Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Rashod Bateman: Et tillokkende navn i en dyb WR-klasse

Bateman havde alle chancer for at cementere sit navn i toppen af draften lige indtil Big Ten lukkede ned på grund af coronapandemien. Selvom både football og Bateman kom på banen igen, flyver han nu en smule under radaren – og det er en fejl.

Rashod Bateman voksede op i Tifton, Georgia, hvor han spillede high school bold på Tift County High School. Her greb han for 56 bolde for 825 yards og 5 TD i sin junior season, inden University of Minnesota tilbød ham et scholarship. Faktisk lagde Bateman kun yderligere på i sin senior sæson, og hans 83 grebne bolde for 1.539 yards og 21 touchdowns begyndte at trække interesse fra større programmer. Men selvom Bateman var et 4-star recruit, endte han med at vælge Minnesota med intentionen om at få spilletid hurtigt og gøre et godt indtryk.

Allerede i hans freshman-sæson bidrog han også til holdet med 51 grebne bolde for 704 yards og seks touchdowns. Dermed steg forventningerne også til Bateman, der i sin sophomore-sæson viste sig som en af de bedste unge receivers i hele USA, da han greb 57 bolde for 1.170 yards og 11 touchdowns. Det gjorde ham til semifinalist til Fred Biletnikoff-prisen som bedste WR og gav skyhøje forventninger til 2020.

På grund af coronapandemien valgte Bateman dog at opte ud af sæsonen, men da Big Ten besluttede at genoptage football i løbet af september, valgte Bateman også at søge om tilladelse til at spille igen. Den fik han og nåede på fem kampe at vise prøver sit talent igen med 472 yards i fem kampe – dog uden at få det helt store momentum på vej ind i draft-optakten.

Skiftede nummer fra #13 til #0 for at illustrere, at det var nultolerance over for racisme.

Alder: 21 (29. november 1999)
Højde: 6ft. 2 in. (188 cm)
Vægt: 210 lbs. (95 kg)

Rashod Bateman Scouting Reports

Styrker

 • Ruteløbene er i min optik Batemans største styrke. Han bevæger sig flydende ned ad banen og ind og ud af sine cuts, og har en naturlig føling for den del af spillet
 • Spilforståelsen er også et klart plus i Batemans bog, og i sine ruteløb finder Bateman effektivt de bløde zoner i forsvaret, og bringer sig i position til at gribe bolden.
 • Foruden gode ruter, viser Bateman også gode, bløde hænder til at hive bolden ind, og han både tracker bolden effektivt og er stærk i contested situationer, hvor han kan bruge sin fysik. Han har god størrelse og er tilpas stærk til at kunne vinde i mange af disse situationer. Generelt er der ikke meget, der relaterer sig til at gribe bolden som Bateman ikke gør på et højt niveau.

Svagheder

 • Dér hvor Bateman falder igennem, er på det atletiske plan. Ikke at han er decideret uatletisk, men han ligner ikke en overvældende god atlet, og det sætter lidt et loft på hans potentiale.
 • Foruden noget manglende lateral agility, har jeg også min tvivl om hvor hurtig Bateman er. Af de umiddelbart bedste receivers i årgangen er han den, der har den dårligste kombination af topfart og atletiske evner. Han er dog i stand til at skabe noget med bolden i hænderne, selvom han ikke er nogen dynamisk trussel i den situation.
 • Trods god fysik og evner som ruteløber, savner jeg lidt at se Bateman dominere mod press coverage. Han vinder ikke nok i disse situationer, og hvis han kæmper med at komme af line of scrimmage og ikke har farten til at vinde dybt, er han endnu mere afhængig af at sætte folk med sine ruter. Det er muligt, men det sætter ham under lidt ekstra pres.
 • Jeg ville gerne se Bateman give lidt mere på banen end tilfældet er. Han har rigelig fysik til at kunne være en meget bedre blocker end hans tape efterlader indtryk af, og han ligner simpelthen for ofte en spiller, der ikke giver sig 100%. Det kan sagtens vise sig at være noget der ikke får betydning i NFL, men det er et lille irritationsmoment for mig.

Opsummering

Var Bateman hurtigere og mere atletisk, ville han i min optik være et klokkeklart førsterundevalg. Han er en glimrende pass catcher, der gør mange ting på et højt niveau. Desværre er hans upside begrænset af de atletiske evner, og det kan meget vel komme til at koste ham en smule på draftday. Jeg ser ham dog stadig som en spiller, der kan blive solid WR2 for et hold, og det har bestemt også værdi. Han hører i min bog hjemme på andendagen og selvom jeg ikke vil afvise at han kan snige sig ind i første runde, så ser jeg det som mest sandsynligt at det bliver på første del af andendagen at han kommer af brættet.

NFL Comparison: Courtland Sutton

Opdateret 17/03/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Rashod Bateman falder meget naturligt lige på grænsen mellem en stor og mellemstor receiver. Med sine omkring 6'2, 210 lbs har han god længde og en god robusthed, der passer godt til hans måde at spille på. En relativt kort, kompakt overkrop, lange arme og relativt lange ben.
 • Bateman er en utrolig naturlig receiver og en af de absolut bedste craftsmen i årets klasse. Han har en helt fantastisk evne til at sætte ruter op ned ad banen og løber med den største naturlighed direkte mod corners, der spiller off coverge for bare at breake ruten af med perfekt timing.
 • Er ikke den hurtigste receiver i en lige linje, men hans footwork er godt afmålt og har den rigtige footquicknes til at gøre livet surt for corners. Super tekniker, der får det at løbe ruter til at se legende let ud i forhold til mange andre receivers. Breaker ruter af i alle retninger med største naturlighed og har et ondt double-move i arsenalet, som han bruger både dybt, på slant and go's, out- og in-breaking ruter. Sætter kontinuerligt corners i ubehagelige situationer.
 • Forstår at positionere sig både i space og på contested catches. Har en god aggressivitet, når bolden er i luften og viser en naturlig evne til både at tracke bolden og hale den ind. Gode hænder.
 • På grund af hans timing og forståelse for rute-dybde sætter han også tit sig selv i en god position i forhold til at skabe YAC. Han er måske ikke den mest elusive receiver med bolden i hænderne, men han kommer så ofte ud af sine ruter med høj fart, at han er svær at fange på de første meter, og han har samtidig nok styrke i overkroppen til at holde den første tackler væk.

