blokeringen, og han ofte fik placeret hændernee, så savnede jeg lidt evnen til at holde blokeringerne lidt længere. Det var som om, at hans styrke og mirror-evne ikke helt kunne følge med efter den første kontakt.

Opsummering

Robert Hainsey er en af de typer, der vinder meget på et solidt teknisk fundament og fin spilintelligens. De typer har det med at bide sig fast i ligaen. For en del af dem er det dog som backup eller low end-starter, og man kunne godt frygte, at de begrænsede atletiske evner og lidt manglende styrke peger i backup-retningen for Hainsey. Derudover skal han også til at lære en ny position som center eller guard, og selvom det sikkert passer ham udmærket typemæssigt, så ved man aldrig, om det bliver en succes. Det er svært, at tage Hainsey før dag 3 pga. begrænsningerne, men han kan nok godt bide sig fast i ligaen, tror jeg.

NFL Comparison: Ted Larsen

Related Articles

En kommentar

Skriv et svar

Back to top button