Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Racey McMath: 190 + 98 + 4.34 = ?

Racey McMath har været fanget bag det ene stortalent efter det andet hos LSU, hvilket er gået gevaldigt ud over både produktionen og mulighederne for at vise sig frem. Men hans størrelse og test-tal giver anledning til at se, om 190 cm + 98 kg + en lynhurtig 4.34 40-tid kan = en NFL-fremtid.

Lad os bare få det ud af verden. Racey McMath har et af de fedeste navne i årets draft, og angiveligt kommer hans fornavn, fordi hans mor følte, at han “ræsede” rundt inde i maven på hende. Godt så. Hvor matematikken kommer ind, ved ingen.

McMath var et 3-stjernet prospect ud af high school og havde tilbud fra en lang række skoler – både store og små. Der var mange steder, hvor han kunne have vadet direkte ind og formentlig været starter fra dag ét, men i stedet valgte han at satse på sig selv, tage udfordringen op og tage til LSU, der var SPÆKKET med talentfulde pass catchers. For bare lige at nævne i flæng: Ja’Marr Chase, Terrace Marshall, Justin Jefferson, Russell Gage, D.J. Chark, Foster Moreau, Thaddeus Moss og Stephen Sullivan. Plus et par halvgode runningbacks, så der var altså munde nok at mætte.

Spillede også kun i bare to kampe som freshman uden at gøre et væsen af sig, og som sophomore blev det kun til 2 grebne bolde for 42 yards. Da LSU’s offense eksploderede med Joe Burrow i 2019, fik McMath sin bedste sæson med 17 grebne bolde for 285 yards og 3 TD. I 2020 blev til det blot 14 bolde for 195 yards og en enkelt scoring. Alt imens spillede han dog fast på special teams og loggede 500+ snaps over sin karriere.

Alder ved draften: 21 år (14. juni 1999)
Højde: 6ft 3 in. (190cm)
Vægt: 217 lbs (98 kg)

Racey McMath Scouting Reports

Styrker

  • Det første, der springer i øjnene, er McMaths build. Selvom han er lang, er han bygget som en knapt 6'3, 217 lbs tank. Slank, atletisk med tonede arme med muskler mejslet i granit. Ligner virkelig en NFL-spiller rent fysisk.
  • McMath har en naturlig interessant pakke at arbejde ud fra. Han er stor, fysisk, hurtig og burde i princippet være en langt større faktor i et angreb, end hvad tilfældet har været. Har alle de fysiske forudsætninger for at udvikle sig som spiller, men det kræver tid og reps. Size-speed freak.
  • Det er ikke ret mange targets, han har fået hos LSU. Men på de få, der går hans vej, viser han faktisk udmærket evne til at sikre catches i tight coverage, og når defenders hurtigt er over ham. Viser også en evne til at justere til et par lave kast, og mod Vanderbilt snapper han fint bolden ud af luften i fuld speed på en in-breaking route, hvilket får én til at håbe på mere af det samme.
  • Alt er en lille smule on display, men slet ikke nok til at turde fremskrive det til nogen form for succes i NFL. Har nogle YAC-evner på grund af hans rene fart og størrelse, kan vinde i luften og viser også til tider, at han kan agere dyb trussel med sin fart og acceleration på vertikale releases. Dog er han tit "bare" på banen og en eftertanke.
  • Er angiveligt et monster på special teams, og har logget mere end 500+ Special Teams snaps, hvilket nok bliver hans umiddelbare billet ind på et NFL-hold. Det er dog også en ret fed fordel at have eksempelvis en bomstærk punt-gunner, der løber 4.34 og ikke er bange for at få tøjet beskidt.

Svagheder

  • McMath er ikke nogen specielt poleret receiver, og så er det vist også sagt på en pæn måde. Faktisk ligner han mest en atlet, der liner op, hvor han bliver bedt om det og forsøger at løbe fra sin mand. Han mangler stort set alt det fundamentale og tekniske.
  • En ting som at komme hurtigt af line of scrimmage ligner alt for tit et problem. Er tit langsom til at komme ud af starthullerne, hvilket giver cornerbacks en kæmpe fordel. Løber mange ruter mod off-coverage, hvor han aldrig bliver en faktor, og når corners stiller sig op i hovedet på ham, så er han for nem at få hænderne på og sænke.
  • Har lang, lang vej som ruteløber. Runder sine ruter og ser ud til at have problemer ind og ud af sine breaks. Ser ud til at være stiv i hofterne, hvilket hans dårlige agility-øvelser også vidner om (7.36 3-cone). Ved heller ikke, om han altid rammer den rigtige rutedybde, da bolden et par gange ligger bag ham eller går igennem hænderne på ham for højt. Kan også være QB-spillet, men ser bare ikke timingsmæssigt ret præcist ud.
  • Hans produktion er nærmest ikke eksisterende, hvilket selvfølgelig til dels kan forklares og forsvares ved at være begravet bag SÅ mange talentfulde pass catchers hos LSU. På et tidspunkt skulle man også bare mene, at talentet ville skinne igennem, hvis det for alvor var der. Alle fysiske tools er der nemlig, så hvorfor er det ikke ham, der er brudt ud?

Opsummering

Racey McMath er en nærmest umulig evaluering at lave, da der ikke går ret mange bolde i hans retning, og det føles nærmest som om, at han engang imellem bare er på banen for at løbe coverage af dybt eller true lidt med sin størrelse. Det er ret tydeligt, at meget af det fundamentale, tekniske og nuancerne på positionen mangler. Til gengæld kan McMath vel med rette betegnes som et af de mest toolsy og spændende height-weight-speed projekter i dette års klasse, hvilket måske vil være appellerende for nogle hold. Har været begravet på depth charten bag legit fantastiske spillere, så det kan godt være, at McMath "bare" behøver tid, reps og en WR coach, der lægger ekstra timer i at forme ham. Under alle omstændigheder kan McMath bidrage som en værdifuld special teamer, men jeg ville ikke tage ham før tidligst 6. runde ud fra det udgangspunkt og tape, der foreligger lige nu.

NFL Comparison: Darrius Heyward-Bey (Måske en Dan Chisena-rolle til at starte med)

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button