Linebackers 2021Scouting Reports 2021

Pete Werner: Hverken store svagheder eller stor x-faktor

Vi kender det engelske udtryk “Jack of all traits, master of none”, og det passer ganske glimrende på Werner. Ohio State-linebackeren har ingen åbenlyse huller i sit spil og er udmærket generelt, men man savner også noget x-faktor og nogle store spil fra Werner.

Pete Werner er født og opvokset i Indianapolis, hvor han allerede efter sit tredje år i high school var en ombejlet herre. Her valgte Werner egentlig at spille college-football hos Notre Dame, men i løbet af sit sidste år af high school fortrød Werner og valgte i stedet Ohio State.

Hos Ohio State spillede han begrænset i sin første sæson i 2017, og det blev til ni tacklinger i alt. I 2018 bed han sig dog fast og spillede over 800 snaps og lavede blandt andet tre sacks og slog syv bolde ned. I 2019 fortsatte han som starter, og han lavde i alt 58 tacklinger. I 2020 ændrede hans rolle sig lidt, men han var stadig fast inventar på Ohio State forsvar. I alt nåede Werner 168 tacklinger i Ohio State-karrieren.

Alder ved draften: 21 år (5. juni 1999)
Højde: 6ft 3 in. (191 cm)
Vægt: 242 lbs (110 kg)

Pete Werner Scouting Reports

Styrker

  • Werner har ideel størrelse til at være en alsidig linebacker i NFL. Han har en fin vægt og et tonet build uden dog at være stor, så han stadig kan forblive bevægelig mod kastet. Har også rigtig fin længde til at finde vej i trafik samt at fylde lidt, når der forsøges fundet vinduer i midten af banen.
  • Werner arbejder med rigtig fin foot quickness og eksplosivitet i sine hofter. Flipper let og elegant hofterne, så han kan løbe med folk. Der er lidt stivhed i de små områder, men overordnet har han en underkrop med god bevægelighed.
  • I kastespillet er han erfaren med reelle NFL-agtige opdækningsopgaver, og han viser over middel opmærksomhed og evne til at matche ruter hen over midten. Han er samtidig atletisk nok til ikke at blive udstillet i både man coverage og zone coverage.
  • I boksen er han glimrende til at angribe blokeringer med fin længde og udmærket pad level, som gør, at han kan stacke og shedde blokeringer fornuftigt. Måtte måske gerne være lidt bedre til at væve sig rundt om blokeringer, men han håndterer kontakten bedre end de fleste linebackere.
  • Med sin fine eksplosivitet, fine længde og generelle evne til at angribe blokeringer viser Werner glimrende evner som blitzer. Kan godt lægge nogle pass rush-moves til sit spil, men det er værd at sende ham efter quarterbacks fra tid til anden.
  • Det er altid rart at se en linebacker spille med god energi og sense of urgency. Der er ikke noget med at trisse rundt og lurepasse. I stedet virker han 100% koncentreret på alle spil, og han farer rundt med fuld fart.

Svagheder

  • Jeg synes, at Werner har glimrende burst, men topfarten er nok ikke noget særligt, og han er ikke som sådan en mand, der dækker et enormt område. For ham handler det mere om positionering og effektivitet i lidt mindre områder.
  • Selvom Werner håndterer blokeringer udmærket, så er jeg ikke så tryg ved hans evne til at finde en vej gennem trafik og finde de rigtige vinkler til bolden, når han arbejder i boksen. Hans run fits er suspekte, og han havde for mange spil, hvor han endte ude af position uden reel grund.
  • Netop den mentale side af spillet, mest af alt mod løbet, kan stadig blive skarpere. Han så nogle ting sent, og han bed også lidt hårdt på nogle play fakes og noget misdirection. Man sad ikke med en fornemmelse af, at instinkterne var super gode.
  • I sidste ende sad jeg også savnede nogle store spil fra Werners side. Han er ærgerrig, bevæger sig udmærket og spiller med disciplin, men det var få spil, hvor man sad og tænkte, at han var noget særligt. Hvor er de spil, hvor de atletiske evner brænder igennnem? Eller instinkterne? Eller noget tredje. Det var lidt for meget bare ok.

Opsummering

Der er flere kvaliteter i Pete Werners spil, og han ligner en mand, der egentlig har et skill set, der kan gøre ham til en alsidig og moderne linebacker, der kan noget i alle facetter af spillet. Alligevel sad man ofte og savnede det sidste, og det drejer sig nok især om hans instinkter og evne til at læse spillet, hvor han er lidt uskarp lige nu. Derfor ligner han også mere en spiller til tredje eller fjerde runde, hvor man håber, at den rigtige situation kan løfte ham de sidste procenter, som mangler før han rigtig ligner en NFL-starter.

NFL Comparison: Alex Anzalone

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button