Quarterbacks 2021Scouting Reports 2021

Peyton Ramsey: Peyton he is, Manning he ain’t

Efter at have ført an i et imponerende turnaround for Northwestern i 2020-sæsonen, tager Peyton Ramsey springet til NFL, men spørgsmålet er om de mange bekymringer ved hans spil ender med at overstråle de spændende ting han trods alt også kan

Peyton Ramsey er født og opvokset i Cincinnati i Ohio. Lligesom brødrene Montana og Drew er opkaldt efter velkendte quarterbacks (Joe og Bledsoe, hvis nogen skulle være i tvivl), er Peyton det også, selvom Peyton Manning kun var en profil i college på daværende tidspunkt. Faderen Doug Ramsey har siden 1997 været coach på Elder High School i Cincinnati, hvor spillere som Kyle Rudolph og Eric Wood har slået deres folder, og da Peyton blev gammel nok til at gå i high school var det netop hos Elder, hvor han også startede som quarterback. Ramsey forlod Elder som skolerekorder i passing yards, touchdowns, completions og attempts, og har også single-game rekorden i bl.a. touchdowns med seks. Det blev til 6708 yards og 49 touchdowns gennem luften og dertil kom 2692 yards og 32 scoringer på jorden.

Ramsey havde tilbud fra syv skoler, herunder Wake Forest, Boston College og Illinois, men valgte Indiana. Redshirtede 2016-sæsonen, inden han i 2017 spillede i ni kampe, herunder fire fra start, med 10 touchdowns og 5 interceptions til følge. I 2018 startede han alle holdets tolv kampe, kastede 19 touchdowns mod 13 interceptions og trods en completionprocent på 66 snittede han blot 6,4 yards per attempt.

Forud for 2019 mistede han starterjobbet til Michael Penix, men en skade til Penix betød at Ramsey startede de sidste syv kampe i sæsonen. Det blev Ramseys klart bedste sæson, statistisk. Over i alt 11 optrædener leverede han en sæson med 68,0% completion, 8,2 YPA, 13 touchdowns og 5 interceptions, og dertil kom syv touchdowns på jorden.

Med udsigt til at ryge tilbage som backup bag Penix, valgte Ramsey at søge væk som graduate transfer, og valget faldt på Northwestern, hvor han fik rejst holdet fra en 3-9-sæson i 2019 til 7-2 i 2020. Ramsey selv kastede 12 touchdowns og otte interceptions, ramte på 61,0% af sine kast for 6,1 yards per attempt i de ni kampe.

Alder ved draften: 23 år (31. oktober 1997)
Højde: 6 ft. 2 in. (188 cm)
Vægt: 220 lbs. (100 kg)

Peyton Ramsey Scouting Reports

Styrker

  • Fra et teknisk perspektiv kan man godt fornemme at Ramsey er søn af en football coach. Det er ikke fuldstændig clean, men han gør egentlig mange ting ganske godt. Bruger fødderne fint mens han går gennem sine reads, og er fint i stand til at træde ind i kastet og drive bolden ned ad banen med en fin kastebevægelse.
  • Ramsey har en stærk arm, som han ikke er bange for at vise frem. Han har en aggressiv mentalitet og er frygtløs når han kaster bolden.
  • 1079 yards og 17 touchdowns på jorden vidner om at Ramsey også er i stand til at skabe noget med bolden i hænderne, og mens han ikke kan matche de bedste dual-threats i evnerne på den front, har han nok mobilitet til at give lidt problemer for et forsvar.

Svagheder

  • Begge de to første punkter ovenfor kommer med et klart ”men”. Teknikken er god, så længe lommen holder – og skal man undskylde Ramsey, så gjorde den det godt nok ikke specielt ofte hos især Indiana – men når han kommer under pres falder spillet sammen. Han har i forvejen lidt udfordringer når det kommer til dét at arbejde i lommen, men når hans protection ikke holder, falder det hele fra hinanden.
  • Armstyrken kommer som sådan ikke med et ”men”, men.... så alligevel. Der er flere spil på Ramseys tape, der kan efterlade mig i tvivl om hvorvidt armen reelt er så stærk som jeg umiddelbart formoder at den er. Flere bolde virker til at dø fuldstændig når de nærmer sig receiveren, men mit bedste bud er at det ganske enkelt handler om at teknikken falder fra hinanden. Han har i forvejen en tendens til at sende for mange kast afsted fra bagfoden.
  • Selv når Ramsey udfører sin teknik fint kæmper han gevaldigt med præcisionen, og der er indtil flere bolde, der lander milevidt fra den tiltænkte receiver.
  • Den aggressive spillestil kan man på sin vis godt sætte pris på, men det bliver også for ofte for skødesløst. Der er simpelthen for mange hovedløse beslutninger og unødvendige kast. Det er næsten Rex Grossman’sk: “Fuck it, I’m throwing it downfield”

Opsummering:

Peyton Ramsey er bestemt ikke talentløs, men som gennemgangen ovenfor nok indikerer, kommer han med nogle klare bekymringer. Hans fysiske skill-set er alsidigt og spændende med fin størrelse, gode evner som runner, en stærk arm og en frygtløs mentalitet, men han falder igennem hos mig på nogle af de allervigtigste parametre, når jeg skal vurdere ham. Han læser og processerer ikke spillet godt nok, kollapser ikke under pres, tager for mange dårlige beslutninger, og trods en solid completionprocent for karrieren, er jeg overhovedet ikke solgt på hans præcision. Det fordrer bare ikke rigtig at bruge et valg på ham. Det lugter umiddelbart af at Ramsey skal forsøge at tilspille sig en rolle i NFL som undrafted free agent, men det kan være et hold vover pelsen på ham i den sidste del af draften.

NFL Comparison: Shea Patterson

Senest opdateret: 30/01/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button