SafetiesScouting Reports 2021

Richard LeCounte III: En klog og disciplineret safety til bagenden af forsvaret

Der bliver altid snakket meget om fart, størrelse og potentiale under draften. Safety Richard LeCounte III beder dig glemme alle de ting og i stedet fokusere på disciplin og spilintelligens i opdækningen.

Richard LeCounte III er født og opvokset i det sydøstlige Georgia. Ud af high school var han et 5-stjernet talent, der kunne vælge og vrage mellem næsten alle colleges. Han valgte hjemstatsuniversitetet Georgia, hvor han spillede allerede i sit første år og derefter har spillet tre år som starter.

Efter femte spillerunde i sit sidste collegeår i 2020 var LeCounte involveret i et trafikuheld, hvor han pådrog sig en hjernerystelse, en skulderskade og flere mindre knubs og skrammer. Efter uheldet i slutningen af oktober har han i skrivende stund (midt december) misset halvanden måned med følgeskaderne.

Alder: 22 år (11. september 1998)
Højde: 5ft. 11in. (180cm)
Vægt: 190 lbs. (86 kg)

Richard LeCounte Scouting Reports

Styrker

  • Det er ikke svært at se, hvorfor LeCounte har tre år under bæltet som starter hos Georgia. Han er en virkelig klog og disciplineret safety, der sjældent er ude af position og generelt spiller med god awareness og fornemmelse for sin opgave i relation til spillets udvikling. Er ofte den første til at reagere på screens, misdirection eller lignende.
  • Dygtig til at maskere sin opgave i coverage, og viser god forståelse for at matche rutekombinationer. Du kan bede ham om mange forskellige ting i opdækningen, og han udfører dem med en sikkerhed, der er beroligende.
  • Det er essentielt for safeties at tage gode vinkler. Både i arbejdet med at dække ruter op, men også til bolden, hvis en spiller bryder ud i det åbne. Det gør Richard LeCounte for det meste, og han er en pålidelig dyb safety og sidste skanse på forsvaret.
  • Jeg er stor fan af LeCountes attitude på banen. Han spiller med dejlig sense of urgency og spiller koncentreret med god effort på alle spil.
  • Selvom han ikke er den største og stærkeste, så spiller han med fin fysik, og han er ikke bange for at fylde sit gap mod løbet, selvom han er en mindre safety.

Svagheder

  • Selvom LeCounte er klog i opdækningen, så kan man godt være i tvivl om, hvor mange spil han vil lave. Hans atletiske evner ser nemlig gennemsnitlige, og hvis man skal blive en rigtig god dyb safety, skal der ofte mere fart til, hvis man skal have range til at lave nogle af de nødvendige spil.
  • Størrelse og styrke vil være en ting, som kan skade LeCountes alsidighed. Han vil nok aldrig være en særlig god spiller mod løbet, fordi han ikke helt fylder nok i boksen. Han ligner altså en spiller, der primært vil være en dyb safety.
  • LeCounte er rigtig dygtig, når han arbejder i sine zoner, men han mangler noget quickness til at være god i man coverage. Her vil han kunne få problemer, hvis han for ofte skal mirror tight ends eller receivere.

Opsummering

Jeg undervurderede sidste år Jordan Fuller, som Rams valgte i sjette runde, fordi han ikke var nogen stor atlet. Hans spilintelligens har dog opvejet de mangler i Fullers rookiesæson, og Richard LeCounte er lidt samme type. LeCounte er hverken stor, stærk eller noget særligt atletisk, men han er tydeligvis klog og disciplineret, og det kan sagtens gøre ham til en starter i NFL - allerede fra hans rookiesæson. Specielt fordi han spiller større og mere fysisk, end hans størrelse egentlig berettiger til, og det beroliger mig, når man vil diskutere, om han kan klare mosten i NFL.

Ideelt set vil LeCounte mest bare skulle agere som dyb safety i NFL, og allerhelst måske på hold, der kører meget two-high (Rams, Broncos, Colts), hvor han kan bruge sin spilintelligens til at indgå i et forsvar, hvor maskering af opdækningen og spilintelligens er i højsædet for safeties. Hvis han skal være single-high free safety for meget, kan man måske godt savne lidt fart til at dække fra sidelinje til sidelinje. I værste fald bør LeCounte være en rigtig solid backup, der altid vil være mentalt klar på at træde ind og læse opgaverne fornuftigt.

NFL Comparison: Jordan Fuller

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button