Svagheder

 • Bateman er mere fluid og naturlig, end han er hurtig og en god atlet. Det er ikke forventet, at Bateman ødelægger nogle rekorder til combinen, og faktisk vil det nok være en sejr for ham, hvis han er gennemsnitlig til det meste. Han vinder med sin forståelse og blik for detaljen.
 • Mangler noget burst og top-fart på vertikale ruter og kan bedre lide at angribe corners og brække af eller sætte double-moves op end at slå man-coverage på eksempelvis go-routes. Er klart en receiver, der er bedre, når han har en vinkel på sin modstander.
 • Hans manglende burst kan også give ham problemer ved line of scrimmage, hvis dygtige man-corners stiller sig lige i hovedet på ham. Det kan godt få ham til at tage lidt for mange skridt og nærmest lave hjulspind på linjen i stedet for effektivt at komme ned ad banen. Her skal han blive bedre til at bruge hænderne og være mere konsekvent i udførelsen af sin release plan. Måske vil Bateman være bedst stillet ved at spille af linjen som flanker (Z-receiver) eller i slotten.

Opsummering

Hvis man leder efter en speedster, der for alvor kan strække forsvaret, skal man nok kigge et andet sted end efter Rashod Bateman, selvom han snittede 20.3 yards pr. reception i 2019. Til gengæld er han god til alt andet og en utrolig velafrundet receiver. Hans evner som ruteløber er ekstremt udviklet i forhold til hans alder og erfaring, og jeg synes, at det er blevet mere og mere tydeligt de seneste år, at craftsmen af den kaliber simpelthen bare fungerer i NFL. Det er ofte spillere som Davante Adams, Michael Thomas, Stefon Diggs, Adam Thielen, Justin Jefferson, der fører ligaen i receptions, touchdowns og yards, og jeg tror, at Rashod Bateman vil falde i den kategori af dygtige ruteløbere med fremragende ball skills, hænder og fornemmelse for positionen. Han er ikke den bedste atlet eller den hurtigste spiller på banen, men han er et af de mest sikre kort på positionen i årets draft, og derfor er det også en skam, at han ikke bliver talt mere op i øjeblikket. Hvis Bateman går i slutningen af første runde, så tror jeg, at et hold bliver ekstremt glade for ham i mange år.

NFL Comparison: Allen Robinson / Michael Thomas

Styrker

 • Rashod Batemans største styrke er klart hans allerede polerede evner som ruteløber. Han sælger sine ruter godt med forskellige fodfinter, head fakes og generel acceptabel quickness. Han angriber forsvarsspillerens blinde punkter og har generelt god timing i sine ruter.
 • Han vinder ikke dybt på fart, men til gengæld har han nogle rigtig gode double moves, som gør ham i stand til at vinde dybt. Kan vinde på alle niveauer af banen pga. sin teknik.
 • Bateman viser også glimrende styrke ved catch point, og han viser en evne til at skærme forsvarsspillere og tage slåskampen, når bolden er i luften. God timing og aggressivitet i sine indgreb.
 • I forlængelse af ovenstående punkt viser Bateman også noget glimrende kropskontrol til at justere til bolden og finde den i luften. Tracker også bolden fornuftigt på dybe kast.
 • Selvom han ikker er hurtig og dynamisk, så synes jeg, at han giver lidt ekstra YAC. Han virker til at have en udmærket fornemmelse for space, og han er ikke let at tackle.

Svagheder

 • Bateman kommer ikke til at vinde på atletiske evner i NFL. Han er ikke langsom, men hans fart og acceleration er gennemsnitlig, og man savner nogle dynamiske evner i hans spil.
 • Hans stance er meget bred, og det betyder, at han ikke kan sætte ordentligt af, når han begynder sine ruter. Hans bagfod har et consistent false step, hvor han rykker den 10-15cm frem i stedet for at komme ud over stepperne med det samme.
 • Jeg vil gerne set Bateman være mere fysisk i sine releases. Han har størrelsen til at spille mere fysisk på sine releases og på sine ruter, og når han ikke har fantastisk fart, så ville det hjælpe ham at spille lidt stærkere før catchet. Ellers har han kun teknik at vinde på, hvorimod styrke burde være hans andet es.
 • Han havde nogle koncentrationsdrop hist og her både i 19 og 20. Det er ikke et stort problem, men det er noteret.

Opsummering

Bateman er en dygtig receiver, der forstår, hvordan man løber ruter. Alene det giver ham noget, som bør kunne overføres til succes i NFL. Så kan det godt være, at han mangler noget fart og dynamik, men det betyder nok mest, at han vil spille en lidt anden rolle, end han gjorde i college. I NFL ser jeg ham egentlig mest være en slotreceiver eller posession-receiver, hvor han i college - især i 2019 - løb mange vertikale ruter. Jeg ser dog ikke en førstereceiver, men mere en fornuftig andenreceiver, og af den grund ville jeg ikke personligt tage ham i første runde.

NFL Comparison: Michael Crabtree

Senest opdateret 27/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button