Safeties 2021Scouting Reports 2021

Richie Grant: Har Senior Bowl gjort ham til årets bedste safety?

Siden Senior Bowl løb af stablen i januar, har Richie Grant fået en del opmærksomhed, og det lyder som om, at han er i spil til at blive valgt som årets første safety i 2021-draften.

Richie Grant er født i Mississippi og opvokset i Fort Walton Beach i det nordvestlige Florida tæt på Alabama. Ud af high school var han slet ikke rangeret af ESPN, mens han var meget lavt rangeret udenfor top 2.500 andre steder. Hans eneste tilbud fra et førstedivisionscollege var UCF, der lige var gået 0-12 året inden.

Hos UCF redshirtede Grant sin første sæson i 2016, inden han blev rotationsspiller med 32 til følge i 2017. I 2018 havde han bidt sig fast som starter og spillede samtlige 13 kampe som starter og lavede over 100 tacklinger og flotte seks interceptions. I 2019 startede han 12 kampe for holdet med 78 tacklinger og én interception. I 2020 var han fast starter og spillede ni kampe i den afkortede sæson. I alt nåede han 290 tacklinger, 10 interceptions og seks forcerede fumbles i college-karrieren.

Alder ved draften: 23 år (9. november 1997)
Højde: 5ft 11½ in. (182 cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 200 lbs (91 kg) (ved Senior Bowl)

Richie Grant Scouting Reports

Styrker

  • Richie Grant er en erfaren safety i college, der har spillet mange snaps. Det var tydeligt, at han virkelig var komfortabel i UCF's system, og at han havde rigtig god spilforståelse. Han var sjældent ude af position, og han viste flere gange en god trigger til at breake på bolden, før den reelt var kastet. Stoler på sine reads.
  • I 2020 spillede han mest som en bokssafety, der havde mange opgaver i zoner underneden eller som robber/rat, der skulle ligge og opsnuse ruter, der krydser midten. Her synes jeg, at han viste en god fornemmels for spacing i sit zonearbejde, og hans fornemmelse for positionering var ganske habil.
  • Der er en dejlig sense of urgency i Grants spil, og som bokssafety er han ikke bange for at komme med op og hjælpe mod løbet. Han tøver ikke, og han fylder sit gap med god fysik og noget ordentlig appel.
  • Som tackler viser han også mange gode tackler, og især i boksen er hans physicality kombineret med glimrende tackleteknik en opskrift på relativt få missede tacklinger. Der er lidt større problemer med tacklinger in space, men generelt er vinklerne fornuftige, og han er overordnet en over middel tackler.

Svagheder

  • Der var relativt sjældent, at Grant mødte nogle af de bedste college-hold, og derfor bekymrer det mig også, at han på trods af det så rimelig uatletisk ud. Der er måske nok acceptabel eksplosivitet, men hans topfart er solidt under middel, og han har noget stivhed i hofterne. Jeg frygter for, om han uge efter uge kan følge med atletisk mod NFL-spillere.
  • Netop grundet den manglende fart ser jeg ikke en rolle for Grant som dyb safety, og han vil have nogle begrænsninger i de opdækningsopgaver, han kan påtage sig.
  • Teknisk og når man ser på route anticipation er Grant egentlig udmærket i man coverage, men man så også eksempler på, at hurtigere spillere, især mod Cincinnati, der var det bedste hold, Grant mødte i 2020, gav ham problemer. De problemer frygter jeg også i man coverage i NFL.

Opsummering

Richie Grant har fået masser af ros efter Senior Bowl, hvor han efter sigende gjorde det godt. Man kan også se, at vi har med en mere moden college-spiller en de fleste, og han læser spillet bedre end de fleste. Samtidig kommer han med herlig effort og physicality. Det giver ham en god chance for at bide sig fast som i værste fald en habil backup. Jeg kan så godt frygte, om han kan blive til mere end det, fordi de atletiske evner ikke imponerede mig. Derfor tager jeg heller ikke Grant i anden runde, som har været rygtet på det seneste. Jeg ville nok vente til tidligst sidst i tredje runde.

NFL Comparison: Taylor Rapp

Senest opdateret 15/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button